Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2

Post »

Iwono i Piotrze zrobię zdjęcia trawek z bliska to wstawię dla oglądu. :wink:

Aniu myślę, że mogłabyś zainwestować w łupek, skoro Tobie się podoba. Tymbardziej, że to ścieżka przed domem, taka wizytowa. Jeśli budżet nie udźwignie tego tematu teraz, to może wstrzymajcie się do wiosny? W sumie czas szybko zleci a Ty zrobisz, to z czego będziesz zadowolona? Ja już nie raz w życiu stosowałam tańsze zamienniki, wiem że nie zawsze to dobre rozwiązanie... Czasem warto poczekać, odłożyć ciut kasy i kupić to co się chce. No chyba, że jednak wyszukasz coś innego co też będzie Ci się podobać. Trzymam kciuki za owocne poszukiwania i wymyślania materiałów ścieżkowych.
Jak Małż zrobił mi niespodziankę i kupił ten łupek, to ja z radości powiedziałam mu, że nawet hamaku nie musi mi już robić... (doprawdy nie wiem gdzie był wtedy mój mózg! ;:110 ) A on ostatnio rzucił do mnie mimo chodem "to trzeba będzie jeszcze o tym hamaku pomyśleć..." aż zapiszczałam ze szczęścia. Coś czuję, że się doczekam pięknego prezenciku na imieninki. ;:109 Choć teraz chciałabym byśmy skupili się na remoncie wnętrza altany. Czeka nas wymiana okna, wstawienie drugiego dodatkowego, zburzenie ścianki działowej, (by stworzyć jedno duże pomieszczenie a nie dwie pitki jak teraz), wyłożenie ścian i sufitu "czymś", wylewka posadzki. Także stale jest co robić. To jednak dla mnie jest priorytetem w tej chwili.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

EEE tam.ja na all...ciagle mam koszyk pełny :;230
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Moja natura ogrodowego zapaleńca podpowiada mi,żeby ścieżkę robić choćby od jutra ale chyba powstrzymam swoje zapędy bo nie chcę w ramach oszczędności robić po łebkach a budżet w tym miesiącu mam dość napięty.Wczoraj kupiliśmy stół z krzesłami,dzisiaj przyjeżdżają meble do kuchni a w piątek reszta mebli do salonu.Jak by nie było urządzanie domu to też frajda ;:173
Hamak to fajna sprawa,coś o tym wiem ;:183
Trzymam kciuki za remont altany,ale z takim fachowcem to nic nie jest straszne ;:108
Żeby mój portfel był zawsze tak pełny jak koszyk na All.... ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, kapitalna jest ta ścieżka ;:oj chętnie widziałabym coś w tym guście u siebie, ale wiesz jak jest. W naszym tempie to pewnie za kilka lat doczekam się dopiero wykonania obecnych planów ;:223
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ann_30 pisze: Żeby mój portfel był zawsze tak pełny jak koszyk na All.... ;:306
Święte słowa, z ust mi wyjęte... ;:131

Sabinko za to Twój ogród czaruje mnogością roślin, cudnym klimatem... i na ścieżkę przyjdzie czas...

Właśnie dzwonił kurier. Zaraz będą powojniki!!! ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

"cudnym klimatem"? u mnie ? serio? Przecież ja próbuję tak aparatem manewrować żeby ominąć syf i składziki, które mi teściu wszędzie próbuje robić :;230 ostatnio zwoził jakieś pudła i taczkami zaparkował mi centralnie przed rabatą..chyba mu się tam wkonponowało ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko ja tam mówię co widzę. A co ty próbujesz ukryć to już tylko ty wiesz. ;-) Pocieszę cię... Chyba każdy z nas tak ma. Ja też mam zakamarki zdecydowanie nie fotogeniczne. To nie będę się nimi chwalić, prawda? Przyjdzie czas i na nie, to wtedy będzie prezentacja! ;-)

