Robisz piękne zdjęcia, rośliny w promieniach słońca wyglądają rewelacyjne a rudzielca proszę wygłaskaj. Mój takiej samej maści tylko chudy okropnie, chyba panienki doprowadziły go do takiego stanu
Ogród ?po 30-tce?
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ?po 30-tce?
Aniu dziękuję
Twój sadziec naprawdę zrobi wrażenie, jak dożyjemy wiosny to poprosiłaby kawałek
Robisz piękne zdjęcia, rośliny w promieniach słońca wyglądają rewelacyjne a rudzielca proszę wygłaskaj. Mój takiej samej maści tylko chudy okropnie, chyba panienki doprowadziły go do takiego stanu
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Leje i grzmi - koniec pracy w ogrodzie
.
Maska - to ostatnie drzewo owocowe w moim ogrodzie
. Zajmuje sporo miejsca, ale jabłka - marzenie
.
Maryniu - może Tobie uda się 'wykonać plan' i pogoda dopisze
.
Ja się 'dobrałam' do piwonii lekarskiej, która w jednym miejscu rosła ok. 40 lat i dopiero w tym roku znacznie zmniejszyła ilość kwiatów. Zrobiłam jej nowy dołek
... i zobaczymy
.
Tak wyglądał główny korzeń; ponad 60cm.

anym- przypomnij wiosną o sadźcu, bo u mnie SKS działa bez ostrzeżenia
.
Mój kot został 'urządzony' po pierwszym roku życia
, teraz 'trzyma się' domu
oto i on w roli głównej

trochę koloru

oczekiwannie na jesień

pół na pół

Maska - to ostatnie drzewo owocowe w moim ogrodzie
Maryniu - może Tobie uda się 'wykonać plan' i pogoda dopisze
Ja się 'dobrałam' do piwonii lekarskiej, która w jednym miejscu rosła ok. 40 lat i dopiero w tym roku znacznie zmniejszyła ilość kwiatów. Zrobiłam jej nowy dołek
Tak wyglądał główny korzeń; ponad 60cm.

anym- przypomnij wiosną o sadźcu, bo u mnie SKS działa bez ostrzeżenia
Mój kot został 'urządzony' po pierwszym roku życia
oto i on w roli głównej

trochę koloru

oczekiwannie na jesień

pół na pół

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
ANiu pięknie masz
mnie oczywiście urzekły najbardziej rabaty hostowe i żurawkowe
- Pulpa222

Re: Ogród ?po 3e kwiecie, to od razu, jak t0-tce?
Witaj Dorotko
- miło mi, że do mnie zajrzałaś
.
Bazą mojego ogrodu są właśnie hosty i żurawki. Jak wcześniej pisałam, zmierzam do ogrodu 'samoobsługowego', bo siłki coraz mniej
. Dodałam do tego floksy i liliowce. A, że teraz dosadziłam sporo innych roślin to 'wina' tylko i wyłącznie FO
, bo jak u Was zobaczyłam tyle kwiecia, to reakcja była jedna: "ja też chcę"
. Teraz sobie tłumaczę, że np. trawy też same rosną, a piwonie to w ogóle na dożywocie, itd. Grunt to poprawić sobie samopoczucie
.
Bazą mojego ogrodu są właśnie hosty i żurawki. Jak wcześniej pisałam, zmierzam do ogrodu 'samoobsługowego', bo siłki coraz mniej
Pozdrawiam Ania
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hej Pulpo Droga ładne zdjęcia robisz, bo rośliny wiadomo zawsze są piękne! Dobrego dnia!
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Aniu, a nie mówiłam że FO Cię nakręca?
Rudzielcowi widzę bardzo pasuje ta nowiutka kora.
Ładnie Ci się rozrosły te chryzantemy. Takie zgrabne kule.
Moje mają za mało miejsca i nie są takie ładne. Trzeba coś wykopać i wyrzucić, tylko co? 
Rudzielcowi widzę bardzo pasuje ta nowiutka kora.
Ładnie Ci się rozrosły te chryzantemy. Takie zgrabne kule.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witam! To się napracowałaś ...taki korzeń...
było przy nim co robić.Też przesadzę ze 3 piwonie ale malutkie jeszcze, za większe się nie biorę... Dla koleżanki tylko muszę jedną wykopać bo mam 2 jednakowe a miejsce choćby z odzysku - bezcenne!
Mam nadzieję,że dzisiaj nadal będziemy pracowicie spędzać ogrodowy czas!
U mnie piękne słoneczko!
Miłego dnia Anusiu!

