Pierwsze kroki w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pierwsze kroki w ogrodzie

Post »

Prymulka robi furrorę! Ja też ją kocham! ;:167 Co do szpadla do obrzeży to kurcze nie mogę go kupić. Mam zwykły szpadel prostokątny i tym zrobiłam te obrzeża. Szybko to się robi i rzeczywiście jest ładny efekt. Podpatrzyłam u Agi ze Szkocji ;:108
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

O, to bardzo równo wyszły, czyli półokrągły nie jest konieczny. Ale kupiłam, jak się ociepli, będę testować! :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aga, półokrągły szpadel nie jest konieczny, ale wydaje mi sie że łatwiej nim robic te obrzeża... ;:108 :wit
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu twój ogród zmienia się z godziny na godzinę posadziłaś dużo drzewek ,kwiatów .Zgadam się z wszystkimi ,że prymulka jest niepowtarzalna .
Zapraszam
Moj Ogrod
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Witaj Madziu :wit
Widzę ,że u Ciebie bardzo już kwieciście , falowane rabatki wyglądają super ;:65 , ja swoje też przerabiam na wijące , bo na początku zrobiłam proste ;:14 i wyglądały brzydko takie są ciekawsze .
Prymulka rzeczywiście prześliczna ;:65 ;:63 .
:wit ;:3
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Lucy2na

Post »

Madzia widze że praca wre....
Teraz to już chyba do lata będziesz się szykować a u nas jeszcze wiosna na dobre nie przyszła....
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Madziu tylko pamiętaj że nawet te prymulki co lubią mniej wody(te z obwódkami poradzą sobie ze zwykłą ziemią, nie podmokłą) muszą być dość często podlewane w lecie. Łatwo jest o nich wtedy zapomnieć bo generalnie to wyglądaja jak sałata, ale można stracić roślinę( wiem z doświadczenia :x )
Ja zauważyłam że wkoło mojej czerownej z obwódką jest mnóstwo siewek, to mogę się ewentualnie podzielić jak wynajdziemy sposób jak ją do ciebie bardzo szybko dostarczyć. Bedziesz miała następną do kolekcji :D
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja myślę, że Magda będzie musiała i tak podlewać częściej niż my. Jak przyjdą upały nie będzie innego wyjścia.
Ja bym nie dawała folii. Tylko grubą warstwę kory. Nie lubię jej, bo kora się na niej nie utrzymuje. Jak przyjdzie większy wiatr będziesz ja miała na trawniku. W dodatku kora po pewnym czasie się rozkłada więc i tak trzeba dosypywać. A jak bedzie na ziemi to od razu bedziesz miała użyźniacz.
A co do pomidorków to niestety nie pomogę, bo mimo wszystko u Ciebie inne klimaty. A ja nie jestem aż tak doświadczona w tych sprawach. Ale chyba pomidory wymagają jeszcze cieplejszych temperatur.
No, ale nie jestem pewna
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Andrzeju, tak ogród zmienia się praktycznie z godziny na godzinę. Natura naprawdę jest niesamowita. Dziś wstałam z rana i patrzę tekie jakieś bordowe plamy a to w nocy rozkwitły tulipany! :heja
Agatka, Aga zazdroszczę wam tych szpadli. Są fantastyczne! Mam nadzieję że w końcu gdzieś je dostanę. Widać Włosi nie robią falistych obrzeży :;230
Haniu mój ogród jest jeszcze bardzo młody i skromny ale może kiedyś upodobni się do twojego. życzyłabym sobie tego ;:108
Ula zapraszam do klubu wielbicieli falistych obrzeży... :lol:
Lucynka u nas to czasami już nie wiosna a lato. W zeszłym tygodniu przypiekało słoneczko że trudno było wytrzymać w ogrodzie. Dziś leje, super! :tan
Asiula mam nadzieję że dam radę z tą prymulką, a czy one z roku na rok nie dziczeją? Ja ciągle szukam innych odmian tej prymulki, jak nie znjadę to się do ciebie uśmiechnę i może uda mi się zorganizować jakąś szybką przesyłkę.
Gosiu ja na razie nic nie kombinuję z folia tylko podyspuję korą. U mnie jest kiepska ziemia, w niektórych miejscach 100% glina. Dlatego taka kora chyba dobrze jej zrobi. Ale ile tego trzeba! ;:14 Co do podlewania to przeraża mnie to. Tutaj w lipcu nie pada w ogóle a temparatura sięga codziennie 40 stopni. Także podlewanie wtedy będzie podstawą. Zastanawiam się nawet nad systemem nawadniającym... :roll:
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

U mnie dziś prawdziwa wiosna. Ciepło i pada suuuper! ;:47 ;:47 ;:31 ;:31 Wszystko wspaniale rośnie. Azalia kwitnie, kwitną rózwnież tulipany, prymulki, żonkile, hiacynty, hortensje, itd, itp. Cudownie rozrastają się żurawki, powojniki (prawie zakryły kratkę) róże, ozdobny czosnek, rododendrony. Niestety czarno widzę moje passiflory. Posadzone ponad miesiąc temu nie ruszyły się nawet o milimetr... :evil:
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Wyłączam komputer bo straszna burza :? :?
Pozdrawiam Magda

agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

U Ciebie burza u u mnie śnieg za oknem. Brr :D
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

....ale lubię takie wiosenne burze .... Już niedługo będa u nas , w prognozie mówili , że pod koniec tygodnia , na południu Polski przejdą pierwsze wiosenne burze ;:47 Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na południu , to u mnie , nawet mnie nie strasz , jak ja nie lubię burz ;:223 . Słońca nam trzeba i ciepełka ;:3 , bo coś mnie zbiera z tego zimna , brrrrr. :(
Lucy2na

Post »

to chyba jakieś przesilenie bo mi już drugi dzień ciągle zimno...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”