Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Marysiu za oknem mróz a Ty tak wiosennie nas układasz do ;:41 ale w takim nastroju też się będzie dobrze zasypiało.
Ja jutro chyba wysieję nasiona cytryny, nazbierałam przez zimę, wymoczone, jutro zdejmę z nich skorupkę i na pewno coś wykiełkuje.
Marysiu na jaki adres wysyłamy kopertę do Świstaka :?:

;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Anido tak to dalie z siewu a karpy tworzą takie duże, że nie różnią się od tych wsadzanych wiosną :D Sieję w kwietniu w tunelu a wysadzam w maju.

Krysiu trzeba się jakoś rozgrzewać ;:304 Moja synowa uprawia cytrusy i wszystkie pestki mi zabiera ;:306
Nie wiem o którego świstaka pytasz, ale tu znajdziesz wszystkie trzy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=97273 ;:306
;:168
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Marysiu, ja bym się chętnie gdzieś tam w pobliżu Ciebie zaszyła z widokiem na góry i z dala od ludzi, ach gdybym tak zawód jeszcze miała odpowiedni ;:131 ale może kiedyś, w przyszłości, zawsze marzył mi się taki baaaardzo stary dom, już nie do remontu tylko do konserwacji ;:306 i żeby było miejsce na gości, bo może za ludźmi z reguły nie przepadam, ale to nie znaczy, że chciałabym zapraszać tych, których lubię :D
Patrze na Twoje fotki i tak sobie myślę, że zima powinna trwać krócej - najwyżej miesiąc: od 16 grudnia do 16 stycznia i basta! :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,czytam ,ze zamówiłaś Iteę,ja ją mam i można by było sadzonkę odkopać ,u mnie ładna zima,temperatury minusowe ,ale niewielkie,pracy mam w domu dużo ,dzisiaj kisiliśmy kapustę,a potem byłam na kawce u koleżanki i tak leci do wiosny,czytam ,że Ty też ciągle w Krakowie masz coś do załatwienia,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:168
Piękny u Ciebie lipiec ;:333 Hortensje , różyczki lilie , floksy i te przecudne rudbekie ;:215 ;:215
Mówisz że ruchu Ci trzeba ?? przecież i tak co dzień idziesz do kurek a co by było gdybyś ich nie miała ?? :D
Mnie tak ruchu na świeżym powietrzu brakuje .
Już niedługo wiosna :)
Serdecznie pozdrawiam i dobrej nocy życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu zapachniało latem ;:3
Ładny zestawienie lilii z gipsówką ,śliczne floksy takiego pomarańczowego kupiłam ,ale okazał się innym kolorem .
Różyczki i dalie ;:215 .
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, jestem cały czas na na nasłuchu, podziwiam i oglądam. :D
Takie pomidorowe pyrdki miałam tylko jeden sezon i nigdy więcej, smaku żadnego, mój niezbyt wymagający pomidorowo Mżonek, stwierdził, że po nich to się tylko dobrze pier...dzi. :;230
Jeżeli ktoś ma odmiany Thumbling Tom Red i Yellow, Tiny Tim, Ola Polka, Venus, to niech się nie spodziewa dobrego smaku, wygląd może być, chociaż pod koniec owocowania często wykazują braki nawozowe i nie są takie dekoracyjne.
Podziwiam Twoje floksy i lilie, ale chciałabym podpytać o cleome, bardzo mi się podobała u Ciebie i mam od Darii nasionka, czy ją się wysiewa już teraz, czy w marcu pod osłony?

Pozdrawiam i ;:3 dnia życzę

Irena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Pełnia lata u Ciebie, to ja tutaj zostaję, bo ciepło, kolorowo i pachnąco! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w zimowy poranek!

Malvy jak ja Cię rozumiem :D Byłam kiedyś podczas wakacji z pięknym drewnianym, piętrowym domu, który pewna pani zostawiła pod opieką mojej koleżanki do kompletu został wspaniały czarny wilczur, bardzo przyjaźnie do nas nastawiony. Mankamentem domu było tylko to, że drewno wymagało natychmiastowej konserwacji i owa pani musiała go sprzedać, bo nie była w stanie wytrzymać tego finansowo. Wtedy trochę wyleczyłam się z drewnianych domów, ale to nie znaczy ze mi sie nie podobają :D
Dodaję jeszcze miesiąc do Twojej zimy, tak żeby dzieci na feriach nacieszyły się sankami, nartami i bałwankami ;:306

