Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko przyszłam tylko poczytać co u Ciebie ;:4
Padnięta jestem i już z pozycji leżącej nadaję :D Tulipanki wreszcie pokazały swoją urodę! Jak zaświeciło słońce to kwiaty się otworzyły a na kwitnącej Konferencji aż buczało od pszczół, szkoda że czereśnie ich nie zainteresowały :wink: Dobrej nocy i ładnej soboty dla Was ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko piękne te narcyze na pierwszym zdjęciu! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko wczoraj było dobrze, posadziłam dalie i jeszcze wiele innych a dzisiaj już pada i nie chce się wyjśc na zewnatrz.Mnie już się obrzydła ta pogoda, tylko do kogo tu na skarge uderzyć :?:

;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko zdrówka życzę z całego serca dla Ciebie i męża.U mnie do wczoraj padało ,dzisiaj ciężkie chmury ale nie pada,kwiatuszki prześliczne.Serdecznie pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Narcyzki takie jak Twoje Lucynko kupiłam sobie kwitnące ostatnio na targu choć kilkakrotnie już je spotykałam aż wreszcie uległam... :)
Dzisiaj dzień działkowo spełniony, udało się wykarczować przemarznięte bez objawów życia róże... niby szkoda ale róże rzecz nabyta...Małżonkowi udało się je spalić i po kłopocie...Już posadziłam nowe nie wyszukane marketowe ale potencjał sobą reprezentują.... ;:224
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Lucynko, ten żółtawy pierwiosnek jest taki śliczny, delikatny :D
I Hiacyntów masz wciąż mnóstwo, uwielbiam ich zapach.
Cieszę się że już jesteś zdrowa.
Pielenie bywa przyjemne bo jest jak sprzątanie, efekt czystości murowany ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie! :wit
Sobota fantastycznie spędzona na działeczce. Słoneczko świeciło i grzało, aż się chciało popracować.

Obrazek

Obrazek

Marysiu [Maska] - ja dzisiaj padam na twarz, a jeszcze muszę w kuchni podziałać, bo M za chwilę ma imieniny i jutro znowu będą goście. ;:108 Jakoś się ogarnę i ruszam do roboty.
Dziękuję za dobre życzenia, ;:180 które spełniły się w całej rozciągłości.
Tobie również słoneczka życzę i wspaniałej niedzieli. ;:196

Obrazek

Basiu - dziękuję, ;:180 też mi się podobają.
One są wielokwiatowe.

Obrazek

Krysiu [leszczyna] - na skargę do Najwyższej Instancji, tylko czy wysłucha? Pewnie za dużo nagrzeszyliśmy... A tak naprawdę to w przyrodzie jest pewien cykl, zresztą też zapowiedziany już w Biblii: 7/7. ;:108
Ja nie mam prawa narzekać, bo jak dotąd pogoda mi sprzyja, ;:333 ale jeszcze wszystko przede mną.

Obrazek

Tereniu [tencia] - dziękuję, kochana ;:196 i wzajemnie życzę samego dobra. ;:167
Pogoda u mnie piękna była. ;:131 Była, bo na jutro już się szykuje ochłodzenie i opady. ;:222

Obrazek

Maryniu - nie będziesz żałowała. ;:185 Te narcyzy później zakwitają, ale za to dłużej zdobią rabatę.
Ja na szczęście ani jednej róży nie musiałam wykopać, ale za to wiele przycięłam aż do ziemi. Ładnie przezimowały, a załatwił je wiosenny mróz. Co najbardziej mnie zdziwiło to fakt, że najstarsza z moich róż, która przeżyła kilka zim, w tym mroźną bezśnieżną, w tym roku skapcaniała i musiałam ją ciąć. ;:145

Obrazek

Aguniu [witch] - ten pierwiosnek jest rzeczywiście ładny. ;:333 Taki pistacjowy. A nazywa się 'Francesca'.To mój nowy nabytek.
Hiacynty długo się ociągały, ale gdy już się zdecydowały pokazać, to nawet ładnie kwitną. ;:108
Dziękuję. ;:196 Już nie narzekam na zdrowie.

