Od sadzonki do sukcesu.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od sadzonki do sukcesu.

Post »

Świetnie wszystko pokazałaś Alinko

na temat storczyków się nie wypowiadam, no ale 9 zł. to nie majątek

a jeśli Ty się z niego cieszysz, to ja się do Ciebie dołączam ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj Alinko storczyk śliczny i za taką cenę.....ja mówię sobie że to storczyki mnie nie lubią i padają ;:306 może i Ciebie nie lubią ;:88
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alinko, moje młode listeczki wyglądają jakoś inaczej...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

AliWas pisze:A tego kwiatka znasz? To też kwiatek mojego dzieciństwa.
Obrazek

02-03-2013
Ps. Już teraz wiem, że to Epiphyllum :D

Witaj Alinko! Miałabym szanse na listek tego kaktusa " Wielkanocnego".
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Natalko ? tak, tak masz rację ze mną faktycznie jest coś nie tak ;:306
A tak na poważnie, to przelewam... jak nic przelewam ;:112

Dorotko ? jak robiłam te zdjęcia w ogrodzie to chodziłam w klapkach i miałam gołe stopy... i było mi ciepło... prawie jak latem... ;:3 ale... ale ... to nie znaczy, że chcę już lata. ;:185 Jeszcze chcę się nacieszyć wiosną.... ;:1 bzy, forsycję, tulipany... ach kocham te klimaty ;:167

Agatko ? ja na temat storczyków też sie nie wypowiadam, bo to takie cudaki co najlepiej rosłyby w dół ale chciałabym posiadać chociaż jednego, bo jak kwitnie to ten dziwoląg potrafi uradować oczka ;:183 A ten obecny ma nawet ładny kolorek, taki ciepły i delikatny różowo-pomarańczowy ... i ani razu go jeszcze nie podlałam ;:224 aby znów nie przelać skubańca ;:192
A mój pierwszy storczyk wyglądał tak :
Obrazek
Korzonki zaczęły gnić po tygodniu, próbowałam go ratować ale z marnym skutkiem. Storczyk odszedł w zaświaty.... ;:170

Renatko ? oooo tak !!! , tego to ja jestem pewna, one mnie wręcz nienawidzą ;:161 Dlatego temu obecnemu to się za często nie pokazuję aby go nie drażnić ;:306 może to jest nawet dobra metoda na tego kwiatucha ;:224

Aniu ? Cissus rewelacja, piękniusi jest ;:138 ale faktycznie świeży listek taki cieniowany trochę... środek ma ciemniejszy a ku obrzeżom przechodzi w jasnozielony. U mnie one są jednolicie jasnozielone. Hmmm.. ;:131 .ciekawe... przydałby się tu Sherlock Holmes, może on rozgryzłby tą zagadkę... ;:24

Mirabelko - Witam Cię serdecznie!!!
Oczywiście, nie ma problemu, epifilum czerwone już jest Twoje ;:108
Przejrzałam Twój wątek i jestem pod dużym wrażeniem metamorfozy którą przeszła Wasza działeczka. ;:oj
Duże brawa dla Ciebie Mirko i dla męża !!! Dobra robota ;:180
Pozdrawiam cieplutko ;:3

A na koniec jeszcze raz hipeastrum - nie mogę się na niego napatrzeć ....
Obrazek
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Miesięczne przyrosty Róży Chińskiej (Hibiskus rosa) :tan
U mnie od maleńkiej szczepki ;:173

26 luty 2013
Obrazek
31-03-2013 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 23-04-2013
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Alinko, hibiskus dosłownie rośnie Ci w oczach

czy wiadomo jaki ma kolorek???, listeczki zdrowe i widać że będziesz miała z niego pociechę