Martusiu i odkopiemy kawałeczek itei, bo ja jej nie kupiłam coś niewyraźnie pisałyśmy i tak wyszło :D
Ja też kiszę kapuchę, bo strasznie mi się kwaśnego chce, pewnie to dzięki zimie i zapotrzebowaniu na witaminę C ;:306 Fajnie napisałaś, że pracy masz dużo, a w pracy wyszła kawa u koleżanki ;:304 Kraków został w moim życiorysie już na zawsze, bo nawet zostałam w moim starym ośrodku zdrowia ;:219 Dobrego dnia i pozdrawiam ;:196

Tereniu tak mam kurki, mam je nawet dalej w ogrodzie niż miałam...chyba jak byłaś to był jeden kurnik bliżej domu? ale nie pamiętam ;:131 Kilka spacerów więc odbywam, ale to jest nic w porównaniu z pracą w ogrodzie, schylaniem się wielokrotnym. Spędzam godziny w fotelu i co wstaję to się wkurzam na fotel ;:306
Do takich lipcowych widoków jeszcze pół roku, ale do tulipanów już coraz bliżej :uszy
Dziękuję i ja też Ci pozdrawiam życząc wspaniałego dnia ;:196

Alu kombinacja lilii z gipsówką powstała i posadzenia roślin od jednej osoby i wyszło ładnie. Ogrodniczki nie ma na FO ale co spojrzę to ją wspominam, bo poznać miałam okazję :D
Floks jest z siewu nasion Polanu, najpierw myślałam że będzie jednoroczny a tu taka niespodzianka jest i nawet go przybywa! I Tobie miłego dnia ;:196

Irenko znalazłam nazwy pomidorów jeden to Venus, a drugi Aztek. Powiem szczerze, że krzaczki nawet nie były ładne takie przykurcze, gdzie im tam do pomidorów. Rok temu dostałam takie torfowe doniczki z nasionami pomidorów w środku, jakby dla dzieci czy początkujących ogrodników. Miałam cały sezon duże rośliny obsypane słodkimi soczystymi pomidorkami. Nie zebrałam nasion, a doniczki były zza oceanu ;:222 Cleome do tej pory siałam w kwietniu w tunelu, co prawda później zakwitły ale nie zajmowały parapetów. Moje spostrzeżenie jeszcze jest jedno cleome jest żarłoczna, dobrze nawieziona rośnie bujnie. W marcu pod osłonami to chyba jeszcze trochę za wcześnie i przy przymrozkach sadzonki mogą zmarznąć ;:131 Dwa lata temu 10 kwietnia zmarzły mi sadzonki pomidorów w tunelu mimo, że nałożyłam im plastikowe butelki. Dziękuję i pozdrawiam z białej krainy :wit

Chodź Basieńko rozkoszujmy się latem ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Miłego dnia!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Suuuper! Od razu cieplej (spojrzałam wcześniej na termometr i u mnie -8 stopni).
Na trzecim zdjęciu jest róża Balerina? Jak Ci się ona sprawuje?
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu to Mozart! raz tylko zadrżałam bo odrost podkładki chciał ją opanować, ale znalazłam pęd szlachetny i odzyskałam ją. Jest śliczna jak dla mnie bo lubię takie pustaczki ;:215 Kwitnie całe lato do mrozów :D U mnie wszystko pokrywa się szadzią i jest bajowo!
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu u mnie dzisiaj też piękny poranek, wszystko otulone szadzią ogród wygląda bajkowo.
Dzisiaj nie tęsknię nawet za kwitnącym ogrodem, trawy pomalowane szadzią urokliwe.
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, dzięki za info w sprawie cleome, no, nie byłabym sobą, gdybym nie wysiała ciut wcześniej. :;230
Letni spacerek wśród Twoich kwiatów zachwycający, przypomniałaś mi o malwie, niedawno wysiałam na mróz białą o pięknych, pełnych kwiatach, a jeszcze dokupiłam nasiona pełnej, mix kolorów, to ją też wysieję.
To wysiewanie na mróz to dla mnie nowość, ciekawa jestem, co mi z tego wyjdzie, na wszelki wypadek zostawiłam sobie trochę nasion z ciekawszych kwiatów, jak nie wykiełkują, to wysieję wg wskazań z opakowania.

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Cudne zdjęcie lilii w welonie z gipsówki i galtonii. :D
Jak tu nie marudzić :roll: Większość forumowiczów marzy o pobrudzeniu pazurów w czarnoziemie :;230 A tu trzeba odwalać śnieg, roślin nie widać...
Wczoraj skrobałam szklarnię motyką do buraków :;230 Coby nie poległa.
Marysiu jak w Starklu zamawiasz to pewnie drogo mają :?: Wolę nawet tam nie zaglądać :twisted:
Aaaa ten dziwny róg - to kant domu w takim ściętym kształcie mi się jawił na zdjęciu.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja Marysiu coraz bardziej przekonuję się do takich "pustych" róż... :)
Pozdrawiam, Basia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”