Ogród Ignis05 część 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ignis05 część 6

Post »

U mnie też Cardynałek posadzony w sąsiedztwie Leonardo :)
Jak ładnie kwitną Ci astry. Moje jakieś opóźnione. Jeszcze długo poczekam na ich kwiaty, ale u mnie co roku tak jest :roll:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu - zauroczyła mnie ta rabata z boku domu - wygląda jak z poradnika ogrodowego :uszy
Pochodziłam sobie po Twoim ogrodzie - jest imponująco kolorowo jak na ten, jesienny, czas. ;:215
Dobrze, ze przypomniałyście mi o begoniach, muszę sprawdzić, czy im te temperatury (1 st C w nocy) nie zaszkodziły.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny masz ogród, nie wiem czy bardziej zachwycać się różami, czy fuksjami--takich kolorowych chyba jeszcze nie widziałam , naprawdę pięknie i kolorowo mimo nadchodzącej jesieni, ale i tak wszystko na głowę bije KOT ! jest piękny, duży ....cudo nie kot ;:138 pozdrawiam karola
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Krysiu..... ja też miałam już pierwszy przymrozek.... całe szczęście, że tylko około -1... roślinki i kwity przeżyły.
Piękny ogród ;:138
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Krysiu! :wit

Czym byłby ogród bez kota?
Jeszcze jednym ładnym ogrodem.
A czym jest z Misią?
Ogrodem niepowtarzalnym, indywidualnym i pięknym!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Ostatnio trochę zajęta innymi sprawami nie odwiedzałam forum, ale już nadrobiłam zaległości.
Proszę nie narzekaj na swoje piękne iglaki, w zimie je docenisz i zmienisz zdanie. Masz przepiękne okazy i stanowią ładne tło dla Twoich róż.
Wandzia naszą kaszubską grupę chwali, a nie wie, że o niej rozmawialiśmy, a dokładnie o jej ciekawych odmianach hortensji, których niestety na Renku nie było.
Też zmartwiłam się tą informacją o przymrozkach. Rok temu takie wczesne przymrozki ścięły mi hibiskusa błotnego. Właśnie wyłania się z pąków, czy będą go mogła w tym roku podziwiać? Oby
:wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Krysieńko, jak pięknie i kolorowo jeszcze w Twoim ogrodzie i Misia na posterunku. ;:215
Begonie i fuksje masz takie cudowne, że żal by było widzieć je zmrożone. ;:222 Cóż przymrozki zawsze przychodzą znienacka i za wcześnie. ;:145
Powojniki Krystyna i Kryspina są nie do zdarcia, u mnie teraz ponownie zakwitł Allanah. :tan
Kompozycja na tle białej ściany niesamowita a gdy wszystko się rozrośnie, będzie jeszcze piękniej. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witam

Chyba jakoś wyżebrałam w niebiosach o ten deszcz dzisiaj.
Mam nadzieję , że weekend będzie słoneczny i znowu będzie można zrelaksować się w ogrodzie.

