Ogród Marylii...
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 1000p
Ja też chce do wiosny,ale na pocieszenie ,to to, ze już nie długo święta i nowy rok ,a potem to już szybko minie.AGNESS pisze:Marylu, ależ cudowne zdjęcia pokazujesz. Jak się napatrzyłam na te z wiosny, to mimo, że jeszcze zimy nie było, to ja już chcę wiosnyRóża przepiękna, taka dorodna a i lilie marzenie , można by wymieniać i wymieniać.........wszystko piękne
-
- 1000p
-
- 1000p
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Dobry wieczór,
piękne zdjęcia nam pokazałaś. Berberysy są także na liście moich wiosennych zakupów. Kilka odmian ładnie opisanych można obejrzeć na stronie www.pinus.net.pl
Warto przejrzeć, fajne opisy roślin i ładne zdjęcia.
Bardzo spodobała mi się Twoja kompozycja z host i klonu. Napisz proszę jakie to hosty, jaki klon i ile lat mają hosty.
Fajne porównanie ten ogród sprzed 10 lat i obecny. Mnóstwo pracy wykonanej, ale efekt wspaniały. Gratuluję
piękne zdjęcia nam pokazałaś. Berberysy są także na liście moich wiosennych zakupów. Kilka odmian ładnie opisanych można obejrzeć na stronie www.pinus.net.pl
Warto przejrzeć, fajne opisy roślin i ładne zdjęcia.
Bardzo spodobała mi się Twoja kompozycja z host i klonu. Napisz proszę jakie to hosty, jaki klon i ile lat mają hosty.
Fajne porównanie ten ogród sprzed 10 lat i obecny. Mnóstwo pracy wykonanej, ale efekt wspaniały. Gratuluję

-
- 1000p
Aniu bardzo mi przykro ,ale nie umie Ci pomóc.
Po pierwsze kiedyś nawet nie interesowały mnie nazwy gatunków,
Hosta to hosta lub funkia,klon japoński czy palmowy to było wszystko jedno .Teraz jest trochę inaczej ,zwracam uwagę na nazwy gatunków,tylko jest problem, bo u mnie nie ma takich super centrów ogrodniczych,a zwykli sprzedawcy tez nie umieją powiedzieć .
Hosty mają 4 lata więc możesz porównać sobie ,tyle ze ja często odkopuje kawałek korzenia ,dla kogoś potrzebującego.
Na tej stronce co mi podałaś ,super mają berberysy ,szkoda że nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej.
Po pierwsze kiedyś nawet nie interesowały mnie nazwy gatunków,
Hosta to hosta lub funkia,klon japoński czy palmowy to było wszystko jedno .Teraz jest trochę inaczej ,zwracam uwagę na nazwy gatunków,tylko jest problem, bo u mnie nie ma takich super centrów ogrodniczych,a zwykli sprzedawcy tez nie umieją powiedzieć .
Hosty mają 4 lata więc możesz porównać sobie ,tyle ze ja często odkopuje kawałek korzenia ,dla kogoś potrzebującego.
Na tej stronce co mi podałaś ,super mają berberysy ,szkoda że nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej.
-
- 1000p
-
- 1000p
Marylko, Tadeusz48 radzi, by pułapki zakładać w rękawiczkach, coby krecie nosisko wyprowadzić w pole, tutaj -wprost do pułapki 

Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
-
- 1000p