trafiłaś na naprawdę piękny egzemplarz, czekam na kwitnienie ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ładnie ci hibiskus rośnie ;:333 Co do pierwszego storczyka - jeśli korzonki zaczęły gnić już po tygodniu to ile razy go w tym czasie podlewałaś?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Witaj, Alinko, po przerwie :)
Zacznę, od rzekomego Aeschynantusa... Alinko nie przypominam sobie abym Ci takowego dała-to zdecydowanie Nagarbia, czyli Całusek. Pokazywałam tę roślinkę u mnie ale wkrótce znów pokaże, to sobie porównasz. Gdy się widziałyśmy to nie miałam Aeschynantusów "na zbyciu"... szczerze mówiąc to nawet nie pamiętam, że Nagarbię dostałaś, ale Ty wiesz lepiej co tam ode mnie z Tobą wyjechało :;230
Jeśli chodzi o "nocnik" to absolutnie błędne skojarzenia. Wystarczy zerknąć i już wiadomo, że markerem, tudzież lakierem do paznokci, należy na doniczce domalować buzię, nosa i oczęta i jak się patrzy piękna postać z wypasioną czupryną i uszami jest-na wszelkie smutki i bolączki-uśmiechnięta, dobroduszna i pogodna :)
Alinko ja z uporem maniaka kupowałam storczyki-czasem w promocji ale najczęściej przecenione-w marcu nabyłam 3 szt po 5 zł każdy-znowu... Jeden już ukatrupiony ale dwa??? Wypuściły pęde kwiatowe-dla mnie to szok. Twój ma ładne korzenie więc spora szansa, że będzie ok, o ile go nie przelejesz-najlepiej nie wstawiać do osłonki-wówczas fajnie korzonki i ich potrzeby widać. Ja zazwyczaj swoje chyba ususzałam-choć w tej postaci nie prezentowały się zbyt dobrze :;230
Alinko kochana-przy fotce Twojego pierwszego, różowego storczyka me bystre oko dostrzegło jakąś piękną "variegatę" na ścianiew tle-chwal no mi się tu prędziutko, co to takiego ładnego tam ukrywasz :twisted:
A Hibiscus? Rewelastycznie rośnie-dzięki tej wspaniałomyślnej fotorelacji można dokładnie porównać postępy :)
A swoją drogą sporo się tu u Ciebie działo przez te kilka dni. I w domu i w ogródu. Porażkami się nie martw. Ja-szczerze mówiąc, choć to nieładnie, nawet się uśmiałam przy tej ścianie płaczu, jaką pokazałaś. Do tej pory same piękności, z flagowym kwitnącym gruboszem na czele a tu nagle takie fotki :) Nic się nie martw-co ma rosnąć-to będzie rosnąć :)
Za Szeflerkę pięknie dziękuję-jest śliczna i pięknie prezentuje się w "Twojej osłonce" ;:167
Łoooo jeżyku... ależ się rozpisałam... Jeśli, czytając to, nie zasnęłaś, ziewanie dozwolone, to gratuluję ;:63
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Alinko Twoje hippeastrum zasługuje na podziw jest cudowne ;:215
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj Alinko. Podobają mi się Twoje domowe. Hibiskus faktycznie pięknie rośnie. Mam taki o lekko różowo-morelowych kwiatach.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz ze ostatnio hibiskus podoba mi się coraz bardziej? ;:173 Faktycznie ma niezłe tempo ;:71.Masz iewątpliwie rękę do roślin.Ten różowy storczyk to moje marzenie.Dokładnie takiego poszukuję i znalazłam, ale mi zdechł ;:145 ;:145 Płakałam jak mały dzieciak 3 dni.Nosiłam po nim żałobę narmalnie.Jak taki znajdę to natychmiast kupuję ;:224
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anka..tylko trzy dni..ja po Adenkach ze 2 miesiące nie mogłam dojść do siebie..i dalej mi smutno... ;:218
takie straty sa bolesne bardzo.. ;:167
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

3 ni to były płaczu.Ale co spojże na parapet to mam tego cudnego storczusia przed oczami i na pewno długo g nei zapomne.To prawda, roslinki które paadają też potrafia bardzo zranić.
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Ja nie mogę odżałować fiołka alpejskiego, którego kiedyś miałam kilka sztuk (przez wiele wiele lat) Parę sztuk wydałam a reszta wyginęła z różnych powodów. Teraz dostałam listek tej odmiany ale sie nie przyjął i naprawdę jest mi smutno... ;:144
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”