Agita- mój pierwszy sezon :)
- Mamba
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rozumiem Ciię doskonale, bo ja też długo tak myślałam, ale teraz już dojrzałam do botanicznych i marzę o wielu z nichAgita pisze:Bo wydaje mi się że to już "wyższa szkoła". Ja muszę mieć te łatwe w obsłudze, już i tak za dużo czasu im poświęcam, trochę na tym cierpią inne dziedziny mojego życia...

- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu nie przejmuj się promocje lubią się co jakiś czas pojawiać.Ja swojego czasami biorę pod włos i mówię że coś mi się podoba ale na razie nie kupie i na następny dzień kwiatek potrafi stanąć w salonie.

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko dziękuję , mi też się podoba. A ja chciałabym prosić o podpowiedż, gdzie mogę znależć listę na botaniczne na parapet.
Ania

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiosna, panie sierżancie..! ;) W doniczkach ruch, aż miło zajrzeć, co kilka dni coś nowego, czasem jednego dnia kilka odkryć- rewelacja! Uwielbiam te kwiaty, ile one mi dają radości..!
Mój pierwszy "własny" pęd ma już ponad 50cm i 5 zawiązanych pąków, nie mocowałam go, rośnie sobie w bok
Phalaenopsis z liśmi w kropeczki po niecałym miesiącu u mnie, przesadzeniu i 2 podlaniach chyba się dobrze poczuł na swoim słonecznym parapecie, bo puszcza malutki nakrapiany listek, nowy korzonek i przedłuża chyba z 10 starych- a jak go kupiłam wyglądał na uśpiony!
Odkrycie ostatnich dni- mój Pink Panther delikatnie pachnie, tak kwiatowo- jak jest z Waszymi, nie kojarzę, żeby ktoś pisał, że on pachnie?
Mój zdechlaczek okazał się rozsądnym pacjentem i jednak puszcza korzonek, nie pęd. Jeszcze trochę i zostaną mu tylko 2 liście, ale za to piękne, sztywne, zielone. Te stare wycofuje po kolei. Za to rosną mu piękne nowe korzonki, będzie dobrze
No i rośnie mi jakiś dziwny twór na białym, kto wie czy to nie maleństwo.... ;)
Kupiłam sobie mgiełkę do storczyków i od tygodnia testuję, na razie poprawy nie widać...
Moje cymbidium puszcza maleńki przyrost i korzonek z góry, jeszcze go nie przesadzałam po raz drugi. Może odpuszczę, może mu tak dobrze...
Vandzie rośnie kolejne odbicie korzonka, ale z tego samego powietrznego- u tych na dole niestety ożywienia nie widać. No i czekam na kolejną vandzię, pewnie już jutro- pojutrze...
aha, po urodzinach i kilku wizytach niestety nowych nabytków storczykowych brak. Kurcze, jak sobie sama nie kupię, albo mężowi prezentu dla siebie nie wmówię i nie zakupię osobiście, to nikt nie pomyśli!
Wrr! ;)
A to mój ostatni falek kupiony ze względu na piękne zdrowe liście i korzenie:

Mój pierwszy "własny" pęd ma już ponad 50cm i 5 zawiązanych pąków, nie mocowałam go, rośnie sobie w bok

Odkrycie ostatnich dni- mój Pink Panther delikatnie pachnie, tak kwiatowo- jak jest z Waszymi, nie kojarzę, żeby ktoś pisał, że on pachnie?
Mój zdechlaczek okazał się rozsądnym pacjentem i jednak puszcza korzonek, nie pęd. Jeszcze trochę i zostaną mu tylko 2 liście, ale za to piękne, sztywne, zielone. Te stare wycofuje po kolei. Za to rosną mu piękne nowe korzonki, będzie dobrze

No i rośnie mi jakiś dziwny twór na białym, kto wie czy to nie maleństwo.... ;)
Kupiłam sobie mgiełkę do storczyków i od tygodnia testuję, na razie poprawy nie widać...
Moje cymbidium puszcza maleńki przyrost i korzonek z góry, jeszcze go nie przesadzałam po raz drugi. Może odpuszczę, może mu tak dobrze...
Vandzie rośnie kolejne odbicie korzonka, ale z tego samego powietrznego- u tych na dole niestety ożywienia nie widać. No i czekam na kolejną vandzię, pewnie już jutro- pojutrze...

aha, po urodzinach i kilku wizytach niestety nowych nabytków storczykowych brak. Kurcze, jak sobie sama nie kupię, albo mężowi prezentu dla siebie nie wmówię i nie zakupię osobiście, to nikt nie pomyśli!

A to mój ostatni falek kupiony ze względu na piękne zdrowe liście i korzenie:

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Aniu, znajdziesz tutaj: http://www.storczyki.org.pl/uprawa/az/a ... index.htmlAnnaL pisze:Agnieszko dziękuję , mi też się podoba. A ja chciałabym prosić o podpowiedż, gdzie mogę znależć listę na botaniczne na parapet.Ania
warto zapisać sobie tę stronę i mieć pod ręką
Edyta
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Anusska, dziękuję bardzo 
A to moje dwie zamówione vandzie: mniejsza, nr 2 i większa, z lepszymi korzeniami, nr 4. Tą większą dostanie moja mama, mam nadzieję, że sobie z nią poradzi:

A to moje dwie zamówione vandzie: mniejsza, nr 2 i większa, z lepszymi korzeniami, nr 4. Tą większą dostanie moja mama, mam nadzieję, że sobie z nią poradzi:

Pozdrawiam, Agnieszka
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko śliczne te twoje Vandeczki . 

Początek mojej przygody.
))

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31