Agita- mój pierwszy sezon :)

Zablokowany
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zapomniałam dodać,że oczekuję drugiego synka i dziekuje za gratulacje :lol:
I jeszcze raz dodam,że piękna kolekcja :D
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za wszystkie miłe słowa, mam nadzieję, że moje roślinki się ich nasłuchają i będą rosły... nie tylko w dumę ;)

Elizabett, gratulacje, to strasznie fajny czas, taki naprawdę wyjątkowy, aż Ci zazdroszczę chodzenia z brzuszkiem! :)

A ja znów będę się chwalić! :) Autentycznie nie liczyłam wczoraj na zakupy storczykowe, ale poprosiłam męża, żebyśmy objechali kilka sklepów, tak dla samej przyjemności popatrzenia na roślinki. W sumie nie było nic specjalnego, we wszystkich trzech sklepach same niedobitki- jakieś niezbyt obfite ostatnio te dostawy... W LM widziałam piękne kwitnące niezaduże cymbidia, niestety cena powalała- 95zł!!! :shock: Żałuję, że choć zdjęcia nie zrobiłam...

A kupiłam sobie przecenionego faleczka za 5zł, z- uwaga!- nakrapianymi listkami! :) To było jedno z moich marzeń, strasznie się cieszę, jest cudny! Szkoda tylko, że kwiatki miał już oklapłe, ale wiem przynajmniej jaki kolor. Jest drobny, to chyba jeszcze młoda roślinka, kwiatki też miał b. drobne, max 5cm. Mam nadzieję, że nabierze sił i kolejne kwiaty będą już większe.
Kurcze, miałam z nim szczęście, bo falków w sumie było w castoramie może z 15 szt., w tym 3 przecenione i reszta z nowej dostawy za 17.97zł, ale wszystkie wyglądały tak samo marnie. Te niedobitki z nowej dostawy połamane, oklapłe. A ten mój piękniutki stał wśród tych trzech za 5zł i co lepsze- wskazał mi go mój mężulek! :) Ja już wychodziłam ze sklepu! Kurcze, on tak niby nie, nie ma kasy, nie ma miejsca, ale jednak sam lubi coś nowego czasem kupić :)

Obrazek

Tak kwitnie- kwiatki zostały nieco rozprostowane do zdjęcia, bo już przekwitły i oklapły :D Ostatnio zaczęły mi się podobać takie najbardziej popularne, liliowe i fioletowe- cieszę się, że takiego mam w kolekcji:

Obrazek
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko listki zdrowo wyglądają i są ładne takie łaciate. Na pewno pod Twoim troskliwym okiem wzmocni się i kwiatki będą dorodniejsze. Gratuluje i jednym słowem miałaś niebywałe szczęście. ;:113 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Super okazja :shock: , teraz Twojemu M należą się podziękowania że takie cudo wypatrzył :lol:
Listki ma baaaaardzo ciekawe, kwiatuszki też urocze, życzę by niebawem zakwitł ponownie :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Agnieszko, śliczny ten nabytek.
Mam też takiego z kropkowanymi liścmi, też z przeceny i bez kwiatów, bo był już przekwitniety, ale obok właśnie leżały resztki takich kwiatów, więc pewnie mamy tego samego.

Mój niestety musiał być poddany ostrej reanimacji, dziś go sprawdziłam. na razie reanimacja się powiodła, bo wypuszcza młody listek i nowy korzonek. Nie jest źle.Życzę więc, aby Twój trochę odpoczął i szybko brał się do rośnięcia i kwitnienia.

A swoją drgogą jacy to nasi Panowie, niby się tym naszym hobby nie interesują, zrzędzą, że kasę wydajemy, miejsce zabieramy, a jak co do czego, to sami nas kuszą i namawiają na nowe zakupy. :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

listki śliczne, kwiaty na pewno też będą piękne.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko zajrzyj na pw. Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Agnieszka,no piękna okazja Ci się trafiła.Widać że ma zdrowe liście.Super :lol:
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

:shock: Super zakup...lisciorki sliczne. Ja tez mam jednego piegusa :wink: , tez z przeceny ale nie wiem jaki kolor kwiatow - ale ma nowy ped to moze za niedlugo sie dowiem... :)
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Noo, tym razem wprawdzie falek z przeceny, ale zdrowiutki :) Liście ładne (1 tylko trochę nadłamany z boku), korzonki też!
Już chyba nie będę kupować takich marnych do reanimacji, wciąż mi ich bardzo żal, ale po prostu nie mam na to miejsca- 2 które mam obecnie w reanimacji stoją na wielkich tackach z keramzytem na samym środku stołu w naszym pokoju, który równoczesnie jest "salonem" ;), gdzie toczy się całe życie rodzinne i towarzyskie. Trochę mało to reprezentacyjne, innnego miejsca na nie nie mam, a trwa taka zabawa co najmniej pół roku... I ta ciągła zabawa z kompresami na liście... No niestety, patrząc jak taki jeden stoi już 5 miesięcy i stan wciąż marny, tracę też cierpliwość.
Przerzucę się więc na przecenione, ale zdrowe :)

Śnieżko, a jak wygląda ten młody listek- chyba ma czerowne kropeczki, nie? Musi być piękny! :) Już czekam aż się u mnie pojawi...
Pozdrawiam, Agnieszka
dana0520
50p
50p
Od: 2 mar 2008, o 17:15

Post »

Agnieszko witaj.

Bardzo ładny twój nowy nabytek. Widać,że zdrowiuśki on ci jest. Niech szybko zakwitnie ponownie i ucieszy domowników ( przede wszystkim Twojego męża) wspaniałymi kwiatkami.
A tak a' props kupiłaś go w Castoramie??

Pozdrawiam Dana
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

No widzisz-nie wierzyłaś w swego męża :shock: Widać,że się uczy :lol: lub miał dość twojego dłuuugiego wybierania i podjął męską decyzję :;230 -to żarcik oczywiście :wink: Pozdrowienia dla "M".
Piękne liście a cena :shock: zanim się obejrzysz zakwitnie i będzie "pełnowartościowy".
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak jest Dana! :) W tej castoramie przy hali Olivii.

Darla, dzięki, przekażę M. Przekażę mu wszystkie Wasze pochwały, może się sam swoim czynem zachwyci i będzie chciał powtarzać ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Agita Twój białasek jest niesamowity..Ma w sobie taką delikatność a i kolor warżki bardzo ciekawy,podoba mi się ;:13

Pokażę Ci jeszcze poparzonego storczyka w ubiegłym roku,całkiem inaczej to wygląda niż ci wcześniej pokazywałam ;:29

Obrazek

Widziałam Twoje i też jestem zdania ze to jest właśnie poparzenie słoneczne..Na różnych storczykach to inaczej wygląda ;:30
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, dzięki że zajrzałaś, cieszę się że i Ty masz takie zdanie. Oby to tylko to było, bo dość mam już chorób i reanimacji...
Pozdrawiam, Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”