Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Witam gorąco moje wszystkie super wirtualne koleżanki :wit
Dziękuję za życzenia ! Wakacje były jak zwykle wspaniale u mamusi. Chyba tylko ten kto nie ma rodziny obok siebie co ja przezywam jak przyjeżdżam ;:138 i odjeżdżam ;:145
Jedzenie było dobre, sernik i makowiec tez hi hi, nie wspominając o trunkach i harcerskich piosenkach hi hi :;230 .

Po powrocie jak zwykle jest dużo pracy w ogrodzie sporo chwastów, ale z tego co widzę dużo nie padało tak wiec aż tyle roboty nie ma. I kto mówi ze w Bretanii pada ?!

Róże bardzo urosły ale już przekwitły, mieczyki tez, niektóre dalie zakwitły czekam na następne. Warzywa są bardzo małe chyba przez brak wody?
Przywiozłam chrzan zrobię sobie ogórki hurra .

Na razie tyle, lecę do was ...
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Gosia :wit nareszcie jesteś .Brakowało nam Ciebie jakoś tak smutniej było.Czekam na fotorelację.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Witaj Gosiu :wit wypoczęta z miłymi wspomnieniami to teraz ogarnij swoje roślinki i czekamy na fotki :D
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hejka dziewczyny, dzięki za mile słowa ! ;:196
Cały czas siedzimy w ogrodzie i dłubiemy. Fuksje mi zwiędły niestety nikt ich nie podlał. W ogóle wszystkie kwiaty są mizerne i bardzo malutkie. Nie mam nawet co sfotografować, nawet słoneczniki są brzydkie tego roku.
Przywiozłam dwa powojniki z Polski na obrazku były bardzo ładne: Clematis chiisanensis 'Lemon Bells' Grupa Atragene i Clematis Grupa Viticella 'Minuet'. Musze przygotować miejsce. Niestety tych co chciałam nie było.
Przed wyjazdem kupiłam dwa 'Hagley Hybrid' i 'justa', ciągle są mizerne, ja chyba nie mam zielonej reki do klematisów! Wszędzie pięknie rosną tylko jakoś nie u mnie :( Obiecałam sobie ze poczekam do przyszłego roku jeśli na przyszłą wiosnę nie będą rosły porządnie to już więcej nie kupie !

Jak będę miała ciekawe fotki to wkleję. Lece plenic, kawę wypiłam to nie mam wytłumaczenia hihi
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po kilku dniach ciężkiej pracy ogród zaczyna przypominać... ogród hihihi.
przy okazji zrobiłam kilka fotek.
Nasz kornik jest w końcu zainstalowany. Jest na bylym terenie tzw. we Francji "petanque" czyli gry w kóle bardzo popularnej na południu kraju, ale i w Bretanii jest dużo ludzi którzy w to graja.
Chciałam tam posadzić róże miałabym tam pole do popisu no ale kury wygrały. Jak mówi mój M kryzys nastał a rodzinę trzeba karmić :;230 :;230

ObrazekObrazek

jak na razie tylko dwie dalie urosły z ponad 10... szkoda

ObrazekObrazek

Hibiskus biały
Obrazek

Niebieski pnący kwiatek, ipomea czyli wilec ma bardzo duże kwiaty.
Obrazek

Jedyna róża która pięknie kwitnie to 'impératrice Farah' , reszta nie nadaje się prezentacji. hihi. ale może tuz tuz Betty B. zakwitnie bo widzę paczki :lol:
Obrazek

Powojnik, za nic nie mogę sobie przypomnieć nazwy :oops: Normalnie mam gdzieś etykietkę tylko gdzie???
Obrazek

Gdzieś na wiosnę zasialiśmy pachnący groszek, po powrocie tak urósł ze zasłonił róże i powojnika.

