KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12
Krysiu storczyki uśmierciłam , begonii też już nie mam to stare zdjęcie ,teraz mam furę fiołków .
Mateusz ja tylko wiem że to bieluń , no i laki ,jestem ciekawa czy mi przezimują .
Genia
Mateusz ja tylko wiem że to bieluń , no i laki ,jestem ciekawa czy mi przezimują .
Genia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gieniu storczyki z dwóch pierwszych zdjęć to odpowiednio:Cambria i Miltonia.Obydwie dość wymagające i niezbyt chętnie powtarzające kwitnienie.Natomiast na ostatnim zdjęciu 3 Phalenopsisy z ktorymi nie powinnaś mieć żadnych problemów.
Tym niemniej miłego wieczoru
Tym niemniej miłego wieczoru

- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Witaj Geniu w nowym wątku, dziękuję za zdjęcia które mi wkleiłaś, proszę pozostaw je u mnie
Ładne storczyki, wbrew pozorom nawet rosną w naszych mieszkaniach są teraz bardzo popularne i raczej chętnie powtarzają kwitnienia. Dawniej słyszało się że to okropnie wymagające rośliny, pewnie wyhodowano takie które może uprawiać zwykły śmiertelnik a nie tylko specjalista w oranżerii
Pozdrawiam Tomek

Ładne storczyki, wbrew pozorom nawet rosną w naszych mieszkaniach są teraz bardzo popularne i raczej chętnie powtarzają kwitnienia. Dawniej słyszało się że to okropnie wymagające rośliny, pewnie wyhodowano takie które może uprawiać zwykły śmiertelnik a nie tylko specjalista w oranżerii

Pozdrawiam Tomek

- e-genia
Grażynko, Tomku dla mnie zbyt trudne bo wszystkie uśmierciłam , miałam jeszcze inne ale nie mogę znaleźć zdjęć .
Genia
Genia
- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
[quote="e-genia"]Arabello witaj

Witaj Gieniu.
Powiedz proszę, co to za śliczne ciemno czerwone kwiatki na twoich zdjęciach. Jednoroczne czy też to byliny. Ja jakoś bardzo lubię czerwone. Pozdrawiam serdecznie. Kasia

Witaj Gieniu.

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Gieniu piękne masz begonie, kiedy sadzisz bulwki, ja mam zamiar kupić te wiszące jutro, nie wiem czy zaprawiać czymś przed sadzeniem 

- e-genia
Kasiu to laki te moje są dwuletnie a są tez jednoroczne .
Mateusz ja kupuję begonie kwitnące w doniczkach . Kiedyś kupiłam bulwki ale jakoś mi za bardzo wyrosły w liście .
Mateusz ja myślałam że te bulwki i cebule są zaprawiane .
Genia
Mateusz ja kupuję begonie kwitnące w doniczkach . Kiedyś kupiłam bulwki ale jakoś mi za bardzo wyrosły w liście .
Mateusz ja myślałam że te bulwki i cebule są zaprawiane .
Genia

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Gieniu, ja też tylko nie jestem pewien
- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
No widzisz jak to ja jeszcze dużo nie wiem.
Mam lak, ale żółty i ten twój piękny ni czorta mi na lak nie wyglądał. Ale się uczę. Dziękuję. 

- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Witaj Geniu,
piękny jest ten bordowy nachyłek. W zeszłym roku kupiłam różowy i też jestem ciekawa jak przezimuje. Bordowy zapisałam w głowie do kupienia:-).
piękny jest ten bordowy nachyłek. W zeszłym roku kupiłam różowy i też jestem ciekawa jak przezimuje. Bordowy zapisałam w głowie do kupienia:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Geniu, nachyłki muszą przezimować, w końcu zima chyba nie taka zła ze śniegową okrywą. Pięknie będzie wyglądało latem, jak te trzy kępy się zrosną
Liliowiec piękny i bez nazwy. Pewnie dostałam, bo przecież sporo ich było
a kwitły chyba tylko 4 czy 5 w tamtym roku, więc jest na co teraz czekać. Ostatnie dni spędzam na spisywaniu cudności do kupienia wiosną. Niedługo będę musiała wziąć czerwony kolor w garść i zacząć wykreślać, bo budżet został już kilkakrotnie przekroczony. Zakupy na jakieś 3 lata zaplanowane 

Liliowiec piękny i bez nazwy. Pewnie dostałam, bo przecież sporo ich było

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Geniu, słonka nam brakuje, to pewnie też wpływa na osłabienie.
Trzymaj się dzielnie
Trzymaj się dzielnie

- 4rafko4
- 200p
- Od: 21 gru 2009, o 11:29
e-genia pisze:

- e-genia
kocico, Aniu-kubanki witajcie mam nadzieję że nachyłki przezimują , mam też ten różowy i blado żółty ,pierwszy rok .
Aniu co do liliowców to może okazać się że akurat tego ciemnego nie masz jak dzieliłam je to nie kwitły a jak wiesz nie mam też ich opisanych ,mogą się nawet powtarzać , ale to nic straconego jak tylko Ci wszystkie zakwitną zobaczymy których nie masz i wykopie Ci pozostałe .
Co do zakupów to też się troszkę wstrzymuję bo jak wiesz u mnie też krucho z finansami .
Aniu DS u mnie tej zimy często świeciło słoneczko i dużo wychodziłam na spacery , myślę że to jakiś kryzys związany z odchudzaniem ,teraz jest już lepiej .
rafko nie długo już będą takie widoki w naszych ogrodach .
Genia
Aniu co do liliowców to może okazać się że akurat tego ciemnego nie masz jak dzieliłam je to nie kwitły a jak wiesz nie mam też ich opisanych ,mogą się nawet powtarzać , ale to nic straconego jak tylko Ci wszystkie zakwitną zobaczymy których nie masz i wykopie Ci pozostałe .
Co do zakupów to też się troszkę wstrzymuję bo jak wiesz u mnie też krucho z finansami .
Aniu DS u mnie tej zimy często świeciło słoneczko i dużo wychodziłam na spacery , myślę że to jakiś kryzys związany z odchudzaniem ,teraz jest już lepiej .
rafko nie długo już będą takie widoki w naszych ogrodach .
Genia