Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Efektowny sposób przerobu zieleniny - najpiękniejszy Mont Everest całego FO ;:333
Pomysłowa babka z Ciebie i pracowita mróweczka. Cudo normalnie ten skalniak oj cudo ;:215 Już widzę jak obsada szaleje wzrostem na takim "pysznym" podłożu ;:224
Będę podglądać jak rozrasta się to genialne miejsce.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marto. :wit Świetna ta rabata;:138 Na takie wykorzystanie balów słomy na pewno bym nie wpadła.
Jak gruba jest warstwa ziemi? Roślinki mają tam jak w raju, tylko latem będzie sporo podlewania. Kamienie świetne. U mnie tylko zwykłe otoczaki, a ja tak bardzo lubię kamienie w ogrodzie. :D
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś tyle róż zagości w ogrodzie. ;:oj Metamorfoza placu zabaw spektakularna. Już jest śliczna, ma klimat. ;:180 Praca cię bardzo lubi. :D
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już widać ze super to wyszło ;:215 Trzeba pomyśleć jak zabezpieczyć przed szybkim wysychaniem ziemi, albo tak jak dziewczyny wyżej pisały mocno podlewać.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Martuś ależ Ty jesteś niesamowicie kreatywną osóbką ;:180 Fantastyczna rabata ;:333
A różyczki pod Twoją opieką z pewnością odwdzięczą się pięknym kwitnieniem ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Trochę tego , trochę śmego :) i rabata jak się patrzy! ;:138 Marto ;:196 Liczy się pomysł! ;:173

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martuniu jestem pod wrażeniem. Padłam na kolana... ;:180
To się dopiero nazywa skalniak przez duże S. ;:63
Skąd ty takie skały pobrałaś? Jest super już na takim etapie a co dopiero jak się roslinki zageszczą.... Pomysłowa z ciebie Osóbka.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, świetnie, że pokazałaś zdjęcia z jesieni i dopiero później te obecne. Wygląda to na dotknięcie czarodziejskiej różdżki. Wiesz była dynia a teraz błyszcząca karoca. Pięknie ;:oj Nawet jeśli trochę opadnie (a na pewno opadnie) to kamienie będą trzymały szkielet rabaty i po prostu dosypiesz ziemi. Koncepcja bardzo udana i już nie mogę się doczekać jak zakwitną posadzone tam róże ;:108 ;:63
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu i ja chylę czoła przed Twoim pomysłem z rabatka kaskadową ;:180 ;:180 ;:180 super to wszystko wyszło ;:215
Nowe różyczki , nowe irysy i nowe ... oj będzie się działo u Ciebie ;:433 ;:433 ;:433
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ciekawie wygląda taka grzęda z podwyższeniem.
A kto te głaziska tam wniósł, bo chyba nie sama Ty, chyba jak Pudzian nie wyglądasz a i jemu byłoby ciężko. :uszy
Na pewno ta ziemia jeszcze osiądzie, bo słoma się podda i na pewno całkiem jeszcze nie zbutwiała, ale próchnicy dla roślin będzie mnóstwo.
Powinny wyglądać jak full wypasione i kwitnąć jak szalone.
Dzielna z Ciebie kobitka, włożyłaś w to strasznie dużo pracy. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Na takim podłożu to wyrosną Ci ogromniaste dorodne rośliny! Sama jestem ciekawa tego widoku. ;:oj
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pamiętam Martuś, jak budowałaś tą kapuścianą budowlę :D i szczerze mówiąc nie potrafiłam zrozumieć jakie masz plany. Ja to jednak nie mam wyobraźni. Nie dość, że roślinki będą korzystać ze wspaniałego kompostu, to rabata zapowiada się ciekawie i na bogato. Może ciut siądzie, ale co tam. A kamienie cudne. ;:63
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś ;:oj , naprawdę działasz, czytałam całą instrukcję tworzenia rabaty, ale takiego efektu się nie spodziewałam. Cudnie, a jak wszystko podrośnie ... ;:215 ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś ale wykonałaś dobrą piękna robotę. ;:138
Cudownie już wygląda a jak się to wszystko ukorzeni, ziemia ułoży i zakwitną kolejne cudeńka to dopiero będzie. ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,dzisiaj pochmurnie ,zimno i jesiennie,ale wczoraj było cudnie ,więc sadziłam nowe róże,i cały dzień w ogrodzie spowodował,że padłam ,pytacie skąd kamienie ,więc część tych płaskich to z odzysku ze ścieżki na placyk pod Katalpami ,bo w jesieni położyłam tam kostkę ,te piękne białe ,wapienne ,dostałam i przywiozłam od Marysi Maski ,cudne są ,a resztę przywiozłam ze świętokrzyskiego jak jeżdżę na grzyby ,bo tam wszędzie leżą ,ludzie ich wydobywają z pól i rzucają na kraj ,to ja zbieram ;:306 .

