Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Post »

:wit Cześć Mufeczko.... Naczelna Ogrodniczko :;230 :;230 świetnie, to Justynka wymyśliła :;230
Dajesz radę wypoczywać kiedy za płotem żniwa :roll:
Widok dla mieszczuchów pouczający ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A znasz niższe odmiany szałwii?
U mnie jeżówki nie rozsiewają się. Natomiast płożą się jak Twoja szałwia. Troche mnie to denerwuje.
Dotyczy to tych dubeltowych
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Pokazałaś na zdjęciach to co latem lubię najbardziej - bizony na polach, jak taki jeździ to stoję i patrzę jak zahipnotyzowany ;:oj a mam na co patrzeć bo u mnie są tylko pola, nie ma łąk ani lasów więc czasem ich jeździ 6 n raz. Właśnie przed chwilą jeden wracał z pól, ma takie fajne pomarańczowe światło, które rozświetla całą wieś, marzy mi się mieć takiego ale pomarzyć sobie można ;:306 Zazdroszczę rozsiewających się jeżówek, jak wsadziłem 2 krzaczki 6 lat temu to tyle samo mam dzisiaj :roll:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Majeczko, szczęściarze z Was - macie dłuższe lato ;:306
Jeżówki rozsiewają się jak szalone, nawet w szczerym piasku, pomiędzy kamieniami ;:224

Obrazek

Obrazek

Edytko tylko 10 km ! To naprawdę rzut kamieniem ! Można spacerkiem pokonać, więc przybywaj kochana, serdecznie zapraszam, bo kawka stygnie ;:40

Obrazek

Obrazek

Alu u mnie taka sama susza ;:202 Trawa zupełnie wyschła, wygląda okropnie. Już nie wiem co robić, bo roślinki marnieją w oczach i żadne lanie wody nie pomaga, bo tak duży areał i tak piaszczysty, że nie nadążam ...

Obrazek

Justynko wydaje mi się, że kiedyś takie miałam w W-wie, ale tak łapały mączniaka, że musiałam się z nimi rozstać. Ale może się mylę i była to inna odmiana ;:218
Dla Ciebie Mrs John Laing ;:196

Obrazek

Obrazek

Witaj Bogna miło Cię gościć :D Ja już od dawna znam Twój ogród i podziwiam, tyle że raczej cichutko ;:131
Też Cię pozdrawiam ;:168

Obrazek

Obrazek

Magduś jestem tego samego zdania :D PS to żelazna odmiana do każdego ogrodu ! I na dodatek śliczna ;:108

Obrazek

Obrazek

Hej Majeczko ;:196 Teraz żniwa to jedna chwilka ! Wcześniej gospodarz obkosił pole, potem przyjechał kombajn i traktor z przyczepą. Kombajn kosił i wymłócone ziarno sypał na przyczepę. Wszystko zajęło niewiele czasu. Potem tylko sprzątnęli i wywieźli kostki słomy... i po żniwach !
Ale w oddali ciągle słychać pracujące maszyny i drogą przetaczają się opasłe kombajny, więc żniwa w pełni :wink:
Czy New Dawn z jeżówką Ci się spodoba ?

Obrazek

Gosiu nie tylko znam, ale i posiadam : fioletowe i różowe ;:173 Chcę je rozmnożyć i posadzić zamiast wysokich, choć nie jestem jeszcze zupełnie pewna efektu i waham się, bo może lepiej sprawdzi się kocimiętka ?

Jeżówki pełne nie rozsiewają się, ale ładnie się dzielą kępy i tak można je rozmnożyć. Ale czemu u Ciebie się pokładają ? Ciekawe... ;:224

