Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.
Oooo, też myślałem o tych przylaszczkach hehe, ale muszę stopnąć trochę z zakupami do czasu jak będę miał dla tych wszystkich roślin przygotowane miejsce. W sumie to mam jakieś 15 metrów kwadratowych pustego, już przygotowanego miejsca, ale sporo nabytków na balkonie i w piwnicy, a do tego chciałem jeszcze z 10 fajnych róż, raczej z miniatur i okrywówki, ewentualnie ze 3 angielki. Do tego gdzieś w drodze 34 lilie, 8 jeżówek, 5 monard i trochę innych bylin. Pozapełniam wszelkie puste placyki, których jeszcze trochę mam (głównie w cieniu i półcieniu), wyrzucę część starych lub nadmiernie rozrośniętych bylin i ogólnie muszę trochę poprzesadzać i popoprawiać.
Znasz może Geniu jakąś dobrą szkółkę z różami, żeby mieli sensowne ceny i żebym mógł je kupić przez neta? Jedną dorwałem, ale ceny rzędu 15-20zł za różę z gołym korzeniem to chyba lekka przesada.
Znasz może Geniu jakąś dobrą szkółkę z różami, żeby mieli sensowne ceny i żebym mógł je kupić przez neta? Jedną dorwałem, ale ceny rzędu 15-20zł za różę z gołym korzeniem to chyba lekka przesada.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Piotrze to tak samo robisz jak ja przesadzasz, dosadzasz przygotowujesz nowe miejsca i ciągle nowe nabytki się mieszczą .Ja też tak sobie urządziłam działkę że kupiłam dużo nowych roślin i wszystko mi się zmieści ..Sporo trawnika poszło precz no i truskawki wsadziłam w maliny a nawet rządek jeden pod plot ,ale ogród coraz bardziej mi się podoba .
Piotr nie znam żadnego takiego sklepu z różami ja swoje kupuje w zwykłych ogrodniczych sklepach nie mam jakiś tam rarytasów .
Zaintrygowały mnie jeżówki kiedyś miałam różową na tamtej działce ale teraz widziałam chyba z 6 różnych nawet zielony kolor u nas były po 17 zł więc z nich zrezygnowałam .
Ale nie wykluczone w następnym roku nie kupię sobie.
Piotr nie znam żadnego takiego sklepu z różami ja swoje kupuje w zwykłych ogrodniczych sklepach nie mam jakiś tam rarytasów .
Zaintrygowały mnie jeżówki kiedyś miałam różową na tamtej działce ale teraz widziałam chyba z 6 różnych nawet zielony kolor u nas były po 17 zł więc z nich zrezygnowałam .
Hehe widzisz, a mnie te jeżówki tak wpadły w oko, że nie umiejąc wybrać - zamówiłem wszystkie, których nie mame-genia pisze:Witaj Piotrze to tak samo robisz jak ja przesadzasz, dosadzasz przygotowujesz nowe miejsca i ciągle nowe nabytki się mieszczą .Ja też tak sobie urządziłam działkę że kupiłam dużo nowych roślin i wszystko mi się zmieści ..Sporo trawnika poszło precz no i truskawki wsadziłam w maliny a nawet rządek jeden pod plot ,ale ogród coraz bardziej mi się podoba .

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Geniu.
Czy też dostałaś powiadomienie z cebule.pl o wysyłce z opóżnieniem ?
Podobno mają doskonałej jakości towar. ;:26
Czy też dostałaś powiadomienie z cebule.pl o wysyłce z opóżnieniem ?
Podobno mają doskonałej jakości towar. ;:26
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Grzesiu nie wiem gdzie Piotrek zamówił jeżówki nie pytałam,ale w tym roku już nie mogę więcej kupić kwiatków.Grzesiu pisze:Geniu jeżówkę mam....nawet kilka więc ci wyśle...![]()
A nie wiesz czasem gdzie piterek zamówił ???
A jakie zielone jeżówki Geniu![]()
![]()
Grzesiek jaki kolor masz jeżówek .U nas były w sprzedaży żółte, białe, zielone, różowe,czerwone .Ja do tej pory znałam tylko różowe .
A zielone takie mają kwiaty.
Genia
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu piękne te twoje krokusiki.
U mnie dziś zawieje śnieżne jedna po drugiej.
Teraz znów mam biało.
Dobrze, że choć u Ciebie można się pocieszyć krokusikami.
Moje na ogródku jeszcze śpią.
U mnie dziś zawieje śnieżne jedna po drugiej.
Teraz znów mam biało.

Dobrze, że choć u Ciebie można się pocieszyć krokusikami.
Moje na ogródku jeszcze śpią.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki