Dorotko powojniki dzielą się nie tylko na włoskie i wielkokwiatowe ale jeszcze na bylinowe, tanguckie, teksańskie, botaniczne.
Najłatwiejsze są własnie włoskie i bylinowe.
Każdy powojnik z grupy viticella odwdzięczy Ci się pięknym kwitnieniem za dobry start i minimum opieki.
Wejdź sobie na stronę E-clem... i tam jest podział powojników na grupy właśnie. Zobacz sobie co Ci się podoba. Zwróć uwagę na termin kwitnienia, bo wiele z nich kwitnie już od czerwca aż do jesieni a niektóre dopiero od lipca.
Elwi nieważne na której stronie -ważne, że jesteś!
Tak, byłam dzielna w Obi i ostatnio znów byłam i nie przytargałam ŻADNEJ rośliny. Order mi się należy.
Biegam co drugi, lub co trzeci dzień. Tamte 11 km było istnym wyczynem (w obecnym bieganiu). Teraz biegam od 8 do 9 km, czasem 7 zależy... ale dążę do tego by 10 km było dla mnie normą. No rozkręcam się.
Filemonie i Rozano każda z was ma swoje racje. To fakt. samemu trzeba zdecydować co nam będzie bardziej pasować. Ja uwielbiam to forum, bo tu ludzie zawsze służą pomoca i dzielą się swoimi spostrzeżeniami i wiedzą. Bezcenne.
Dorfi u mnie pada już czwarty dzień. Może nie są to jakieś ulewne deszcze a mżawka ale przez tak długi czas myślę, że już wszystko podlane a deszcz mógłby już odpuścić. To niestety meteorolodzy straszą, że od jutra u mnie do dopiero zacznie padać a nie mżyć!

Ugh. Mnie już wystarczy. A tu deszcz dopiero się rozkręca.