Agita- mój pierwszy sezon :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agita jest dużo botanicznych które z powodzeniem można uprawiać na parapecie i łatwe w obsłudze hehehe.. ;:6
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

To ja poprosze o rozszerzenie tematu. Najbardziej interesuja mnie male rozmiarowo...z wiadomych przyczyn :lol:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Oj sporo by tu wymieniać,już gdzieś pisałam jakie botaniki na parapet :lol:
One w zasadzie są zawsze mniejsze niż nasze hybrydy,no ale i są te większe i ogromne jak Gigantea.. :lol:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agita pisze:Bo wydaje mi się że to już "wyższa szkoła". Ja muszę mieć te łatwe w obsłudze, już i tak za dużo czasu im poświęcam, trochę na tym cierpią inne dziedziny mojego życia...
Rozumiem Ciię doskonale, bo ja też długo tak myślałam, ale teraz już dojrzałam do botanicznych i marzę o wielu z nich :roll: Chyba wielu z nas musi przejść etap fascynacji hybrydami, żeby później zachwycić się i odważyć na zakup botanicznych storczyków. Czekam niecierpliwie na wystawę :twisted: i mam zamiar kupić te, którym moje warunki będą odpowiadały, bo szkoda byłoby uśmiercić takie cuda :cry:
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Gosiu nie przejmuj się promocje lubią się co jakiś czas pojawiać.Ja swojego czasami biorę pod włos i mówię że coś mi się podoba ale na razie nie kupie i na następny dzień kwiatek potrafi stanąć w salonie.
:)
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko dziękuję , mi też się podoba. A ja chciałabym prosić o podpowiedż, gdzie mogę znależć listę na botaniczne na parapet. ;:109 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Wiosna, panie sierżancie..! ;) W doniczkach ruch, aż miło zajrzeć, co kilka dni coś nowego, czasem jednego dnia kilka odkryć- rewelacja! Uwielbiam te kwiaty, ile one mi dają radości..!

Mój pierwszy "własny" pęd ma już ponad 50cm i 5 zawiązanych pąków, nie mocowałam go, rośnie sobie w bok :) Phalaenopsis z liśmi w kropeczki po niecałym miesiącu u mnie, przesadzeniu i 2 podlaniach chyba się dobrze poczuł na swoim słonecznym parapecie, bo puszcza malutki nakrapiany listek, nowy korzonek i przedłuża chyba z 10 starych- a jak go kupiłam wyglądał na uśpiony! :)
Odkrycie ostatnich dni- mój Pink Panther delikatnie pachnie, tak kwiatowo- jak jest z Waszymi, nie kojarzę, żeby ktoś pisał, że on pachnie?
Mój zdechlaczek okazał się rozsądnym pacjentem i jednak puszcza korzonek, nie pęd. Jeszcze trochę i zostaną mu tylko 2 liście, ale za to piękne, sztywne, zielone. Te stare wycofuje po kolei. Za to rosną mu piękne nowe korzonki, będzie dobrze :)
No i rośnie mi jakiś dziwny twór na białym, kto wie czy to nie maleństwo.... ;)

Kupiłam sobie mgiełkę do storczyków i od tygodnia testuję, na razie poprawy nie widać...

Moje cymbidium puszcza maleńki przyrost i korzonek z góry, jeszcze go nie przesadzałam po raz drugi. Może odpuszczę, może mu tak dobrze...
Vandzie rośnie kolejne odbicie korzonka, ale z tego samego powietrznego- u tych na dole niestety ożywienia nie widać. No i czekam na kolejną vandzię, pewnie już jutro- pojutrze... :)

aha, po urodzinach i kilku wizytach niestety nowych nabytków storczykowych brak. Kurcze, jak sobie sama nie kupię, albo mężowi prezentu dla siebie nie wmówię i nie zakupię osobiście, to nikt nie pomyśli! :? Wrr! ;)

A to mój ostatni falek kupiony ze względu na piękne zdrowe liście i korzenie:
Obrazek
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

AnnaL pisze:Agnieszko dziękuję , mi też się podoba. A ja chciałabym prosić o podpowiedż, gdzie mogę znależć listę na botaniczne na parapet. ;:109 Ania
Aniu, znajdziesz tutaj: http://www.storczyki.org.pl/uprawa/az/a ... index.html

warto zapisać sobie tę stronę i mieć pod ręką
Edyta
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

No, no - zdrowy bardzo ;:109
Ma już piękne liście i korzenie, to pewnie niedługo wypuści pęd, w końcu wiosna już ;:224

P.S. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;:138 ;:73
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Anusska, dziękuję bardzo :)

A to moje dwie zamówione vandzie: mniejsza, nr 2 i większa, z lepszymi korzeniami, nr 4. Tą większą dostanie moja mama, mam nadzieję, że sobie z nią poradzi:

Obrazek
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko śliczne te twoje Vandeczki . ;:87
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Super vandowato się zrobiło wszędzie :lol:
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

nie no po prostu nie mogę.... która to już osoba u której widzę nowe vandy... wszyscy juz poszaleli na ich punkcie... ale ja tak prędko się na nie nie skuszę... no chyba że napatrzę się na forum :D pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

no bo Vandy to ciekawe storczyki ale niestety ciężko je spotkać i może dlatego tyle osób zamówiło. ja je lubiłam jeszcze długo przed zarejestrowaniem się na tym forum...
Ariadna
500p
500p
Od: 17 lut 2009, o 21:50
Kontakt:

Post »

Pogody, słońca, radości,
W niedzielę dużo gości,
w poniedziałek dużo wody
- to dla zdrowia i urody,
Dużo jajek kolorowych,
świąt wesołych, no i zdrowych.