Pochylony świat na piasku cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miiriam pisze:Aniu - a czy ty płaciłaś za ten katalog ?
I napisałas tylko, że chcesz sam katalog?
Napisałam, że chcę katalog, ale ma być dopiero w nowym roku, więc nie wiem czy przyślą :)

Izo, dzięki za pocieszenie, ja żyję nadzieją, że dzieci wyrosną, bo nie mogę się pogodzić z myślą, że do końca życia synek ma być na sterydach wziewnych. Szukam alternatywy, ale rozważnie, żeby nie zrobić z niego królika doświadczalnego.

iga23 pisze:Aniu,jak na pewno czytałaś wirus host objawia się po 3 a nawet 5 latach. Nie mogę powiedzieć że źródło jest pewne, Bo te moje dopiero rozwinęły pierwsze listki i przyszła zima.Nie piszę za dużo na forum , ale zawsze czytam i jak jest po co to się odzywam. Chętnie Ci we wszystkim pomogę jak będę mogła.
Czy te sadzonki były spore, masz może jakieś ich zdjęcia, jak wyglądały po przyjściu? W sumie to dość tanie źródło na te starsze odmiany, bo nowości jak wszędzie drogie. Ja dopiero zaczynam kolekcję, więc szukam raczej tych starszych i tańszych. Rozważam nawet odbiór osobisty, bo i tak od dawna wybieramy się zwiedzić tamte okolice na Słowację, więc akurat byłaby dobra okazja.

Witam Elizabetko i cieszę się, że mogę Cię gościć. Mam nadzieję, że wiosną widoczki będą piękniejsze i coraz piękniejsze. Ciekawe ile z planów uda nam się zrealizować w nadchodzącym sezonie :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu sadzonki host były jednopędowe. Jeżeli kiedyś kupowałaś na allegro hosty to będziesz wiedziała. Były maleńkie. Z 1 lub 2 listkami totalnie zamęczone. Choć muszę uczciwie przyznać, że niektórę już się rozrosły pod koniec lata. A kupowałam również w Polsce na allegro. Też jednopędowe sadzonki i mimo iż przyjechały w ciągu 2 dni to pod koniec lata były mniejsze. Mam wrażenie że te które przyjechały ze Słowacjii chciały się odwdzięczyć za to czekanie.Mam chyba zdjęcie , ale jak poszukam to dam znać.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu zajrzyj do mnie.
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu .
Wpadłam na krótko do Ciebie z wizytą.
Wkleiłam w końcu te zdjęcia o które prosiłaś. Zaznaczam, że już jesień...

pozdrawiam

i zapraszam

Ewa
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Witam serdecznie, Kubanki! :lol:
Twój nowy dom, nowy ogród, malutki synuś, tyle szczęścia na raz!!!I takie piękne okolice w okół ogrodu!
Jestem przekonana, że Twój ogród będzie piękny i niepowtarzalny!!Życzę powodzenia i serdecznie pozdrawiam! :wit
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Aniu Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Ale fajny avatarek :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Masz super schodki i wspaniałe ścieżki....tego nie dopowiedziałam wcześniej ale się poprawiam. :lol:
Pięknie....no to czekamy do wiosny.
Pozdrawiam. :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Udanego poniedziałku , spokojnego tygodnia i ciepełka życzę Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj wpadłam sie przywitać bo dość długo nie zaglądałam do Ciebie. Jak Prace wszystko zrobione, zabezpieczone przed zimą

Genia
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, witajcie,
na kawkę Was nie zaproszę, bo nawet w domu nie mam, żeby mnie nie kusiło (nie mogę przy karmieniu), ale na chlebek ryżowy z dżemem własnej roboty (to zamiast ciasteczek, których też nie mogę) i herbatkę pokrzywową lub koperkową chętnie :)
Słoneczko świeci, zimno że hej, ale dzień optymistyczny dzięki słoneczku.
Roślinek jeszcze nie zabezpieczyłam włókniną, bo czytała, że to dopiero jak ujemne temperatury utrzymują się powyżej 3-4 dni i to w dzień i w nocy.
Inne prace też czekają, bo Maluszek coraz mniej śpi, a poza tym oboje dopiero wychodzimy z bardzo długiego przeziębienia i nie chcę go jeszcze na dwór wyprowadzać. Tak więc z utęsknieniem wyglądam przez okno.
Ładny mam widok z okna balkonowego, bo posadziłam tam zimozielone laurowiśnie, jałowce variegata i irgi, wszystko jeszcze elegancko wygląda. Oczywiście wszystko malutkie, ale za 2-3 lata będzie ślicznie :)
Obrazek Obrazek
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Aneczko, Zobaczymy czy Tobie laurowiśnie nie zmarzną. Bo moja ma już 4 lata i systematycznie przemarza do poziomu śniegu.Ciągle ma 25 cm.A podobno to szybko rośnie.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iga23 pisze:Witaj Aneczko, Zobaczymy czy Tobie laurowiśnie nie zmarzną. Bo moja ma już 4 lata i systematycznie przemarza do poziomu śniegu.Ciągle ma 25 cm.A podobno to szybko rośnie.
A to mnie zmartwiłaś. Zamierzam wprawdzie okryć ją agrowłókniną, ale nie wiem czy to ją uratuje. Rośnie w dość zacisznym miejscu, liczę, że się jakoś przechowa (zwłaszcza, że mam ich 4szt). Masz tę samą odmianę (Otto Luyken)?
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu co do odmiany to nie wiem , bo 4 lata temu roślinki wsadzałam aby było zielono. Od niedawna mi jak mawia moje Szczęście " odbiła zielona palma". Na zdjęciu są podobne. Może
u Ciebie jest cieplej, Bo ja je sadziłam prawie na pustym polu.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Faktycznie ładne widoki masz z okna. A jak rośliny się rozrosną i urosną będzie super. Fotka w awatarku to miła niespodzianka. Miło popatrzeć. Ja jeszcze porządków nie zakończyłam a co dopiero mówić o zabezpieczaniu roślin. U mnie dziś też słonecznie, ale bardzo zimno. Przez chwilę padał nawet grad.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”