Aguś,zawsze wpadaj do ogrodu,uwielbiam gości i bardzo miło widzę Cię u siebie ,jak zresztą wszystkich tutaj zaglądających :wit

Iwonko,ta słoma jest mocno sprasowana,to może tak nisko nie upadnie :uszy i jakaś górka zostanie :wit

Madziu,będzie górka kompostu,na pewno trochę sie obniży ,to będę poprawiać :wit

Marysiu,po zimie jestem trochę większa.ale tylko trochę :uszy ,nie będę dawać ani kory ani małych kamyczków,nie lubię ich na rabatach kwiatowych ,bo tylko przeszkadzają ,kora u mnie idzie pod borówkę ,iglaki i hortensje,a kamienie jeszcze mam i porozkładam jak wszystko obsadzę ,te od Ciebie cudowne,czekały na swoją rolę i się doczekały,kożuch ,kapy i ubrania wysuszone ,to mogę Ci pożyczyć ;:306 ,kożuchem była okryta trawa pampasowa ,ciekawe ,czy to coś dało,pozdrawiam ;:196

Alu,jeszcze będą różne roślinki wczoraj rozmnożyłam biały rozchodnik i posadziłam kępami i przymiotno różowe bo one są niższe,zbieram z ogrodu te mniejsze roślinki mnożę i komponuję ,jeszcze mam sporo miejsca ,ale wszystkiego nie da się naraz zrobić ,pozdrawiam ;:196

Aniu,zamiast do kompostownika to wszystkie liście idą wprost do rabat ,oczywiście tych nowych ,bo roślin już rosnących nie da się przywalić ,tak samo się przerobi jak w kompostowniku,a o ile mam mniej roboty,bo nie trzeba ładować i przewozić z kompostownika ,te liście się rozkładają i siadają ,a ja całą zimę aż do teraz dosypywałam ,więc już tak dużo nie siądą .pozdrawiam ;:196

Ewciu,zobaczymy jak to świetnie wyjdzie w praktyce :uszy ,jak jeżdżę na grzyby w świętokrzyskie to tam rolnicy takie bale układają na polu w stosy i one stoją parę lat ,pewnie im tyle słomy nie potrzeba do użytku i już są czarne ,bo butwieją ale dalej stoją ,więc pomyślałam,że ja na takiej górze zrobię rabatę i słomę balowaną przywiozłam od sąsiada ,gdzie mam działkę grzybową i realizuję swój pomysł,pozdrawiam ;:168

Soniu,wczoraj nowe róże zasadzone ,będą dwa zakątki herbaciane ,przeplecione granatem i fioletem ,kaskadowa rabata się dosadza powoli ,zobaczymy co z tego wyjdzie ;:306

Kasiu,z wysychaniem nie ma problemu ,bo wodopój bliziutko tej rabaty,cieszę sie ,że sie podoba chociaż tak naprawdę okaże się ,jak wszystko sie rozrośnie :heja

podzielę te odpowiedzi ,zaraz będą następne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”