Jestem na działce. Utknęłam. Posadziłam trzy clematisy i się rozpadało. Został mi White Prince Charles do wsadzenia. Teraz więc przymusowo towarzyszy mi pod altanką. Deszcz chyba nie jest chwilowy. Szkoda. Chciałam jeszcze przesadzić dwie żurawki. No nic. Posłucham świergotu ptaków i poczytam.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit Aniu Piękne zbiory truskaweczek i porzeczek
Dalia pięknie wyglądną z nachyłkiem wielkokwiatowym :)
Tawułka w objęciach świecznicy ślicznie wygląda
Tawułka pięknie kwitnie. Wiesiołek śliczny.
Wiciokrzew piękny. Środkowa część Twojej dłuuugiej rabaty pięknie wygląda i kawałek dalej również pięknie.
Różyczka The Fairy pięknie się komponuje z lawendą :D
Przetaczniki śliczny zaczynają spektakl. Trzykrotka śliczniutka.
Błękitny Anioł pięknie Ci rośnie. Powojnik Solina śliczny.
Jeżówka Pink coś tam" urocza ;:173 Dzwonek piękny.
Przepiękna różyczka zdobi pergolę jednego z ogródków.
Piękniutki kwiatuszek na Oberku. Niobe w ślicznym kolorku ma kwiatuszki.
M. Julia Correvon piękna. Liguster ślicznie zyskał na urodzie jak dostał do towarzystwa piękny groszek pachnący. Dziewanna śliczna.
Madame Julia Correvo pięknie kwieciem obsypana.
Piękny ślimaczek. Taki ślimaczek Mi całe liście Kuklika Szkarłatnego podziurawił ;:300
Twoje chłopaki pięknie kwitną. Flammentanz w pięknym kolorku jest.
Anemonki piękniutkie. Nachyłekwielkokwiatowy śliczny.
Lawendy piękne. Pięknie Ci wyrósł powojnik Madame Julia Correvon ;:333
Monte regulamin i Solina śliczne. Pysznogłówka już za chwileczkę pokaże swą piękną czuprynkę. Jeżówka Mama Mia piękna. Ubiorek wiecznie zielony śliczny. Przetaczniki w objęciach Liatr pięknie wyglądają. Przetacznik Christa ciekawy ma czubek. Fajny działkowy gość. Piękna różyczka. Bratki pięknie Ci nadal kwitną.
Piękne te poglądowe zdjęcia. Drużkę łupkową masz przepiękną ;:215 Anemonki śliczniutkie.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

A jak wrażenia z obcowania z White Prince Charlsem :wink: ? Nie taki on biały, jakby mógł być, prawda?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko oj jak ja bym chciała być choć czasami tak dokładna jak Ty jesteś. ;:196 Dziękuję. ;:196

Jurku zbytnio się nie spoufalałam. :;230 bo...
a) mnie już zbytnio nie wypada :wink:
b) zaraz przestało padać i książę poszedł do ciupy.

Mój Tentel jest chyba jeszcze mniejszy niż Twój. :oops: Choć fakt, pełen życia. Wieczorem wkleję zdjęcia.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą. :D
Muszę przyznać, że tym razem zakupy w e-clem mnie nie powaliły na kolana jak dwoma ostatnimi razami.
Oto one:

Obrazek

Powojnik Tentel na którego tak chorowałam, jest na powyższym zdjęciu trzeci od lewej. Ma z 10 cm. Tyle co wystaje tam z doniczki. :oops: Mam nadzieję, że szybko się rozrośnie.

A teraz hicior! Małż musiał jechać do budowlanego LM. Zabrałam się z nim. On poszedł w "śrubki" a ja w "ogród". Przecenili powojniki na 7 złotych za sztukę!!! Było dużo sztuk ale wiele się powtarzało. Najwięcej było powojników z grupy Atragene. Z włoskich tylko Oberek. Ja kupiłam Solidarność (maleńka była) i jeszcze jednego Błękitnego Anioła, bo go uwielbiam i drugiego Sweet Summer Love (teraz to dopiero będzie pachnieć ;:65 ) polecam wszystkim!!!
I jak to kiedyś powiedział Alphax: "Nie ma co się pieścić, to się musi zmieścić" ;:306

A na dobranoc Drakiew Kaukaska z Firletką:

Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu powojniki bardzo perspektywiczne a pod Twoją ręką to aż strach się bać jak duże będą za rok.White Prince Charles jest na mojej zakupowej liście,więc chętnie będę podglądała jak się u Ciebie sprawuje.
Jakie szczęście dla mojego portfela,że do LM mam daleko ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu a jakie szczęście dla mojego portfela, że jest tak blisko!!! ;:183 ;:183 ;:183 Ciekawe jakie mają w innych LM..?

I tym oto sposobem mam 32 powojniki ;:31 (w tym jeden chwilowo uważany za martwego :oops: )
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za taką cenę to prawdziwa okazja,ale obawiam się,że skończyła bym na kilkunastu...eee...kilkudziesięciu sztukach ;:306 Najbliższy LM jest w Poznaniu ale w sumie mąż po pracy mógłby tam wstąpić.Martwi mnie tylko jak poradził by sobie z wybraniem odmian ;:219
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aż tak byś nie poszalała. Mnogości odmian nie było. :lol: U mnie z 10 by naliczył, może nawet i nie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”