Witam w zimowy poranek!
Malvy jak ja Cię rozumiem

Byłam kiedyś podczas wakacji z pięknym drewnianym, piętrowym domu, który pewna pani zostawiła pod opieką mojej koleżanki do kompletu został wspaniały czarny wilczur, bardzo przyjaźnie do nas nastawiony. Mankamentem domu było tylko to, że drewno wymagało natychmiastowej konserwacji i owa pani musiała go sprzedać, bo nie była w stanie wytrzymać tego finansowo. Wtedy trochę wyleczyłam się z drewnianych domów, ale to nie znaczy ze mi sie nie podobają
Dodaję jeszcze miesiąc do Twojej zimy, tak żeby dzieci na feriach nacieszyły się sankami, nartami i bałwankami
Martusiu i odkopiemy kawałeczek itei, bo ja jej nie kupiłam coś niewyraźnie pisałyśmy i tak wyszło
Ja też kiszę kapuchę, bo strasznie mi się kwaśnego chce, pewnie to dzięki zimie i zapotrzebowaniu na witaminę C

Fajnie napisałaś, że pracy masz dużo, a w pracy wyszła kawa u koleżanki

Kraków został w moim życiorysie już na zawsze, bo nawet zostałam w moim starym ośrodku zdrowia

Dobrego dnia i pozdrawiam
Tereniu tak mam kurki, mam je nawet dalej w ogrodzie niż miałam...chyba jak byłaś to był jeden kurnik bliżej domu? ale nie pamiętam

Kilka spacerów więc odbywam, ale to jest nic w porównaniu z pracą w ogrodzie, schylaniem się wielokrotnym. Spędzam godziny w fotelu i co wstaję to się wkurzam na fotel
Do takich lipcowych widoków jeszcze pół roku, ale do tulipanów już coraz bliżej
Dziękuję i ja też Ci pozdrawiam życząc wspaniałego dnia
Alu kombinacja lilii z gipsówką powstała i posadzenia roślin od jednej osoby i wyszło ładnie. Ogrodniczki nie ma na FO ale co spojrzę to ją wspominam, bo poznać miałam okazję
Floks jest z siewu nasion Polanu, najpierw myślałam że będzie jednoroczny a tu taka niespodzianka jest i nawet go przybywa! I Tobie miłego dnia
Irenko znalazłam nazwy pomidorów jeden to Venus, a drugi Aztek. Powiem szczerze, że krzaczki nawet nie były ładne takie przykurcze, gdzie im tam do pomidorów. Rok temu dostałam takie torfowe doniczki z nasionami pomidorów w środku, jakby dla dzieci czy początkujących ogrodników. Miałam cały sezon duże rośliny obsypane słodkimi soczystymi pomidorkami. Nie zebrałam nasion, a doniczki były zza oceanu

Cleome do tej pory siałam w kwietniu w tunelu, co prawda później zakwitły ale nie zajmowały parapetów. Moje spostrzeżenie jeszcze jest jedno cleome jest żarłoczna, dobrze nawieziona rośnie bujnie. W marcu pod osłonami to chyba jeszcze trochę za wcześnie i przy przymrozkach sadzonki mogą zmarznąć

Dwa lata temu 10 kwietnia zmarzły mi sadzonki pomidorów w tunelu mimo, że nałożyłam im plastikowe butelki. Dziękuję i pozdrawiam z białej krainy
Chodź
Basieńko rozkoszujmy się latem
Miłego dnia!