No tak , teraz tylko iglaki i zimozielone zdobią ogród. Myślałam ,że ich nie mam a tu się okazało , jak wszystko inne uschło, że i ja coś tam mam zielonego
Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017
Przecudną masz kolekcję dalii
Ale musiałaś sie jesienią nakopać i napracować żeby to towarzystwo schować, zabezpieczyć. Ale dla takich śliczności warto
No tak , teraz tylko iglaki i zimozielone zdobią ogród. Myślałam ,że ich nie mam a tu się okazało , jak wszystko inne uschło, że i ja coś tam mam zielonego
Fajnie ,że masz Jaśmin, on teraz jest cudny 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kolejna porcja prześlicznych dalii!
Dziękuję, Kasiu.
Moje serce podbiły dwubarwne, a szczególnie 'Rebrcca's World'.
Taka już jestem, że najbardziej na świecie kocham zestawienie naszych barw narodowych.
Szampańskiego sylwestra życzę.
Dziękuję, Kasiu.
Moje serce podbiły dwubarwne, a szczególnie 'Rebrcca's World'.
Taka już jestem, że najbardziej na świecie kocham zestawienie naszych barw narodowych.
Szampańskiego sylwestra życzę.
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
W oczekiwaniu na kolejny festiwal dalii i innych ogrodowych wspaniałości życzę szczęśliwego Nowego Roku 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Prymulka
- 100p

- Od: 17 lut 2015, o 22:15
Pragnę i potrzebuje większego ogrodu:)
- Ogrod elfow
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 21 maja 2017, o 10:56
Witaj
pozwoliłam sobie na przegląd .Mam pytanie bo padło słowo tykwa . Wiesz może jak ją suszyć? Miałam kilka tykw pierwszy raz , podczas suszenia strasznie się pomarszczyła.. a już oczami wyobrazni widziałam jakąś ogrodową ozdobę..
Pozdrawiam Aga
Pozdrawiam Aga
A ty się śmiej.I niech reszta świata zastanawia się , dlaczego .
Pozdrawiam Aga
Pozdrawiam Aga
Miłeczko ale to nie zdrowo tak się ograniczać i odmawiać sobie przyjemności.. Kilka na pewno jeszcze wciśniesz - najwyżej wywalisz coś innego
Tanjoh

Florku Labirynth faktycznie robi wrażenie. A posadziłam ją w fatalnym miejscu - zupełnie nie pomyslałam, ze drzewa sąsiada za mocno ją zacienią. Zakwitła późno i skąpo, ale i tak pokazała swoje piękno
Topmix Red

Natalko Ja też nawet nie próbuję wybrać ulubionej
Jestem jak niestały kochanek - przy której akurat stoję, tę wielbię
Topmix Yellow

Gosiu dobre masz oczko - też je lubię
Jak się już wykopie dalie, osuszy i oczyści (albo odwrotnie), zapakuje i znajdzie im miejsce to potem już nie są kłopotliwe przez kilka miesięcy
Witteman's Best

Karolka a ja mam tylko jednego małego iglaka, wiec teraz u mnie pustawo. Ale szkoda mi miejsca na iglaki. Jaśmin nagokwiatkowy mam w takim kącie, e zawsze jestem zdziwiona jak go zobaczę
Wyn's Pure Magic

Lucynko Rebecca's World jest piękna przez swoją zmienność - jednocześnie na krzaku mogą być zupełnie różne kwiaty. Ale tak na prawdę ta jej czerwień idzie w kierunku purpury.
Zingaro

Ewuniu dzięki i też Ci życzę wszystkiego dobrego w Nowym roku

Prymulko Sweetheart jest faktycznie taka, jak jej nazwa
I można ją trzymać w donicy.

Aga tykwa musi być przede wszystkim dojrzała, żeby dobrze schła. viewtopic.php?f=42&t=103501&start=56 Tu masz wątek poświęcony tykwie - tam na pewno lepiej Ci wszystko powiedzą, bo ja dopiero zaczynam eksperymentować z tykwami.

Obrobiłam się wreszcie trochę z pomidorami - mozna zajać się innymi przyjemnościami
Na koniec moja jedyna siewka z 2017.

Tanjoh

Florku Labirynth faktycznie robi wrażenie. A posadziłam ją w fatalnym miejscu - zupełnie nie pomyslałam, ze drzewa sąsiada za mocno ją zacienią. Zakwitła późno i skąpo, ale i tak pokazała swoje piękno
Topmix Red

Natalko Ja też nawet nie próbuję wybrać ulubionej
Topmix Yellow

Gosiu dobre masz oczko - też je lubię
Witteman's Best

Karolka a ja mam tylko jednego małego iglaka, wiec teraz u mnie pustawo. Ale szkoda mi miejsca na iglaki. Jaśmin nagokwiatkowy mam w takim kącie, e zawsze jestem zdziwiona jak go zobaczę
Wyn's Pure Magic

Lucynko Rebecca's World jest piękna przez swoją zmienność - jednocześnie na krzaku mogą być zupełnie różne kwiaty. Ale tak na prawdę ta jej czerwień idzie w kierunku purpury.
Zingaro

Ewuniu dzięki i też Ci życzę wszystkiego dobrego w Nowym roku

Prymulko Sweetheart jest faktycznie taka, jak jej nazwa

Aga tykwa musi być przede wszystkim dojrzała, żeby dobrze schła. viewtopic.php?f=42&t=103501&start=56 Tu masz wątek poświęcony tykwie - tam na pewno lepiej Ci wszystko powiedzą, bo ja dopiero zaczynam eksperymentować z tykwami.