Asiu ;:196 jesteś niesamowita. Bardzo Ci dziękuję za Twoją ochotę w spełnianiu moich życzeń.
Bardzo chętnie porównam w realu kwiatki naszych fuksji. Też postaram się przechować swoje i może się wymienimy sadzonkami .
Dorotko :wink: Leonardo i Kardynał kolorystycznie pasują do siebie.
Oba chętnie kwitną przez cały sezon i na rabacie zawsze są jakieś kwiatki.
W tym sezonie wyjątkowo astry tak mi kwitną, to chyba za sprawą ciepłej i suchej pogody przez
większą część naszego lata. W poprzednich latach rozkwitało ledwie kilka pąków i na tym koniec.
Chciałam już je wyprosić ze swojego ogrodu, ale napotkałam zdecydowany opór z ich strony.
To, co zdołałam wykopać rozmnożyło się natychmiast w innym miejscu a to , co pozostało jeszcze bardziej się rozrosło, mimo, ze starałam się wykopać wszystko.
Dałam im więc szansę i tak się teraz mi odwdzięczają. :;230
Ewa Ave :lol: Twoje uznanie dla mojej rabaty to sam miodek na moje ;:167 . :lol:
Aż tak idealnie to z bliska nie wygląda, ale bardzo się staram doprowadzić ją do ideału.
Dużo obiecuję sobie na następny sezon. Mam nadzieję mieć duuużo więcej czasu dla mojego ogrodu. ;:173
Karolka :) Gdybym miała odpowiedzieć, które kwiaty podobają mi się najbardziej, to też miałabym wątpliwości. Każdy kwiat ma swój urok, czas i miejsce, kiedy najbardziej zachwyca.
Szkoda, że Misia nie umie czytać, bo pewnie jeszcze by urosła z dumy czytając to, co napisałaś.
A tak w ogóle , wcale taka wielka nie jest, tylko troszkę puchata. :;230
Maju :D mimo zapowiedzi przymrozek na razie nas ominął. Mam też nadzieję, że taki -1 nie zrobi też krzywdy w moim ogrodzie. Dobrze, że Twoje zielone i kolorowe w całości, bo szkoda by było już tak wcześnie się z nimi rozstawać. W poprzednim roku tak wcześnie musiałam pożegnać dalie i kanny.
Lisico ;:196 Witam Cię serdecznie - wyjątkowego gościa w moim ogródku . ;:180
Dziękuję za miłe słowa pod adresem Misi i ogrodu. ;:180
Też nie wyobrażam sobie ogrodu bez żywego stworzenia. Koty są mi bliskie od zawsze. Psy też lubię, ale nie mam doświadczenia w obcowaniu z nimi. Zresztą, ta niezależna kocia natura bardzo mi odpowiada.
Alu ;:196 Trzymam ;:215 za kwiaty Twojego hibiskusa. Mój syberyjski wyjątkowo w tym roku zdążył rozkwitnąć , wprawdzie na razie tylko 5-oma kwiatkami, ale dobre i to.
Iglaste oczywiście doceniam i mimo, ze panoszą się w ogrodzie to łapię się na tym, że podobają mi się nowe , bardziej wyszukane ich odmiany.
Stasiu ;:196 Kryspina zdążyła mi jeszcze zakwitnąć ale Krystyna nie. Sama zawiniłam, bo przy pieleniu oderwałam jej niechcący pęd z pąkami. Mam nadzieję, że z wiosną odbuduje się i zakwitnie w następnym sezonie. Miejmy nadzieję, że przymrozki nie będą się spieszyły i będziemy mogły jeszcze długo cieszyć się kwiatami naszych roślin. ;:168
Ta rabata na tle tej ściany tworzy w pełni kwitnienia niezły już busz. Muszę ostro kontrolować, żeby rośliny nie dusiły się nawzajem.
Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniana róża NN - rośnie już chyba ostatnia z tej serii w ogrodzie.
Obrazek

Tu wcisnęłam garażową hortensję, ciekawe, czy w przyszłym roku też zakwitnie ?
Obrazek

Amorek w cieniu magnolii.
Obrazek Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Znowu się zachwycam ta hortensją,czy będzie w gruncie na stałe?Mam nadzieje,że zadbasz o nią ;:209
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia :D ta hortensja już zostanie w gruncie.
Mam co chować na zimę do garażu, więc ona musi sobie poradzić na zewnątrz.

Dzisiaj znowu mamy piękny dzień. ;:3 W nocy chyba ładnie popadało, bo widać, że ziemia dobrze nasączona.
To dobrze, bo wczoraj przesadziłam kilka roślin.
Zostawiam na weekend kilka migawek z porannego ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Kocham przestrzeń,a na zdjęciach jest jej sporo-ciekawe ujęcia ogrodu- inna odsłona tego samego miejsca ;:215 pozdr Krysiu-miłego weekendu,piękna pogoda :tan :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

oglądam Twój ciągle kolorowy , śliczny ogród i odpowiem tutaj--cynie sieję byle
jak , w ogrodzie warzywnym, na początku, do zrobionych rowków, a z przodu domu, nie uwierzysz--posypałam po gruncie ( akurat był wolny od trawy po wycięciu drzewa) byle jak po wierzchu, potem podziabałam lekko motyczką i urosły , mam takie kółeczko z nich przy siatce :heja kwiaty kwitną najdłużej z jednorocznych, po postu całe lato do zimy, podobnie aksamitki :) a w łykend jadę do arboretum do Wojsławic ;:108 może kupię jakieś inne kolory astrów , będzie kiermasz :) pozdrawiam karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Po achach i ochach zadam dręczące mnie pytanie...
O co chodzi z tymi kalafiorami :wink: ?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Krysiu
Dziś był cudny dzień, ze słoneczkiem,a ja cały spędziłam na dworze,prawie.Paki jeszcze jakieś śpiewały, sroka się darła,Dzięcioł stukał w drzewko. Owady się uwijały na wszystkich kwiatach ;:108

Kronenburg,zawsze cudna ja też ja lubię ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”