Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Anetko, ja też mam malinojeżynę ale tylko jeden krzaczek, niestety coś nie bardzo się jej u mnie podoba.
Na szczęście nie mam uszkodzeń od poniedziałkowego gradu, Osiedle Stałe miało szczęście... Ale niedługo wypogodzi się to ruszają nastepne porządki. Teraz jestem na etapie tworzenia różanej rabaty z pergolą na pnące róże. :heja

Pięknie u Ciebie, bardzo podoba mi się Twoja chatka. :lol:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Mam podobne grzybki na działce :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nooo takie grzybki mam i ja ;:306
Malino-jeżyna mnie lubi i rośnie jak głupia. Już w pierwszym roku miała dość dużo owoców, a tym roku - jeszcze więcej. Moje dziecko się nimi zajadało.
Do klubu łaknących cienia zgłaszam i ja swój akces :D
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie Kochani Net mi wzięli i dopiero dziś oddali... No byłam po gradzie na działeczce.. i ta dzielnica miała szczęście ;:138 Sąsiad ma wode na ogródku bo glina... i warzywa lekko poszatkowane ale poza tym w porządku... U mnie... hosty, dalie trochę dziur, wszystkie krzewuszki i irysy ogłowiło z kwiatów.... ALE RESZTA MA SIĘ DOBRZE :heja :heja Nawet jedna dynia ma kwiatka, pączki róż stoją, owoce dalej wiszą... :tan Ależ ulga... ;:180

Sławku znów pojawiły się kolejne grzybki ale znów nie te Co do torcika mięsnego w smaku bardzo dobry, szybko się robi i jest BARDZO SYCĄCY ;:333 Polecam jednak do mięska dać dużo ulubionych przypraw i CZOSNEK ŚWIEŻY- ja uwielbiam ;:204

Madziu kochan neta mi wzięli ale już jestem... gdzieś pytałaś o Sympathie... to powiem Ci jaki numer z nią mam. Byłam dziś w takiej szkółce... rany ileż róż... szkoda że tirem nie byłam tylko autobusem. No nic, więc właśnie chciałam Sympathie kupić byczek stał, i już prawie ją miałam ale zahaczyła mnie... kolcami jakaś obok i patrze ... ładna, wzięłam tamtą Piano (do 1,2m) .. Dumna przytargałam na działkę, ludzie w autobusie się osuwali od potwora około 70 cm ... i na działce odkryłam.... że sklerotyczką jednak jestem... Na jesieni kupiłam Sympathie... stoi krzak obok ławki i nawet pączki mu się czerwienią ale myślałam że zwykła... jak plewiłam to znalazłam znacznik... Sympathie ;:224 Nie wymarzła ani jedna gałązka, ma dużo pączków, tylko widzę grzybek trochę od deszczów. Wstawię jej zdjęcia specialnie dla Ciebie ;:168

CDN
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Amara może za którymś razem będą jak trzeba te grzybki, za płotem mam las ;:170

Bogusiu strach z tymi grzybkami, jak się tak nie oczekiwanie wyłaniają z pseudo trawnika i to tak licznie ;:134 Jednak słonko od 2 dni studzi ich zapędy ;:215

Kasiu bardzo łaknących tego cienia. Dostałam w zeszłym roku dwa małe świerczki... miały szybko rosnąć... w chwili ofiarowania miały 30cm.... Posadziłam żeby CIEŃ....zrobić... i co... i gucio.... mają 2cm przyrosty :;230 Ofiarodawczyni mi mówi że jednak one tak potrzebują trochę czasu jednak... ;:219 A ja chciałam kilka metra DRZEWA... Ognik jest taki nieogarnięty, rośnie jak chce i trochę pokracznie... a kupiłam jak kupiłam działkę... czyli wpadłam pierwszy raz do centrum ogrodniczego.... rozumiesz otumanienie ;:219 Jednak mi się podoba.

Madziu cieszę się że też nie masz strat ;:168 Rabata różana pnącymi i pergola.... mów do mnie jeszcze ;:167 Jakie róże planujesz? Dobrze że w końcu jest pogoda i można działać. Ja demoluje czyli tworzę 2 nowe rabaty... mamusia jak mnie odwiedziła to minę miała przednią... Stwierdziła ze już miałam porządek i znów bałaganię :;230 Pozrywałam trochę murawy, a jeszcze trochę muszę zerwać ;:130 Ale mam jeszcze ze 300 metrów, więc spokojnie nie braknie ;:172

Aniu wielkakulka grzybów urodzaj, tylko co w lasach... :;230

Aniu sweety grzybki... to Ty masz prawie górskie, nie to co moje zwyklaki :;230 Malinojeżyna mnie też lubi, bardzo czułe objęcia puściła... 2 metry dalej... idealnie w środek... wrzosowiska :;230 Co do owoców też ma dużo i to cieszy że mimo gradu dalej je ma. Na jesieni zrobię porządek i dam jej folie... żeby się nie oddalała za bardzo od swojego rewiru ;:224 Co do cienia to już Kasi pisałam o moich świerczkach... Wszystko na to wskazuje że cień nie tak szybko zagości, stąd Klub Łaknących Cienia ogłaszam za otwarty ;:136

Dzisiejszy zakup czyli królewna Piano ;:167

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A to już moje od jesieni
królewna Sympathie
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Westrland
Obrazek Obrazek