Obrobiłam się wreszcie trochę z pomidorami - mozna zajać się innymi przyjemnościami

- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Kasiu chyba w tym roku posieje sobie jakieś dalie, nawet gdyby miały być tylko jednoroczne (nie mam gdzie przechować kłączy), ale co tam są tak piękne że warto 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kolejne śliczności, Kasiu!
Najbardziej urzekła mnie (w tym zbiorze )'Tanjoh'.
Dobrego tygodnia.
Najbardziej urzekła mnie (w tym zbiorze )'Tanjoh'.
Dobrego tygodnia.
- Florian Silesia

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
'Zingaro' ładnie pokazana, przy niskim słońcu
Mam nadzieję, że moja dobrze przezimuje, bo sadzonka przy wykopywaniu była cherlawa.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu choć nie przepadam za wielokolorowymi kwiatami, to Zingaro wyjątkowo mnie urzekła. Siewka też śliczna, prosta, a urocza wyjątkowo.
Pewnie w domowej piwnicy będzie karpom lepiej niż na działce.
Pozdrawiam
Pewnie w domowej piwnicy będzie karpom lepiej niż na działce.
Pozdrawiam
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Kasiu, pozdrawiam noworocznie
Dalie jak zawsze prześliczne, uwielbiam je ale nie mam gdzie przechowywać. Piwnica w bloku nie sprawdziła się, przez co co roku kupuję nowe
Wszystkie moje irysy oddałam babci. Kwitły u mnie pięknie ale bardzo denerwowoało mnie to, że kłądły się. Gdyby nie siatka, leżały by całkiem na ziemi. Zostawiłam jedynie irysy syberyjskie, które uwielniam 
Dalie jak zawsze prześliczne, uwielbiam je ale nie mam gdzie przechowywać. Piwnica w bloku nie sprawdziła się, przez co co roku kupuję nowe
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Kasiu, czy ta Twoja siewka to sama się wysiała z dużego kwiatu, czy też ty sama posiałaś dalie z nasion z torebeczki?
Ewuniu warto
Z tym, że siewki rzadko bywają pełne. Ale i tak są piękne
Lucynko Tanjoh to dalia obficie kwitnąca i mocno zmienna - równocześnie na krzaku są różne kwiaty. Mimo że kaktusowe nie należą do moich ulubionych, ta ma u mnie stałe miejsce
Florku u mnie jak na razie Zingaro ładnie zimuje. Karpa też urosła przyzwoicie. W ogóle ładny z niej krzaczek i wcześnie zaczęła kwitnąć, więc w tym sezonie muszę jej bardziej eksponowane miejsce znaleźć
Soniu wydaje się, że w miejskiej piwnicy im lepiej - może nawet za sucho. Na działce było zbyt dużo wilgoci i przez to były podatne na przemarzanie.
Marlenko a ja właśnie swoje zabrałam do piwnicy w bloku
Wandziu sama się wysiała. W poprzednich latach miałam dużo siewek, ale teraz moja mama się zawzięła i regularnie obcina przekwitłe kwiaty, więc nie ma szans na samoistne wysiewy. No chyba że się coś schowa pod listkiem
Lucynko Tanjoh to dalia obficie kwitnąca i mocno zmienna - równocześnie na krzaku są różne kwiaty. Mimo że kaktusowe nie należą do moich ulubionych, ta ma u mnie stałe miejsce
Florku u mnie jak na razie Zingaro ładnie zimuje. Karpa też urosła przyzwoicie. W ogóle ładny z niej krzaczek i wcześnie zaczęła kwitnąć, więc w tym sezonie muszę jej bardziej eksponowane miejsce znaleźć
Soniu wydaje się, że w miejskiej piwnicy im lepiej - może nawet za sucho. Na działce było zbyt dużo wilgoci i przez to były podatne na przemarzanie.
Marlenko a ja właśnie swoje zabrałam do piwnicy w bloku
Wandziu sama się wysiała. W poprzednich latach miałam dużo siewek, ale teraz moja mama się zawzięła i regularnie obcina przekwitłe kwiaty, więc nie ma szans na samoistne wysiewy. No chyba że się coś schowa pod listkiem
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Kasiu, mam nadzieję ,ze piesek juz całkiem zdrowy po tym nie strawnym dinozaurze
ja Bąbla niestety nie jestem w stanie upilnować z tym jedzeniem wszystkiego, ale staram się , bo bym się zapłakała gdyby chorował, nie mówiąc o więcej ...
Kasiu, przesadź , albo rozmnóż Jaśmin Nagokwiatowy gdzieś bliżej . Będzie widoczny a jest śliczny o tej dziwnej porze i nie będziesz się stale dziwić

Kasiu, przesadź , albo rozmnóż Jaśmin Nagokwiatowy gdzieś bliżej . Będzie widoczny a jest śliczny o tej dziwnej porze i nie będziesz się stale dziwić
Karolka Franio już całkiem zdrowy - szaleje, biega, skacze i robi fikołki. I oczywiście próbuje wszystko zżerać... Staram się usuwać wszystkie potencjalnie groźne przedmioty, ale to się nie da upilnować. Mam tylko nadzieję, ze nie będzie więcej takich dużych kawałków połykać.
A jaśmin faktycznie muszę jakoś wyeksponować
A jaśmin faktycznie muszę jakoś wyeksponować