Obrazek

Kochani dla Was wszystkich kilka zdjęć Nevady i Marguerite Hilling, które pięknie kwitną od wiosny i wcale nie mają zamiaru przestać, obsypując się ciągle nowymi pąkami :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jaka cudna Nevada...... ;:oj
Moje maleństwo kwitnie teraz drugi raz i strasznie się z tego cieszę.
Bo to cudna róża, pełna wdzięku i charakteru a do tego terminatorka.
Żniwa u mnie też już rozpoczęte, jesień zbliża się wielkimi krokami niestety.
Szkoda, że u mnie jeżówki się nie sieją, ale spróbuję rozsiać, może faktycznie to dobry pomysł ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, właśnie miałam Ci napisać PW, że wstawiłam Nevady, a Ty już je zobaczyłaś ;:196
Prześlę Ci sadzonki jeżówek, bo mam dużo :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mufko, na kawkę wpadnę z ogromną przyjemnością, ale po powrocie z urlopu, bo właśnie pakuję walizki ;:65 .
Ja również kocham New Dawn ;:167 (mam 2 krzewy, ale myślę, że to nie koniec). Jakoś dotąd jeżówki nie pasowały mi do róż, jednak na Twoim zdjęciu wyglądają doskonale. Może podpatrzę ten duecik ;:333 .
Nevada też jest piękna, ale jej nie mam w swoim ogrodzie ;:174 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Mufko. rewelacyjne są Twoje kwiaty. Jeżówki wspaniałe, zwłaszcza te między kamieniami. U mnie się aż tak nie sieją, a szkoda. Róże i cała reszta ;:333
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Naprawdę ?....... :roll:
Ale pod warunkiem, że też czegoś u mnie zapragniesz. ;:108
Wielkie, wielkie dzięki. ;:180 ;:cm
Grażyna.
kogro-linki
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu!
Jesteśmy od pół godziny w domu, odpoczywamy ze stęsknioną Sarunią :)
Dziękujemy za wspaniale spędzony czas i serdeczne przyjęcie! Jeśli dam radę, idę dziś na bieżnię - objadłam się za wszystkie czasy tych pyszności ;-)
Wspaniali z Was gospodarze tego cudownego, sielskiego miejsca... Jestem zachwycona otoczeniem, doborem roślin, ich łanami...
Dorodne trawy pozostały w moim sercu wraz z uroczymi kwitnącymi...
Już nie będę narzekać, że mam dużo pracy w ogrodzie... Ty masz dopiero powierzchnię do obrobienia, pielęgnacji, ogarnięcia! Podziwiam szczerze.
Raz jeszcze dziękujemy i zapraszamy w wolnej chwili pod brzozy ;:196
A & D
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Podziwiam, że ogród masz w takiej kondycji, zwłaszcza że nie jesteś w nim codziennie. Ja mogę lać wodę w ten mój piach bez końca i wciąż wody roślinkom mało.Już się poddaję powoli, zwłaszcza że choroba mnie zmogła.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michał sześć bizonów jednocześnie ;:oj To dopiero musiał być imponujący widok, ale gorzej z hałasem ;:202
Przeczytaj PW

Edytko, to czekam z kawką po Twoim powrocie z wakacji :D Życzę udanego wypoczynku, miłych wrażeń i słonka ;:3

Kropelko, bardzo się cieszę, ze mam tyle jeżówek, bo bardzo je lubię, tylko niestety nie wszystkie krzaczki są długowieczne. Wysiewa się tylko podstawowa odmiana - różowa.

Grażynko jutro wykopię i zabiorę do W-wy, a gdy miną upały zaraz Ci wyślę :D

Agusiu kochana moja, nie bardzo zasługuję na tak miłe słowa :oops: Dzięki ;:196
Nasza działka jest typowo rekreacyjna, więc i inne panują tu reguły niż w ogrodzie przydomowym. Dlatego mam większą tolerancję dla tzw. chwastów i panującego na rabatach chaosu. Priorytetem jest dobry wypoczynek, chwile spędzone w towarzystwie miłych gości, oraz radość grzebania w ziemi. A gdy dodatkowo uda się coś ładnie skomponować, to cieszę się jak dziecko ;:306

Pozdrawiam i zapewniam, że z wielką przyjemnością odwiedzę jeszcze kiedyś Twoje brzozowe królestwo ;:196

Izo zapewniam Cię, że to tylko na zdjęciach tak ładnie wygląda ! W rzeczywistości trawa jest wypalona, sucha i chrzęści przy każdym kroku ! Nawet nie chcę myśleć co zastanę po tygodniu nieobecności...
Chorobie się nie poddawaj ! Ja mam reumatyzm i powykręcane, spuchnięte, bolące stawy i jakoś powoli sobie radzę, bo nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu. Czasem nie wszystko jest zrobione, czasem nie wyplewione, czasem nie obcięte przekwitłe róże czy naparstnice, ale to drobiazg w porównaniu z radością jaka dają mi moje roślinki :D
I takiej satysfakcji i radości życzę Ci najserdeczniej !
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wielkie dzięki ;:180 i nie zapomnij przejrzeć mój wątek, żeby coś wybrać dla siebie.
;:cm :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W tym roku znalazłam siewki białej jeżówki :D Rośnie już kilka lat i dopiero teraz postanowiła się wymnożyć. A może wcześniej wypieliłam siewki :oops:
U nas żniwa jeszcze się nie zaczęły, choć zboże wygląda na dojrzałe. Zdarza się, że ludzie koszą do późnej nocy, ale pogoda nie wybiera i nie pozwala czekać. Tylko napisałam-właśnie drogą przejeżdża kombajn :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy masz zdjęcia tych niższych szałwii?
Czy one gorzej kwitną, że nie jesteś pewna efektu?
Fajnie, że jeżówki można podzielić. Gdzieś czytałam, że szczególnie te nowsze odmiany po pewnym czasie zanikają. Może własnie powinno się je dzielić, żeby uniknąc tego efektu?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”