Ja też najbardziej lubię Phalaenopsisy. Ale moi R. nie podzielają za bardzo mojej pasji, uważają, że mam tego za dużo. Co do keiki, dzisiaj na PP znalazłam drugie, które zaczyna rosnąć. Ale to, co ma pędy sobie zostawię. Ma 2 pędziki i jeszcze jedno "coś", które dopiero wychodzi, ale pewnie to korzonek. To dziwne, takie maleństwo, któremu dopiero wychodzi trzeci listek, już ma pędy. Nie wiem, od czego to zależy, że tworzą się keiki. Miałam niecałe 5 lat temu keiki na moim pierwszym Phal. który padł od nawozu, a potem dopiero na tym pink panther.*Kasia pisze:Masz piękne storczyki. Phalaenopsisy lubię najbardziej. Nie wiem jak rodzice mogą się nie zachwycać
. U mnie nie wyrosło jeszcze ani jedno keiki a szkoda, bo mogłabym się z kimś wymienić. Ale ja hoduję storczyki dopiero od zeszłego roku.
Ten czerwony wygląda mi na vandaenopsis lub doritaenopsis, bo ma warżkę Vandy i lekko ascocendowate płatki. A rózowych kwitnie sporo, ale teraz już dużo storczyków przekwita. A na all... jest jeszcze jeden taki, ale tamten miał brzydsze liścia i wzięłam tego, co mam. Ceny mają wysokie, ale ten mi się tak spodobał, że musiałam go mieć. W końcu przypomina Vandę.Ostatnio królują u Ciebie same różowości
Ja zachwycam się baaardzo tym czerwonym (doritaenopsis?)- on był na allegro wystawiony jako phalaenopsis? Zaglądam tam czasem, ale go nie widziałam.
A keiki masz piękne, zdrowiutkie, co się dziwić, że zachciało mu się kwitnienia?