Moja kwitnąca kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Meniu,Agnieszko, Kaisog, Asiu-Jeanne, Asiu-Orion,Mambo, Bobi bardzo Wam dziękuję za miłe słowa :D To jest mój ukochany Phal. od niego zaczęła się moja miłość do storczyków, tak więc jestem szczęśliwa, że jest mu u mnie dobrze i odwdzięcza się dobrym wzrostem i zapowiedzią kwitnienia. A pąki z dnia na dzień większe :D
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05

Post »

Naprawdę piękny!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, bardzo Ci dziękuję :D Jutro wrzucę kilka zdjęć pokazujących jak moje phal przedłużają pędy i zawiązują nowe pąki, mój żółty tak idzie w górę, że musiałam wstawić go w osłonkę bo się przewraca :D
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59

Post »

AGNESS storczyki miodzio :D Śliczne, te kolorki mnie urzekły , szczególnie ten na ostatniej fotce :D
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Agnieszko wielkie ukłony dla ciebie i Twoich pięknych storczyków , są piękne , trzeba wiedzy i cierpliwości aby tak pięknie kwitły .Jednym słowem jak to moja mama mówi masz rękę do storczyków .
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :lol:
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Uff :roll: , wreszcie dotarłam, nie mogłam znaleźć Twojego wątku :oops: :D
Imponująca kolekcja :shock: :shock: :shock:
Widać, że znasz sie na rzeczy skoro storczyki tak pięknie kwitną w Twoich rękach :wink: :D
Czy możesz mi wytłumaczyć co to znaczy "basal keiki, ten zwrot pojawiał sie w kilku wypowiedziach i brzmi bardzo zagadkowo dla mnie jako laika ;:83
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agi, Jadziu, Goniek :D bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa i zapraszam ponownie :D . Gosiu, keiki to są nowe roślinki, które czasem pojawiają się na storczykach, przeważnie wyrastają na łodygach kwiatowej, a gdy wyrośnie u podstawy rośliny matecznej- to jest właśnie basal keiki :D
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agness, zajrzyj proszę do mojego watku ogródkowego.
Wstawiłam tam fotki moich wszystkich dwóch storczyków i mam prosbę abyś oceniła ich kondycję :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, już załatwione :wink: :D
Toffy
100p
100p
Od: 14 paź 2008, o 17:21

Post »

Wow ten ostatni jest boski ;:226
Nie wiem jak patrzałam, ale pierwsze co to zachwyciłam się ilością liści, potem spojrzałam wyżej i aż mi dech zaparło. Tyle pączków, że już sobie wyobrażam piękne kwitnące drzewko ;:2
W sumie kolejność powinna być odwrotna:), najpierw kwiatuchy, potem liście. Jak ja to zrobiłam nie wiem :)
Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rzeczywiście te rolety podnoszone od dołu mogą być dobrym rozwiązaniem Smile Agness, czy wiesz może gdzie można je kupić Question
Mambo, odpowiem na pytanie w moim wątku, żeby nie złościć Dusi, że zaśmiecam wątek. Otóż o te podnoszone od dołu rolety należy pytać w firmach zajmujących się montażem rolet i żaluzji, to jest nowośc , ale myślę, że wszystkie firmy powinny mieć je już w ofercie. To jest super sprawa właśnie przy kwiatach,, można podnosić do takiej wysokości jak się potrzebuje i bardzo ładnie wygląda.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kurcze, Agness, jak one Ci niesamowicie rosną!!! Nie widziałam jeszcze takiej ilości pąków na tylu odgałęzianiech równocześnie!!! Co Ty z nimi robisz?! Masz jakiś tajemny sposób? ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Toffy, Agito bardzo dziękuję za miłe słowa :D Naprawde nic szczególnego z nimi nie robię i, staram sie tylko pielęgnować je tak jak lubią, ale bez jakichś szczególnych wariacji , i chyba to im właśnie odpowiada. Ale dzis niestety narozrabiałam, uparłam sie aby przyczepić przepiękny pęd, który był grubości małego palca, i już zaczął zawiązywać pąki. Do tej pory go nie ruszałam, bo rósł całkiem poziomo,no i grubość i brak giętkości, ale dzis się uparłam i niestety, ale go złamałam. Jestem na siebie wściekła, jeszcze troszkę i by kwitł :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

całkiem się złamał? ale szkoda go... będziesz musiała znowu długo czekać na następne kwiaty... mam nadzieję, że mi się nigdy żaden pędzik nie złamie... najlepiej to robić, gdy mają z 15 cm, są wtedy jeszcze giętkie i łatwiej je przypiąć, ale trzeba to robić delikatnie, bo pędzik łatwo uszkodzić...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety Dusiu całkiem się złamał, był bardzo gruby i sztywny i wcale nie miał giętkości , dlatego do tej pory bałam się go ruszać. Teraz już zaczął zawiązywać pąki i stwierdziłam, że najwyższy czas go przymocować, ale dosłownie strzelił mi w rękach :cry:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”