Masz rację Ali trawniki z czasem tak mają.snowflake pisze:mój trawnik to w sumie sama koniczynaale ile pszczółek za to
Witaj Moniko u mnie też dziś paskudnie nic nie zrobię bo pada deszcz .
Genia
Witaj Rysiu sporo kwiatków kwitnie ale w pochmurne dni są pozamykane i już tak ładnie nie wyglądają ,dziś lub jutro dostanę następną zamówioną przesyłkę i nie wiem jak w ten deszcz sadzić.rydnor pisze:Geniu;ładnie Masz już przygotowany ogród,tylko sadzić.Chociaż,chyba wiosna od Twojej strony wchodzi do Torunia.Już kwiatki widać.A z trawą tak mam co roku,więcej mchu niż trawy,dopiero po wygrabieniu,trawa zaczyna rosnąć.Myślę,że po tygodniu pogoda się poprawi i ruszymy do boju.Serdecznie Pozdrawiam.Ryszard
Witaj Olu ja też mam za ścisła ziemię na cebulowe więc część tulipanów mi na pewno wygniła .Ale ja i tak mieszałam ziemię,żwir ,torf i kompost w w to wsadzałam ,być może muszę dać więcej żwirualeksandra odwazna pisze:Widzę Geniu , że Ty już się nie mieścisz w ogrodzie i masz go za i przed płotem.
Piękne zbiór tulipanów.U mnie jest trochę podmokły teren a tulipan nie lubi stać w wodzie.
Narcyzy pięknie się rozrastają a tulipany marnieją .
W tym roku muszę im poszukać lepsze miejsce.Może coś z cebul się uratuje.
Aniu a ja na chwilę poleciałam zrobić kilka zdjęć nic specjalnego ale świeże .A potem biegłam do telefonu bo mąż dzwonili wywróciłam się potłukłam kolana .Fajnie jakbyśmy się wszystkie z naszego terenu umówiły na ten kermaszkubanki pisze:Geniu, wiedzę, że u Ciebie dziś tak jak u mnie, ponuro, ale słoneczko na chwilę wychyliło się zza chmur. Jednak ze spaceru dziś raczej nic nie będzie, bo troszkę się podziębiłam i nie chcę na tę wilgoć wychodzić, żeby się na dobre nie rozłożyć.
Iga, mi też koniecznie daj znać o tych targach, chętnie pojadę.