Niunia1981 Moniczko
Dzięki stokrotne za pokazanie róż

cudne one wszystkie.
Oprócz zielonych rączek, masz też talent fotografa i widząc Twój kalejdoskop zdjęć naprawdę czuję, że działasz jak najbardziej pozytywnie.
Wspaniałe wszystkie zdjęcia

nie tylko różane, ale fantastycznie pokazany każdy kwiatuszek. Na nich dzwoneczki usmiechają się, kwiaty host pokazałaś jak dopiero co wyklute motyle o skrzydelkach rozprostowujących się w cieple słonka. I aż się czuje jak pachnie niesamowicie, i różano i goździkowo i zielnie.
Piękna Ismena

Chociaż nie jest znana powszechnie w naszych ogrodach, a tak bardzo delikatna i czarodziejska, że dostają jej imię dziewczynki z Bliskiego Wschodu. Ona też pewnie dołącza się zapachowo do innych w Twoim ogrodzie
Moniczko 
cudowna Betty Corning , wpadła mi w oko jej pierwsza fotografia jeszcze z Twoich ostatnich majowych fotografii. A cała roślina zachwycająca kiedy te wszystkie wielkie a tak delikatne dzwony wiatr porusza i wtedy mienią się swoimi fiołkowymi kolorami. Myślę, że takim roślinom żadna ozdobna kratka nie jest potrzebna, a jedynie taka właśnie solidna podpora, by udźwignęła ciężar wszystkich dzwonów. Tę dodatkowo deszcz i wiatr wymalowały na odcienie Betty

Widziałam na zdjęciach połaczenie powojników Betty z innymi kolorowymi przy jednej kratce. Ona bardzo rozjaśnia takie kolorowe kompozycje. Dziękuję szczególnie

.
Kirunia Moniko podzielam w całości Twoje zdanie:) zostałam przy tym poście z fotkami róż i misz-maszu na długo zanim pozbierałam myśli.
Niunia Moniczko - już wcześniej, kiedy pokazałaś po raz pierwszy zdjęcia ogrodu, chcialam napisać .. kiedyś, (przed erą komputerów i aparatów cyfrowych) moja przyjaciółka miała (300) trzysta krzaków różanych ! Mieszkałyśmy daleko od siebie i nigdy nie widzialam ich na żywo. A teraz mam to szczęście, że mogę podziwiać takie jak Twój ogrody i to przybliża mi tamte opowieści. a wtedy nawet nie potrafiłam sobie wyobrazić że można mieć takie cudowności.
Za
Alenką też powtórzę, sny są piękniejsze po takich seansach

dziękuję Wam wszystkim za te codzienne fantastyczne spektakle zdjęciowe