Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Post »

Aniu werbena urasta do rangi fetyszu. ;:306 Deszcz potrzebny, ale tydzień, to przesada. U mnie sucho i nici z zapowiedzi opadów. Co to za opryski z fioletu gencjany. :?:
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziś kupiłam " Mój piękny ogród " Jest tam trochę informacji o powojnikach . Jak dla mnie super. Bo nie mam o nich żadnej wiedzy.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sabinko a u nas ciepło. Deszczowo ale ciepło. Mam też lawendę do cięcia i róże. Chyba dopiero po świętach, przez tą pogodę.
Jak tylko aura pozwoli to na poniedziałek coś Ci naszykuję. ;:224

iwek dziękuję i zapraszam częściej.
Ciekawe jak tam moje osobiste cebulowe po trzech dniach niewidzenia, ciepełku i deszczyku..? :D :wink:

marzusiu Beautiful Bride musi mieć stanowisko pół cieniste, bez wystawki na ostre południowe słońce. Kwiaty ma ogromne. Kwitnie już od samego dołu. Tyle wiem o nim. Sama go nie mam. ;:131
Wyobraź sobie, że Clematis Ai-Nor mam na liście swoich "kiedyś tam" chciejstw. ;:215 Bardzo mi się podoba. :D
Na Montany nawet nie spoglądam, bo lubią przemarzać. Niech więc ćwiczą cierpliwość innych osób, nie moją, bo z moją to i tak już krucho. :wink:

Soniu masz rację. Każdy jej kiełek cieszy niczym cała kryza czarnego złota. :tan
Co do nadmanganianu potasu, to tak sobie po cichu myślę, by w tym sezonie próbować profilaktycznie pryskać nim moje powojniki, np raz w miesiącu. ;:131

Rozana a ja na ich temat wiedzy troszkę mam i bardzo chętnie skonfrontuję ją z tym co jest napisane w tym magazynie. ;:215
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

U mnie już dwa razy zapowiadali deszcz a nie spadła ani kropla. Dzisiaj się wreszcie rozpadało. Ziemia była już bardzo sucha. Mam trochę roślin do wsadzenia a nie mogłam dołów wykopać.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

U mnie pada mokro. Niech pada bo pyliło bardzo na moje świeżo umyte okna.
Aneczko ja to muszę kupić w końcu jakiś powojnik bo się napatrzyłam. W kwietniu kupię tuje żeby się zasłonić od północy. Mam nadzieję że szybko urosną i nie będzie tak wiało. Miałabym zaciszniej dla powojników.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Najlepiej to posadzić jakieś drzewa lepiej ochronią od wiatru
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Ale drzewa nie zasłonią. Chcę też osłoniç się przed gapiami.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Świerki na pewno by dały rade, niestety ten proces zasłaniania trochę trwa, póki nie masz nic posadzonego na wiosnę warto posiać słoneczniki w lato będzie osłona, kany też się nieźle sprawdzają.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Na razie na siatkę pójdą pnącza. Po drugiej strony mam świerki dostałam za darmo ale są małe trochę słoneczników też będzie.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, przyszwędałam się skruszona... toż wstyd, meldować się dopiero na 26 stronie :oops:
Ha, ale za to miałam hurtem cudowną lekturę :D Uśmiałam się zdrowo i zadumałam też czasem... Podziwiam Cię za silną wolę w OBi i zakup tylko jednej róży ;:138
Ciężki jest los ogrodnika, którego nie rozumieją najbliżsi.
O, to to ;:108 Coś o tym wiem.
Ale, ale, fortuna kołem się toczy i najbliżsi (ze szczególnym wskazaniem na eMa) postanowili mianować się Twoimi ogrodnikami pomocniczymi, z którymi pięknie urządzILIŚCIE nowe rabaty ;:183 Gratulacje dla zespołu ogrodniczego ;:138
11 kilosów przebiegłaś? I tak co dzień? ;:oj To kondycję masz godną pozazdroszczenia ;:180
Ja nadal biegam mentalnie - czasami uda mi się tak zatracić w biegu, że wyhamowuję dopiero na kompletnych manowcach i w pocie czoła szukam drogi powrotnej ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, który z powojników włoskich mogłabyś polecić dla początkującego laika? :oops:
Do tej pory nawet nie miałam pojęcia, że one dzielą się na włoskie i wielkokwiatowe.... ;:171
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorotko powojniki dzielą się nie tylko na włoskie i wielkokwiatowe ale jeszcze na bylinowe, tanguckie, teksańskie, botaniczne.
Najłatwiejsze są własnie włoskie i bylinowe.
Każdy powojnik z grupy viticella odwdzięczy Ci się pięknym kwitnieniem za dobry start i minimum opieki.
Wejdź sobie na stronę E-clem... i tam jest podział powojników na grupy właśnie. Zobacz sobie co Ci się podoba. Zwróć uwagę na termin kwitnienia, bo wiele z nich kwitnie już od czerwca aż do jesieni a niektóre dopiero od lipca. :D

Elwi nieważne na której stronie -ważne, że jesteś! ;:168
Tak, byłam dzielna w Obi i ostatnio znów byłam i nie przytargałam ŻADNEJ rośliny. Order mi się należy. ;:131
Biegam co drugi, lub co trzeci dzień. Tamte 11 km było istnym wyczynem (w obecnym bieganiu). Teraz biegam od 8 do 9 km, czasem 7 zależy... ale dążę do tego by 10 km było dla mnie normą. No rozkręcam się. ;:215

Filemonie i Rozano każda z was ma swoje racje. To fakt. samemu trzeba zdecydować co nam będzie bardziej pasować. Ja uwielbiam to forum, bo tu ludzie zawsze służą pomoca i dzielą się swoimi spostrzeżeniami i wiedzą. Bezcenne. ;:168

Dorfi u mnie pada już czwarty dzień. Może nie są to jakieś ulewne deszcze a mżawka ale przez tak długi czas myślę, że już wszystko podlane a deszcz mógłby już odpuścić. To niestety meteorolodzy straszą, że od jutra u mnie do dopiero zacznie padać a nie mżyć! ;:202 Ugh. Mnie już wystarczy. A tu deszcz dopiero się rozkręca. ;:222
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu dziękuję za info ;:196 Widzisz jaka ze mnie znawczyni? ;:306 Nic nie wiem na temat powojników... Na stronę wejdę z ciekawości, ale szczerze mówiąc, trochę się obawiam, że jak wejdę....to wiesz czym to się może skończyć?.... wydaniem ostatniego grosza :;230 A tu Święta za pasem i impreza rodzinna....Może nakarmię ich wszystkich nowymi różami, liliami, a na deser podam powojniki ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu chyba wszędzie przez kolejne dni ma padać. ;:222 Też mam rozbabrane prace i nie ma jak dokończyć. Sportowiec z Ciebie pierwsza klasa, ;:63 może maraton Ci się marzy.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, masz ode mnie order. Iść do OBI i nie przytachać choćby jednego kwatucha to trzeba mieć samozaparcie ;:306 U mnie też pada. A zapowiadają w mojej okolicy: deszcze, burze, śnieg i grad..W marcu jak w garncu ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”