Obrazek

Wybaczcie, ale już muszę zamknąć komputer. Jutro spodziewam się gości i muszę coś nie coś w kuchni przygotować.
Jutro wybieram się na giełdę ogrodniczą, więc czasu będę miała mało. A nikt i nic mnie przed giełdą nie powstrzyma.
Tak więc coś za coś. Noc przy garach, poranek na giełdzie. ;:306
Pięknej słonecznej, bezdeszczowej i bezburzowej niedzieli Wam wszystkim życzę z całego ;:167 ;:167

Obrazek

Dobranoc. :wit
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Wczoraj jeszcze nie skończyłam pisać a już zaczęło padać,ale i tak pojechałam rowerem i zanim dojechałam przestało i trochę popracowałam ,ale w mokrej ziemi to nie ta,teraz znowu pada ;:145.Pogoda u mnie na następny tydzień fatalna więc chociaż Tobie ;:3 życzę :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To Ty jesteś jednak kobietą nie do zdarcia ;:63 Cały dzień na działce, później konieczne odwiedziny na forum, w nocy kuchnia a rankiem giełda. Jak przeczytałam, że o godz. 21.30 wybierasz się do kuchni, to natychmiast zachciało mi się spać ;:19. Mimo, że jest dopiero ósma rano :;230 Koniecznie sie pochwal, czemu nie dałaś rady się oprzeć i koniecznie musiałaś to mieć ;:306
Co jest na ostatnim zdjęciu? Z niczym mi się nie kojarzy ;:224
Udanych łupów i smacznego kucharzenia na dzisiejszy dzień ;:196 A wieczór niech minie w ciepłej atmosferze :wit
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko ,też jestem ciekawa twoich zakupów na giełdzie ;:215 .Miłej rodzinnej udanej imprezy .
Spędziłaś bardzo pracowicie sobotę ,ale pogoda rzeczywiście była fantastyczna.Śliczne masz pierwiosnki ,zwłaszcza ten pierwszy, a ten kuklik na pierwszym zdjęciu to jakaś inna odmiana?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko udanej niedzieli Ci życzę i przyejmnego spotkania rodzinnego ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko...pogodę miałyśmy podobną, więc także popracowałam. ;:oj . Bardzo ładnie kwitną ci pierwiosnki, moje także się rozhulały ...martwią mnie zapowiadane przymrozki. :wink: Dwie róże niestety musiałam wywalić. Są jeszcze takie na pograniczu..albo w te albo w te. :roll: Nie mamy na to wpływu. Ciekawe co kupiłaś na giełdzie. ;:224 . Przyjemnej niedzieli. ;:128
jagusia111

Post »

Lucynko czekamy na meldunki z giełdy ogrodniczej. Czy 7/7 oznacza 7 lat tłustych i 7 chudych? Mam nadzieję bo u mnie właśnie wypadałby ostatni rok z tych 7 chudych gdzie mi wszystko idzie jak po grudzie. Byłaby przynajmniej nadzieja na to, że kolejne 7 powinno być lepszych :D .
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Fajnie, że miałaś pogodę ;:138 . U mnie wczoraj też było ładnie do czasu zanim spadł mocny deszcz ;:222 . No ale trudno jakoś trzeba przeżyć tą huśtawkę pogodową :roll: . Ja też mam cięższą ziemię ale przy sadzeniu cebul tulipanów trochę ją rozluźniam i jak na razie jest ok . Widzę, że niektóre tulipany ładnie przyrosły od zeszłego roku ( np Claudia ;:333 ) a inne mają miej kwiatów niż rok temu . Czyżby cebule zostały zjedzone a może właśnie wygniły. No zobaczymy, wykopię i zerknę ;:108 . Faktycznie prymule masz genialne ;:138 . Oby wszystko kwitło tak chętnie jak one. Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko!
Najlepsze życzenia dla M. zdrowia, zdrowia, zdrowia ;:4
Ja już po uniesieniach towarzyskich, było bardzo miło i prawie cały dzień poza domem dobrze mi zrobiło!
Nareszcie i u mnie rozkwitają kwiaty i tulipany rozdziawiły buźki :D
Śliczny kolor laku, jak mam chyba żółty ale jeszcze zastanawia się czy utworzyć kwiatki, może słyszał o zimnych ogrodnikach ;:223 Pozdrawiam serdecznie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”