Storczyki Joasi
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Joasi
Asiu ale cuda, piękne kwitnienia
, wielkie
dla tego z mazami. Jest piękny.
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Joasiu prześlicznie masz kwitnienia
i ja jakoś się zdecydować nie umiem który najbardziej mi się podoba

- JoasiaM
- 200p

- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Tomku dziękuję
To storczyk, który bardzo długo utrzymuje kwitnienie i chętnie się rozgałęzia. Polecam
Dusiu dziękuję
, ja też uwielbiam tego storczyka, bo pięknie kwitnie i ma bardzo długi pęd i mnóstwo kwiatów
, mój storczyk w typie KOI jest właśnie takim pijusem, korzenie po 2 dniach srebrne, ale ja z reguły czekam jeszcze 3 dni i podlewam, bo widać że zaczynają się marszczyć, a teraz to szkoda i tych kwiatów, które się rozwinęły, żeby nie opadły -zdjęcia jeszcze do zrobienia
Iwonko, Justynko, Asiu, Arletko dziękuję Wam za miłe słowa
Teraz zdjęcia storczyka(biały z bordowym środkiem), którego sama załatwiłam przez moją głupotę
Na początek postanowiłam go podlać, bo już tego wymagał, więc wlałam wody do osłonki i zostawiłam na parapecie w pełnym słońcu, a że potem gdzieś pojechaliśmy z mężem to zapomniałam o nim na 2 dni
Wieczorem następnego dnia zobaczyłam, że nie wylałam wody, więc czym prędzej to zrobiłam, korzeniom na szczęście nic się nie stało, bo storczyk wymaga już przesadzenia i podlewałam go ostatnio już co 3,4 dni tak wysychał. Zostawiłam go na tym parapecie, niestety to strona południowo-zachodnia i po prostu się poparzył, wcześniej ok 9 m-cy stał na parapecie wschodnim i bardzo mu to odpowiadało, ale cóż chciałam żeby miał więcej słonka. Nie polecam, a takie są efekty:

listek też się przypiekł
Obecnie storczyk stoi już w pewnej odległości od tego okna i ma się dobrze, plamy się nie powiększają, niczym ich nie smarowałam. Na razie czekam czy nic się nie będzie działo.
Dusiu dziękuję
Lucynko dziękujęlucynaf pisze:Mam podobnego do Twojego z pierwszego zdjęcia. Mój ma bardzo duże liście, a ostatnio wypuścił pędzik. To m.in. przez niego zapisuję daty namaczania storczyków, bo jest strasznym oszustem i pijusem, po dwóch dniach jego korzenie wyglądają jakby nie widziały wody dwa tygodnie. Zerkam w notatki i nie daję się oszukiwać. Musi choć 8 - 10 dni odczekać.
Iwonko, Justynko, Asiu, Arletko dziękuję Wam za miłe słowa
Teraz zdjęcia storczyka(biały z bordowym środkiem), którego sama załatwiłam przez moją głupotę
Na początek postanowiłam go podlać, bo już tego wymagał, więc wlałam wody do osłonki i zostawiłam na parapecie w pełnym słońcu, a że potem gdzieś pojechaliśmy z mężem to zapomniałam o nim na 2 dni

listek też się przypiekłObecnie storczyk stoi już w pewnej odległości od tego okna i ma się dobrze, plamy się nie powiększają, niczym ich nie smarowałam. Na razie czekam czy nic się nie będzie działo.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Joasiu u Ciebie kwiat na kwiatku kwiatkiem poganiany , podziwiam i sama nie wiem który najpiękniejszy, masz same oryginalne phal
lubię tu zaglądać bo zawsze coś można popodziwiać
jak tam kallia?
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Joasiu, to ja biegnę zobaczyć kwiaty, a Ty mi widoki z moich parapetów zapewniasz ?
Nie chcę już oparzeń oglądać :x Ja chcę kwitnienia i pędziki 
- mis20
- 1000p

Asiu u mnie w luty słonko już popaliło liście storczykom.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Takimi maleńkimi poparzeniami nie musisz się przejmować... Roślinie nic się nie stanie, po prostu będzie miała te parę plamek, ale mogło być znacznie gorzej. Już miałam dużo do czynienia z poparzeniami, czasami spalało cały trzon i takie rośliny usychały, a te twoje są bardzo powierzchowne.
- JoasiaM
- 200p

- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Celinko wielkie dzięki
A o jakiej kalii mówisz, bo ja coś nie załapałam
Lucynko, Asiu to teraz bardziej optymistycznie
W końcu znalazłam chwilkę, żeby zrobić nowe fotki, bo już kwitnień mam wiele i chciałoby się je uwiecznić
Rozwinął się w końcu bladoróżowy gigant:

Biały gigant, któremu niechcący ścięłam jeden z pędów, miałby kwiatów, a teraz będzie mniej.

Reszta załogi i coś dla widzów o mocnych nerwach czyli typ "KOI"

jak widać nie trzyma pionu

Moje postanowienie o niekupowaniu już niczego wzięło w łeb po oglądaniu waszych piękności i mam 5 nowości, ale teraz na przerwę idę
Lucynko, Asiu to teraz bardziej optymistycznie
W końcu znalazłam chwilkę, żeby zrobić nowe fotki, bo już kwitnień mam wiele i chciałoby się je uwiecznić
Rozwinął się w końcu bladoróżowy gigant:

Biały gigant, któremu niechcący ścięłam jeden z pędów, miałby kwiatów, a teraz będzie mniej.

Reszta załogi i coś dla widzów o mocnych nerwach czyli typ "KOI"

jak widać nie trzyma pionu 

Moje postanowienie o niekupowaniu już niczego wzięło w łeb po oglądaniu waszych piękności i mam 5 nowości, ale teraz na przerwę idę
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale cuda!!! Zazdroszczę tak obfitych kwitnień, u mnie nigdy nie ma tyle kwiatów, jak ty to robisz? Moje zazwyczaj mają góra 5 naraz, bardzo rzadko zdarza się, żeby było więcej.
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Chciałam i mam
, ale piękne i obfite kwitnienia
.Storczyki muszą bardzo Cię kochać
Nowości chyba nie przyjdę pooglądać, bo nie dam rady. Chyba, że wezmę coś na uspokojenie
Nowości chyba nie przyjdę pooglądać, bo nie dam rady. Chyba, że wezmę coś na uspokojenie
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ja to jednak mam szczęście. Moje falki dzielnie się trzymaja na południowo-wschodnim parapecie. Ale stoją za zazdrostką. Przeprowadzka z zachodniego okna, ale ciągle obserwuję, czy nie ma jakiś zmian na liściach
- mis20
- 1000p

Asiu te trzy ostatnie są cudowne, a zwłaszcza ten ostatni.
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Piękne kwitnienia 
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Zachwyciłam się tym z ostatniego zdjęcia.
Jeszcze nie widziałam tak pięknego różowego wybarwienia.
Żółty z różowym jest również cudowny.
Warto zajrzec sobie czasem po sąsiedzku do storczykowych wąteczków, żeby takie cuda natury pooglądac.
Żółty z różowym jest również cudowny.
Warto zajrzec sobie czasem po sąsiedzku do storczykowych wąteczków, żeby takie cuda natury pooglądac.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Joasiu przepiękne widoczki
mnie najbardziej w oczka wpadły te dwa ostatnie i ten bordowy woskowiec

za fotkami nowości.