dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny. Ja ostatnio nie wyrabiam z odwiedzeniem wszystkich ogródków. A już w piątek wieczorem - lepiej zapomnieć... Czyżby znów nic w tv nie było? W takim tempie przyrastają dziś wątki...
Jadziu, myśląc o tych pnączach z ciekawości zajrzałem do xiążki "600 rad z warzywnictwa" (rocznik '93) i tam cukinia jest w grupie "roślin mało znanych"
Smoku, szafirki zimie mówią NIE! Mimo, że ta powróciła dziś nawet na wyżynach. Łatwo im mowić, bo od zimy dzieli je szyba. A pod dupą kaloryfer
Gigo, byłem, widziałem, spróbowałem...
Mariolu, to musi być fajne, jak wnuczka podziela Twoje radości. Nawet, jeśli dla Niej na razie to tylko kolorowe obrazki...
Jolu, e-pnos oprócz niewątpliwych zalet ma też wady: brak przechowalni, koszyk znika po wylogowaniu itp... Ja kupowałem dawno, ale w zamówieniu umieściłem uwagi. I musiałem dzwonić, co z moimi uwagami... Obsługa bardzo miła, wszystko z uwag dołączono, po zrobieniu przelewu w poniedziałek w czwartek miałem paczkę. A już następne zamówienie mi rośnie w excelu
Ewo, sybaryta taki jak ja pozmieniałby orzeczenia tych zdań
Magdo, z nami wszystkimi chyba coś nie tak... Fitowiroza...
Izo, maki i chabry!!! I wrotycz! I krwawniki! I żywokost! I mniszki! I stokrotki! Niech też ma coś z życia
Izo, a pędzone hiacynty też pachną? No to zazdroszczę...
Aniu, ja agituję gdzie się da za pnosem, mimo, że nie chcą mi dać prowizji. Mam wrażenie, ze po prostu warto u nich kupować

Kaptan i Miedzian są przeciwko grzybom, prawie każde moje drzewo ma parcha, kędzierzawość lub coś tam jeszcze, spowodowane grzybami. Przez jakiś czas nikt o nie nie dbał, i teraz muszę je podleczyć. A siarka do zakwaszania pod Rh i wrzosy
Wracam do Waszych ogrodów