Czteropłatkowa mała
Obrazek Obrazek

Czteropłatkowa duża
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam ciepło ;:3 ;:304

Edit:

Teraz widzę że tabliczka z numerem działki mi weszła w kadr.... wszyscy się dziwią że złomiarze ją jeszcze nie wynieśli.... ona jest jeszcze po byłym właścicielu :;230
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit hehe niezła historia z tą sympathie :D Kupiłaś i sama nie wiedziałaś że ją masz :) Przy większej ilości roślin tak bywa :) Piano piękna. Jakie ma już duże pąki. No to chyba tą sympathie kupię. Bo widzę że dużo pozytywnych komentarzy jest na fo o niej. Już kilka osób mi właśnie odpisało że to fajna różyczka. Muszę mieć pergolę w róży. Uparłam się i koniec. Ciekawe jak ta piano będzie Ci rosła. Ale skoro jedne róże się trzymają i pięknie kwitną to i ta też powinna :)
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

:wit Piękna róża :tan a grzybki na pewno się pojawią :heja
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Piękna ta Piano ;:oj zresztą nie tylko ona ;:138 Ja po prostu uwielbiam róże ;:108
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Anetko, róże przepiękne ;:oj . Moje na razie w doniczkach stoją i czekają na zmiłowanie... za tydzień bronię dyplom inżyniera i załatwiam kr...t na mieszkanie to czasu komletnie nie ma... Aż serce pęka że nie można w ziemi pogrzebać.
Trawnik masz też taki zieloniutki i równiutki że pozazdrościć, u mnie nie bardzo wygląda, bo ja mam te działki koło świerka srebrzystego (kojarzysz?).

A tak a propos przygód z zakupami roślin to też miałam kilka. po prostu wołają lub zaczepiają (jak Ciebie ;:3 ) by je kupić a potem odwdzięczają się stukrotnie :).
Już za tydzień nadrabiam wszelkie zaległości.
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Piękne różyczki ;:138 . Ja na kwiatki Sympathie poczekam chyba do przyszłego roku :roll: , ale warto :D . Cieszę się, że pogoda na działce nie poczyniła jakichś wielkich szkód :D .
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Madziu królewna Piano już się u mnie dobrze poczuła, a kwiaty ma cudowne, pachnące malinowo :tan Dokupiłam jeszcze królewna Pastelle, tylko ona niestety nie pachnie, ale kwiaty ma bardzo ładne i długo trzyma, słońce czy deszcz ;:108

Amaro polecam malinowych zapach mojej królewny Piano ;:oj

Tesiu ja też uwielbiam i coraz bardziej mnie bierzę.... na róże ;:224 Byłam ostatnio w Chorzowie a Parku Śląskim i tam jest rosarium, dużo róż posadzonych, niestety nie opisanych ale zapachy, postaram się w najbliższym czasie wrzucić fotki :roll: Jak byłam nie wszystkie kwitły a już pachniało niesamowicie :wink:

Madziu to trzymam bardzo mocno kciuki za obronę, ja się broniłam 3 lata temu ;:168 Kojarzę, oj to pracy co nie miara macie, podziwiam Was ;:167 Ja wczoraj byłam na działce jak bylł burza, w jednym momencie się zerwała i jak waliło... ale gradu nie było. Słyszałam że na Podłężu był, ale krótko. Za to w jednym momencie moje nowiutkie beczki świeżo zamontowane stały się pełne... czyli 2 razy po 200 litrów :shock:

Kasiu Sympatia ładna ale Piano i ładny i pachnie no ale do 1,2m dorasta więc szału nie ma ;:167 Pisałam już Madzi że miałam chwile grozy na działce jak mnie potężna burza tam wczoraj złapała ale gradu nie było więc mi oszczędziło podlewania i nic nie zniszczyło ;:167

Zuzia śpi gdzie tylko może :;230
Obrazek Obrazek

Malinowa królewna Piano po burzy
Obrazek Obrazek

Królewna Pastella
Obrazek Obrazek

Biała miniaturka po burzy
Obrazek

WYDARZENIE!!! Pod jaśminowcem odkąd mam działkę rosła kępka liści piwonii i druga kępka również takowych liści w liliowcach... Od prawie 3 lat znam ten widok, tylko liście liście.... A tu... :shock: każdą kępka wydała bo jedym białym jak śnieg puchatym kwiatuszku.... szampana czas otworzyć :tan
Obrazek Obrazek

Pierwsza moja dalia z kłącza :tan
Obrazek Obrazek

Królewna Westerland
Obrazek Obrazek

Tojeść zwykła i variegata
Obrazek Obrazek

Zawciąg cieszy się powodzeniem :;230
Obrazek Obrazek

Naparstnica po burzy
Obrazek

Pozdrawiam ciepło ;:3 :wit
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Zuzia to śpioch jak wszystkie koty ,a ta moja kotka przybęda gdzieś polazła z małymi chyba się wybrała na działki na grille cwaniara jedna ;:306
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A moja tojeść variegata robi się coraz bardziej zwykła. Podobają mi się obie, ale boję się, ze niedługo ostanie tylko zwykła ;:oj
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Piękne te Twoje królewny ;:oj ;:138
Gratuluję kwiatów piwonii ;:138 teraz jak raz się odważyły zakwitnąć to pewnie co rok będą miały więcej kwiatów ;:108
Dalia przepiękna ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Bardzo śliczna ta biała piwonia. Ale zaskoczenie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”