Agita- mój pierwszy sezon :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne Phalaenopsisy.
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko wszystkie twoje storczyki są śliczne a te odratowane najbardziej cieszą.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

gratuluję odratowania biedaków :D w podzięce pięknie zakwitły :D ten ostani jest cudny :D
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

No to chwalę się dalej... ;)

Rozwinął się już największy pączek mojej malusiej walentynki:
Obrazek

To mój pierwszy własny pęd, dziś mija dokładnie miesiąc jak się pokazał- przez pierwsze 2 tygodnie urósł zaledwie 5-7mm i byłam załamana tym tempem, ale potem wziął się do roboty i dziś, po kolejnych dwóch ma już dobre 6cm:
Obrazek

A to mój zdechlaczek kupiony w połowie grudnia za 3zł. Od tej pory uszuszył dwa najstarsze liście, i chyba ususzy jeszcze te dwa dolne, ale rosnie mu już nowy piękny listek i nowy korzonek powietrzny, i myślę że korzenie w podłożu jakieś też bo górne liście ma ładne i sztywne:
Obrazek
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Agnieszko gratuluję pędzika :lol: teraz dni dłuższe i będzie coraz więcej słońca, może zmobilizuje go to do szybszego wzrostu :wink:
odratowany falenopsis też wygląda dobrze, ładny listek i korzonek, pewnie zbierze siły i wypuści pęd w nagrodę za doskonałą opiekę :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

Gratuluje pedzika wlasnego:) i troche go zazdroszcze :wink:
gelka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

miniaturek śliczny. a pędzik powinien urosnąć. zwykle kwitną po 3-4 miesiącach od wyrośnięcia. zależy, jaki długi rośnie i w jakim tempie. pęd mojego białego rósł chyba ze 4 miesiące zanim rozwinął kwiatki, ale on ma z 75-80 cm. bardzo długi i ukwiecony jak na moje kwitnienie.
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Agitko gratuluję własnego pędziku i baaaardzo zazdroszczę :D oby rósł zdrowo :)
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Nooo,pędzik już całkiem okazały...Czekamy na zdjęcia w rozkwicie... ;:13
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Agnieszko....przeczytałam cały twój wątek,poprzeglądałam zdjęcia twoich falenopsisów,których masz wcale niemałą kolekcję,bo 15szt wraz z walentynką to już sporo.Wszystkie są piękne,tym bardziej,że to jedyne storczyki,które potrafią nas cieszyć niezwykle urodziwymi kwiatami baaaaaaardzo długo.
I jeszcze wrócę do vandy,o którą pytałaś w innym wątku.Nie wiem po ile ta kobitka nabyła vandy,być może,że już nie raz obniżała cenę i doszła do wniosku,że w końcu za jakąś sprzeda.W Rzeszowie w LM też są przecenione ze 112zł na 85.Jak rozmawiałam z kierowniczką działu ogrodniczego,to powiedziała,że ktoś tam nad nią woli wyrzucić,niż bardziej obniżyć cenę i i ona na to nie ma żadnego wpływu.

Pozdrawiam serdecznie.Danuta.,
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie, Danusiu, strasznie mnie boli widok takich zmarniałych kwiatków, których nie chcą sprzedać taniej i wiadomo że nikt ich już nie kupi. Ostatnio w przeciągu tygodnia wymietli w "moim" obi chyba ze 2 regały takich podwiędniętych storczyków ze starszych dostaw, nagle się pusto zrobiło, jakoś strasznie przykro mi było na to patrzeć, bo wiem co się z nimi stało-> poszły do zgniatarki :(

Może zacznę szukać vand po kwiaciarniach, choc szczerze mówiąc kwiaciarnie omijam z daleka z uwagi na ceny. Wolę nawet nie zaglądać.
No cóż, najwyżej poczekam trochę na tą vandę, jakiś cel trzeba mieć ;), nie wszystko jest nam dane od razu.

Jeanne, Gelatynko, Duśka, Basiu i Agatko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! :) Pędzik rośnie już teraz w oczach, więc może wkrótce pochwalę się już pąkami... ;) On mnie zaskoczył totalnie- na poprzednim pędzie kwitną jeszcze 2 kwiatki z przedłużenia a jego pierwsze kwiaty przekwitły dopiero niedawno, gdzieś na początku stycznia. Gorzej że ten pierwszy pęd ma ponad 60cm, jeśli ten będzie chciał mu dorównac, trochę to jednak potrwa...
Gelatynko, Basiu, pewnie doczekacie się własnych pędów szybciej niz myślicie, tak to już chyba jest... Ja też jeszcze niedawno marudziłam, że chciałabym "własny" pęd, marzyło mi się obserwować jak się rozwija od początku, a tu proszę... Mija właśnie 9 miesięcy jak zapadłam na storczykową chorobę- coś się musiało wydarzyć, nie ma siły, hi hi..! ;:86

A tymczasem mój schorowany bordo po operacji wycięcia ognisk choroby zrzucił kwiaty i zasusza pęd. Ciekawe czy z niego doczekam sie jeszcze czegokolwiek- pędu, listka choćby- czy on w ogóle ma jeszcze stożek wzrostu..?
Pozdrawiam, Agnieszka
dana0520
50p
50p
Od: 2 mar 2008, o 17:15

Post »

Agitko, witaj.
Przepiękną masz kolekcję !!!
Bardzo podoba mi się walentynkowy maluszek.

Ja też chcę taki !! Ale niestety w tym roku nie bylo u mnie walentyki w postaci storczyka :( ( bo zeszłoroczny "walentynek" zakwitł ponownie w tym czasie ) :) . Ale niebawem Dzień Kobiet i obdiję to sobie :)

Pozdr. Dana
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

No kochana efekty niesamowite. Pedzik za pedzikiem jeden ladniejszy od drugiego. Strach pomyslec co to bedzie jak Dzien Kobiet przyjdzie :shock: :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję pędzika :D
Mnie też zawsze cieszy, gdy uda mi się uratować jakiegoś biedaka. To podwójna satysfakcja.
Tak więc i podwójne gratulacje :lol:
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki wszystkim za odwiedziny! :)

U mnie prawdziwa wiosna- dzień w dzień jakies radosne wieści storczykowe :D W chwili obecnej na 15 storczyków mam: 6 nowych listków, 2 nowe pędy, u 6-ciu pąki do rozwinięcia z odbić i przedłużeń. W sumie nie kwitną tylko 4, z czego 2 już wypuszczają pędy :D
W końcu! W końcu mam to, czego chciałam na początku przy 1-wszych dwóch falkach- żeby ciągle coś się działo, jak nie jeden to drugi... Wiedziałam, że trzeba mieć ich więcej, żeby zachować "ciągłość" atrakcji, ale chyba nie wpadłabym wtedy że doczekam się aż tylu!!! A to jeszcze nie koniec! Czekam na vandę od Joli... ;:26 i kusi mnie bardzo cymbidium... i tyle jeszcze faleczków mi sie podoba...

Ale na dzień kobiet raczej nie zaszaleję, muszę się już ostro stopować, miejsce mi się zatyka na amen :cry:
Pozdrawiam, Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”