Oh kobietki dziękuję za wizytę !
Kupiliśmy kury tylko 2 bo chcemy zacząć powolutku hihi. Kury nazywają się "Marans" , wybraliśmy takie ze względu na kolor jajka hihi, gdyż są w kolorze czekoladowym. Są tez z natury "grzeczne" nie sprawiają kłopotu, doskonale dla amatorów, takich jak my

.
Koguta nie kupiliśmy gdyż potrzebny jest tylko do reprodukcji, a my kurczaczków jak na razie nie chcemy. Wokół nas sąsiedzi mają różne zwierzaki od małych po duże, które ryczą od rana do nocy tak wiec koguta sobie odpuściliśmy. Ale nawiasem mówiąc samiec z tej rasy jest obrzydliwie ładny hihi.
Cyrk się zaczął po powrocie do domu, gdyż wg. hodowcy kura pacyfistka spokojna nie latająca która siedzi i znosi jajka itp i itd... okazała się po wypuszczeniu prawdziwą histeryczką. Przefrunęła przez plot wlazła na orzecha laskowego a na koniec stanęła na plocie u sąsiada ! Prawie pól godziny próbowaliśmy ja łapać, noc zaczęła zapadać nie wiem czy miała dosyć ale złapaliśmy ja w pokrzywach. Uf.
Az mi się jajek odechciało.
Chyba trzeba będzie przyciąć skrzydła bo po polu biegać za nimi nie będę! A jak nie to ;:5 ... i zupa będzie!
Jutro spróbuje zrobić zdjęcie kurom, jeśli nie wyfrunęły
Cdn... jutro.
Mario T wydaje mi się ze pytasz o róże "hommage ? Barbara" z kolekcji 'delbard', zrobiłam jej zdjęcie jak kwitła w czerwcu kliknij na moją 15 i 17 stronę tam są fotki. Obecnie tez wypuszcza kwiaty ale już przekwita i ma mniejsze kwiaty. Po pierwszym przekwitnięciu dałam nawozu ale jakoś drugie kwitniecie jest słabe. Moze za młoda, to dopiero jej pierwszy rok? W każdym bądź razie róża jest piękna o ślicznym zapachu, i o oryginalnym kształcie płatków. Polecam.