Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Aniu dziękuję ;:196 Twój sadziec naprawdę zrobi wrażenie, jak dożyjemy wiosny to poprosiłaby kawałek ;:180
Robisz piękne zdjęcia, rośliny w promieniach słońca wyglądają rewelacyjne a rudzielca proszę wygłaskaj. Mój takiej samej maści tylko chudy okropnie, chyba panienki doprowadziły go do takiego stanu ;:306
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Leje i grzmi - koniec pracy w ogrodzie ;:145 .

Maska - to ostatnie drzewo owocowe w moim ogrodzie ;:174 . Zajmuje sporo miejsca, ale jabłka - marzenie :) .

Maryniu - może Tobie uda się 'wykonać plan' i pogoda dopisze ;:3 .
Ja się 'dobrałam' do piwonii lekarskiej, która w jednym miejscu rosła ok. 40 lat i dopiero w tym roku znacznie zmniejszyła ilość kwiatów. Zrobiłam jej nowy dołek ;:213 ... i zobaczymy ;:131 .
Tak wyglądał główny korzeń; ponad 60cm. :roll:
Obrazek

anym- przypomnij wiosną o sadźcu, bo u mnie SKS działa bez ostrzeżenia :;230 .
Mój kot został 'urządzony' po pierwszym roku życia :mrgreen: , teraz 'trzyma się' domu

oto i on w roli głównej ;:306
Obrazek

Obrazek

Obrazek
trochę koloru
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
oczekiwannie na jesień ;:174
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pół na pół ;:131
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

ANiu pięknie masz ;:63 mnie oczywiście urzekły najbardziej rabaty hostowe i żurawkowe
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Ogród ?po 3e kwiecie, to od razu, jak t0-tce?

Post »

Witaj Dorotko :wit - miło mi, że do mnie zajrzałaś ;:196 .
Bazą mojego ogrodu są właśnie hosty i żurawki. Jak wcześniej pisałam, zmierzam do ogrodu 'samoobsługowego', bo siłki coraz mniej ;:174 . Dodałam do tego floksy i liliowce. A, że teraz dosadziłam sporo innych roślin to 'wina' tylko i wyłącznie FO ;:124 , bo jak u Was zobaczyłam tyle kwiecia, to reakcja była jedna: "ja też chcę" :;230 . Teraz sobie tłumaczę, że np. trawy też same rosną, a piwonie to w ogóle na dożywocie, itd. Grunt to poprawić sobie samopoczucie ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hej Pulpo Droga ładne zdjęcia robisz, bo rośliny wiadomo zawsze są piękne! Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Aniu, a nie mówiłam że FO Cię nakręca? ;:306
Rudzielcowi widzę bardzo pasuje ta nowiutka kora. :wink:
Ładnie Ci się rozrosły te chryzantemy. Takie zgrabne kule. ;:138 Moje mają za mało miejsca i nie są takie ładne. Trzeba coś wykopać i wyrzucić, tylko co? ;:224
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witam! To się napracowałaś ...taki korzeń... ;:oj było przy nim co robić.Też przesadzę ze 3 piwonie ale malutkie jeszcze, za większe się nie biorę... Dla koleżanki tylko muszę jedną wykopać bo mam 2 jednakowe a miejsce choćby z odzysku - bezcenne! :) Mam nadzieję,że dzisiaj nadal będziemy pracowicie spędzać ogrodowy czas!
U mnie piękne słoneczko! :heja
Miłego dnia Anusiu!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

ANiu z Twoim wątkiem jestem na bieżąco :D ,ale wiesz jak jest choc z natury jestem gadatliwa to nie zawsze chce sie pisać,nieraz czasu brak i przez forum przelecę jak wicher ,miłego dnia i weekendu :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, ale mamy dziś cudną pogodę, co? Od rana świeci słoneczko i robi się coraz cieplej. Nareszcie wezmę się do wsadzania rozmnożonych od wiosny przeze mnie żurawek, które do tej pory nabierały ciała w doniczkach.
Piękne są te twoje ujęcia z rudym koteczkiem, śpi sobie spokojnie wśród host i żurawek.
Pierwsza fotka mnie zachwyciła. Czy to hosta Stained Glass, czy tylko wyszła na taką złotą? Mam ją wśród swoich zbiorów i jest chyba jedną z najładniejszych. Jak sądzisz?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maska- ;:180 ;:180 ;:180

Marysiu - mówiłaś, mówiłaś, a ja się broniłam - i po co :;230 .
Czekam, kiedy zakwitną te moje chryzantemki, niektóre mają chociaż pączki. I daję słowo, że nie nawoziłam :cry: . Co wywalić? - nic, podkopać trawnik ;:306 .

Maryniu - ja już "złożyłam broń". Plan wykonałam ,ale ledwie żyję ;:222 . Jak to było na filmie - 'jutro też jest dzień' :D . Pogoda piękna, ciepły wiaterek, więc rozmyślam, co wysadzić, posadzić czy przesadzić - obłęd :;230 . Gdyby mi ktoś wiosną powiedział, że tak 'przeryję' ogród, to bym go wyśmiała, ale jak to mówią:nigdy nie mów nigdy ;:131 .

dorcia7- wszystko jest ok, rozumiem ;:196 .
Wandziu- fakt, taką pogodę mogę mieć cały rok ;:63 . Ja też mam w doniczkach żurawki, ale jeszcze nie mam na nie pomysłu, bo u mnie już i tak żurawkowo :D .
Ta hosta na zdjęciu to Daybreak, też żółta. Steined Glass mam również i uważam, że jest śliczna - pokazałam ją na 17 stronie. Ciekawe, jaka będzie duża; Twoja jest już 'dorosła'?.

Skoro jest słonecznie, to dalej będzie 'słoneczkowo' ;:170

Obrazek

Obrazek
moi pierwsi'celebryci' ;:306
Obrazek

Obrazek

Obrazek
poranna rosa
Obrazek

Dalej fotosik nie chce ze mną 'gadać'; może później ;:145 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

spróbuję ;:154

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
zrobił sobie poduszkę z mojej ulubionej hebe ;:222
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, uwielbiam takie zakątki w ogrodzie, które tu oglądam. Te hostowe zwłaszcza.A Twój kot ciągle śpi? Ten to ma miejsca na drzemki.
Ładnie jest wybarwiony, jakby geny persa miał.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PEPSI - witaj :wit .Masz dobre oko, jego dziadek był persem i to rudym :D . W tym miejscu rano świeci słoneczko, a on towarzyszy mi w ogrodzie cały czas, tylko zmienia 'łóżeczka' na słoneczne :;230 .
Pozdrawiam Ania
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu masz piękny ogród ;:oj i do tego robisz perfekcyjne fotki ;:180
Kotek bardzo mi się podoba , rudy kolor ma naprawdę soczysty ;:196
Miłej soboty :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ta rudość, a zwłaszcza pręgi, to cecha dominująca. Nie wiem jaki ma kolor oczu, ale u persów są bursztynowe i to też cecha dominująca. Się wymądrzam, bo moja persica przez 5 lat corocznie obdarzała mnie kociaczkami. Oczywiście ojciec nn. Zawsze wszystkie były rude, w takie charakterystyczne pręgi. Rozchodziły się jak ciepłe bułeczki. Żałuję, że żaden u nas nie został. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”