Ogródek Doroty - dodad

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Doroty - dodad

Post »

Obrazek

Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No...
Łąka będzie piękna :uszy
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Gratuluję: zdanego egzaminu ;:195 , inwestycji w kwietno-sielską łączkę i liliowych planów ;:197 i już zaczynam oczekiwania na sesję... zdjęciową ;:3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja widzę, że ten rok to będzie rok lilii. Do kogo nie wchodzę tam lilie. Ja też parę zakupiłam. Tylko kiedy one zakwitną :(
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitną Małgoś, zakwitną. Mam nadzieję, że będzie pięknie. Dziś w nocy miałam sny liliowe i do tego mocno pachnące ;:19 No na pewno objaw jakiejś choroby, nie wiem może to liliownica :?: :;230 :;230
Wszyskim dzień dobry i słoneczka życzę ;:3 chociaż u nas dziś leje jak z cebra, ale to dobrze. Roztopi resztę obrzydliwego śniegu :heja
Poradźcie co mam zrobić. Wczoraj poszłam oglądnąć wiosnę w ogrodzie i okazało się, że moje krokusy jakimś cudem zawędrowały po wrzośce (tzn chyba wrzośce się tak rozrosły). Przesadzać :?:
Pozdrawiam, Dorota
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj DOROTKO!!

Właśnie u nas zaczęło padać. Ja też wczoraj byłam w Rzesowie. Na polach leży
jeszcze dużo śniegu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

No to latem będziemy podziwiali piękną łąkę!!!
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Witaj Doroto, trafiłam do Twojego wątku od Igi, bo w profilu zobaczyłam Gorlice. Masz piękny ogród blisko moich ukochanych gór - Beskidu Niskiego :) W Gorlicach swojego czasu bardzo często bywałam, bo niedaleko dzierżawimy z grupą przyjaciół starą zabytkową łemkowską chałupę. Konkretnie w Bartem, a jak czytam, Ty w Ropicy masz działkę :) To już prawie rzut beretem. Może więc kiedyś się spotkamy, bo pewnie w tym roku wiosną lub latem do chatki zjedziemy wreszcie z dziećmi. Bartne i okolice, w tym także Gorlice z nowym wówczas basenem to kawał mojego studenckiego i wczesnomałżeńskiego życia :) Aż mi serce mocniej zabiło jak zobaczyłam, że mieszkasz w Gorlicach, a potem jeszcze doczytałam o działce w Ropicy.
Ogród masz bardzo ładny i takie ciekawe w nim rośliny. Piękny powojnik, aż dech zapiera. Mój jedyny na razie egzemplarz zakwitł w tym roku w sumie 4 kwiatami, 1 wiosną i 3 jesienią ;) Mam nadzieję, że w tym roku się popisze.
Piękne też krokusy i tulipany i szachownice. A czytam też o ambitnych łąkowych planach. Nie do końca doczytałam, więc nie wiem, ale to pewnie na działce w Ropicy ma być łąka? Zauważyłam też sympatię do wrzosowatych, więc mamy wspólne miłości ogrodowe, bo ja jestem fanką wrzosów i innych z tej rodzinki. A u Igi przeczytałam, że piszesz się na żurawki - są przepiękne, prawda? Może jakbym faktycznie jechała do Bartnego, to bym Ci przywiozła, żeby im podróży pocztą zaoszczędzić, ale to na razie duży ?
Tymczasem pozdrawiam Cię serdecznie i przekazuję na Twoje ręce pozdrowienia dla kochanych okolic :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu witam cię bardzo serdecznie ;:196. Wreszcie objawił się ktoś kto tak jak ja kocha Beskid Niski. Bartne i mnie nieodłącznie kojarzy sie z młodością i "narzeczeńskimi" czasami. My dużą częśc tego okresu spędzaliśmy w schronisku w Bartnem, Banicy i na okolicznych szlakach. Zapraszam serdecznie jeśli będziecie w okolicy - moje drzwi zawsze otwarte dla gości (co prawda mieszkam z teściową, ale ona też bardzo lubi gości) a jeszcze zakręconych ogrodowo przyjmuję z otwartymi ramionami. Być może do czasu twojego przyjazdu będę już mogła podejmoować gości z honorami na mojej leśnej działeczce w Ropicy - słusznie się domyślasz to tam ma powstać kwietna łąka. Tak gwoli ścisłości to łąki tam jest 80 arów ;:224 ale stosunkowo mało na niej kwiatów i musi być koszona przynajmniej 2 razy w roku. Ten kawałek ma być mniejszy - znacznie, ale za to ukwiecony. Mam nadzieję, że nic nie przeszkodzi moim planom.
Zurawki już goszczą w moim ogrodzie, ale wszystkie nn, bo jak pisałam tylko takie u nas można dostać. Oczywiście gdybyś jechała w moje okolice to jaestem na tak z transportem roslinek - z tym, że nie chciałabym ci robić kłopotu.
Góry pozdrowię. Jak tylko troszkę obeschnie to MUSZĘ się gdzieś przejść!!!
Pozdrawiam Toruń i okolice! ;:196 ;:196
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Witaj Dorotko - oglądałaś ostatnio "Maje w Ogrodzie" tam właśnie ostatnio o łąkach rozmawiali.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Dorotko :D
Rzadko ostatnio zaglądam na forum, bo zima na tyle dała mi się we znaki, że najzwyczajniej w świecie mi się nie chce... Czy pisać o ciągle zalegającej grubej warstwie śniegu??? Niby znika, ale jest go ciągle tak dużo, że pewnie miejscami będzie zalegał do Wielkanocy... Wiosna nieuchronnie się zbliża, czemu świadectwo dają ptasie trele. Rośliny jednak ciągle śpią przykryte sporą warstwą śniegu...
Na szczęście za kilka dni wyjeżdżam naładować akumulatory i mam nadzieję wrócić w lepszym nastroju :)
Oby do wiosny!!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witam..Piękna zapowiada się kwiecista łąka. ;:138
Gratuluje również zaliczenia...wiosna u nas powoli się klimatyzuje..lecz zima jeszcze nie odpuszcza):Jednak coraz więcej oznak wiosny się pojawia i to cieszy najbardziej:))Planuj i realizuj swoje marzenia ...czego Ci z całego serduch życzę:)))Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu masz rację! wiosna coraz bliżej. U mnie tulipany i krokusy na wierzchu, ciemierniki szykują pąki i przylaszczka zaczyna mieć błękitne pączki. Jeziorko rozmarza, ale jeszcze częściowo przykryte warstwą lodu :(
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko :wit
Kwiaty masz cudne, chyba złota rybka Cię lubi.
Dzięki za fotki 'Irene Koster' u Eli. Napisałaś, że masz mało słońca. Czyżby rosła w cieniu?
Życzę ;:3
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”