Obrazek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu może niewiele ale jakie ładniutkie kwiatki nam pokazałaś . Groszek pachnący bardzo ładnie zasłonił inne kwiatki widocznie chce grać pierwsze skrzypce i żeby jego najbardziej podziwiać :;230 .Kurnik bardzo ładny ;:63 no niema jak świeże jajeczko na śniadanko od własnej kurki , a może by się jeszcze lepiej niosły jakbyś im rozrywkę w postaci gry w bulle jednak zostawiła :;230
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Gosia kurnik zainstalowany to teraz szybciutko kurki trzeba sprowadzić :D
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurki zamówione ! możemy odebrać już jutro. Na razie dwie, by zobaczyć jak się będą chować hihi. A wg hodowcy to będą dawać jajka dopiero za parę miesięcy bo są młode (mają nie cale 4mies). Ja na kurach się nie znam to mu ufam na słowo, tyle ze dzieci będą zwiedzone ze jajek nie będzie .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu na początek żeby zrobić radochę dzieciom możesz kilka jajek podłożyć do kurnika żeby to one je znalazły ;:113 .Ja na kurach też się nie znam ale to bardziej na razie wyrośnięte kurczaki są czyli muszą dorosnąć do roli niosek a koguta sobie zamówiłaś bo coś mi świta że kogut chociaż jeden na ileś kur powinien być.Mój dziadek miał ogród ,kury ,króliki itd. więc tak coś mi zostało w głowie . Co do chowu kurek, będziesz dokarmiała a właściwie dzieci robaczkami to będą dobrze rosły i ładne jajka znosiły :D
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

No tak kurniczek jak domek letniskowy. W Polsce takich nie widziałam. A kogucik będzie ?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu, wreszcie jesteś :D ;:196
Cieszę się, że wakacje się udały, teraz za to zapał i nowe siły pewnie są :wink:
Fajny ten kurnik, wcale do niego nie podobny :lol:
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Kurnik śliczny i różyczka 'Impératrice Farah' też piękna, a ciemnoczerwona prawie czarna za groszkiem? Możesz ją sfocić w zbliżeniu?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oh kobietki dziękuję za wizytę ! ;:180

Kupiliśmy kury tylko 2 bo chcemy zacząć powolutku hihi. Kury nazywają się "Marans" , wybraliśmy takie ze względu na kolor jajka hihi, gdyż są w kolorze czekoladowym. Są tez z natury "grzeczne" nie sprawiają kłopotu, doskonale dla amatorów, takich jak my :;230 .

Koguta nie kupiliśmy gdyż potrzebny jest tylko do reprodukcji, a my kurczaczków jak na razie nie chcemy. Wokół nas sąsiedzi mają różne zwierzaki od małych po duże, które ryczą od rana do nocy tak wiec koguta sobie odpuściliśmy. Ale nawiasem mówiąc samiec z tej rasy jest obrzydliwie ładny hihi.

Cyrk się zaczął po powrocie do domu, gdyż wg. hodowcy kura pacyfistka spokojna nie latająca która siedzi i znosi jajka itp i itd... okazała się po wypuszczeniu prawdziwą histeryczką. Przefrunęła przez plot wlazła na orzecha laskowego a na koniec stanęła na plocie u sąsiada ! Prawie pól godziny próbowaliśmy ja łapać, noc zaczęła zapadać nie wiem czy miała dosyć ale złapaliśmy ja w pokrzywach. Uf.
Az mi się jajek odechciało.
Chyba trzeba będzie przyciąć skrzydła bo po polu biegać za nimi nie będę! A jak nie to ;:5 ... i zupa będzie!
Jutro spróbuje zrobić zdjęcie kurom, jeśli nie wyfrunęły :;230

Cdn... jutro.

Mario T wydaje mi się ze pytasz o róże "hommage ? Barbara" z kolekcji 'delbard', zrobiłam jej zdjęcie jak kwitła w czerwcu kliknij na moją 15 i 17 stronę tam są fotki. Obecnie tez wypuszcza kwiaty ale już przekwita i ma mniejsze kwiaty. Po pierwszym przekwitnięciu dałam nawozu ale jakoś drugie kwitniecie jest słabe. Moze za młoda, to dopiero jej pierwszy rok? W każdym bądź razie róża jest piękna o ślicznym zapachu, i o oryginalnym kształcie płatków. Polecam.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No proszę - już kolejny wątek, gdzie jest miłośniczka kurek :lol: Widziałaś puchate kurki u Asi?
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie Moniu, nawet nie wiedziałam ze istnieje watek o kurach, koniecznie muszę go poszukać. :tan
Moniu Dzięki za info ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”