U mnie piękne słoneczko!
Miłego dnia Anusiu!
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
ANiu z Twoim wątkiem jestem na bieżąco
,ale wiesz jak jest choc z natury jestem gadatliwa to nie zawsze chce sie pisać,nieraz czasu brak i przez forum przelecę jak wicher ,miłego dnia i weekendu 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aniu, ale mamy dziś cudną pogodę, co? Od rana świeci słoneczko i robi się coraz cieplej. Nareszcie wezmę się do wsadzania rozmnożonych od wiosny przeze mnie żurawek, które do tej pory nabierały ciała w doniczkach.
Piękne są te twoje ujęcia z rudym koteczkiem, śpi sobie spokojnie wśród host i żurawek.
Pierwsza fotka mnie zachwyciła. Czy to hosta Stained Glass, czy tylko wyszła na taką złotą? Mam ją wśród swoich zbiorów i jest chyba jedną z najładniejszych. Jak sądzisz?
Piękne są te twoje ujęcia z rudym koteczkiem, śpi sobie spokojnie wśród host i żurawek.
Pierwsza fotka mnie zachwyciła. Czy to hosta Stained Glass, czy tylko wyszła na taką złotą? Mam ją wśród swoich zbiorów i jest chyba jedną z najładniejszych. Jak sądzisz?
- Pulpa222

Witaj Maska-
Marysiu - mówiłaś, mówiłaś, a ja się broniłam - i po co
.
Czekam, kiedy zakwitną te moje chryzantemki, niektóre mają chociaż pączki. I daję słowo, że nie nawoziłam
. Co wywalić? - nic, podkopać trawnik
.
Maryniu - ja już "złożyłam broń". Plan wykonałam ,ale ledwie żyję
. Jak to było na filmie - 'jutro też jest dzień'
. Pogoda piękna, ciepły wiaterek, więc rozmyślam, co wysadzić, posadzić czy przesadzić - obłęd
. Gdyby mi ktoś wiosną powiedział, że tak 'przeryję' ogród, to bym go wyśmiała, ale jak to mówią:nigdy nie mów nigdy
.
dorcia7- wszystko jest ok, rozumiem
.
Wandziu- fakt, taką pogodę mogę mieć cały rok
. Ja też mam w doniczkach żurawki, ale jeszcze nie mam na nie pomysłu, bo u mnie już i tak żurawkowo
.
Ta hosta na zdjęciu to Daybreak, też żółta. Steined Glass mam również i uważam, że jest śliczna - pokazałam ją na 17 stronie. Ciekawe, jaka będzie duża; Twoja jest już 'dorosła'?.
Skoro jest słonecznie, to dalej będzie 'słoneczkowo'

moi pierwsi'celebryci'

poranna rosa

Dalej fotosik nie chce ze mną 'gadać'; może później
.
Marysiu - mówiłaś, mówiłaś, a ja się broniłam - i po co
Czekam, kiedy zakwitną te moje chryzantemki, niektóre mają chociaż pączki. I daję słowo, że nie nawoziłam
Maryniu - ja już "złożyłam broń". Plan wykonałam ,ale ledwie żyję
dorcia7- wszystko jest ok, rozumiem
Wandziu- fakt, taką pogodę mogę mieć cały rok
Ta hosta na zdjęciu to Daybreak, też żółta. Steined Glass mam również i uważam, że jest śliczna - pokazałam ją na 17 stronie. Ciekawe, jaka będzie duża; Twoja jest już 'dorosła'?.
Skoro jest słonecznie, to dalej będzie 'słoneczkowo'

moi pierwsi'celebryci'

poranna rosa

Dalej fotosik nie chce ze mną 'gadać'; może później
Pozdrawiam Ania
- Pulpa222

Pozdrawiam Ania
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, uwielbiam takie zakątki w ogrodzie, które tu oglądam. Te hostowe zwłaszcza.A Twój kot ciągle śpi? Ten to ma miejsca na drzemki.
Ładnie jest wybarwiony, jakby geny persa miał.
Ładnie jest wybarwiony, jakby geny persa miał.
- Pulpa222

PEPSI - witaj
.Masz dobre oko, jego dziadek był persem i to rudym
. W tym miejscu rano świeci słoneczko, a on towarzyszy mi w ogrodzie cały czas, tylko zmienia 'łóżeczka' na słoneczne
.
Pozdrawiam Ania
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu masz piękny ogród
i do tego robisz perfekcyjne fotki
Kotek bardzo mi się podoba , rudy kolor ma naprawdę soczysty
Miłej soboty
Kotek bardzo mi się podoba , rudy kolor ma naprawdę soczysty
Miłej soboty
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ta rudość, a zwłaszcza pręgi, to cecha dominująca. Nie wiem jaki ma kolor oczu, ale u persów są bursztynowe i to też cecha dominująca. Się wymądrzam, bo moja persica przez 5 lat corocznie obdarzała mnie kociaczkami. Oczywiście ojciec nn. Zawsze wszystkie były rude, w takie charakterystyczne pręgi. Rozchodziły się jak ciepłe bułeczki. Żałuję, że żaden u nas nie został.