Od sadzonki do sukcesu.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od sadzonki do sukcesu.

Post »

Alinko śliczny _aeschynantus_, fiutek także, bardzo ładne przyrosty zimowe

świetnie to wygląda ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Agata.
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zagęści Ci się i będziesz miała cudowny okaz :heja
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Ja się z Eszynantusami nie dogaduję więc tym bardziej podziwiam je gdy rosną u innych. Wielkie ;:138 ;:138 ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Kama86
500p
500p
Od: 8 sty 2013, o 18:45

Post »

Fajnie nazwałaś eszka :lol:- Łukaszowiec :D
Niech teraz się pięknie zagęszcza i takich fiu.... masę wypuszcza ;:108
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Fiu, fiu... tek rzeczywiście wygląda...jak nazwa wskazuje :;230 Od początku myślałam, że to Aeschynantus ale nie chciałam się wypowiadać bo mam tylko 5 szt i wciąż się ich uczę :;230
Moje też w tym roku ruszyły z kopyta, także bądżmy dobrej myśli :)
A z doniczkami to masz rację-na coś trzeba resztki zaskórniaków wydawać... :) Faceci mogą je wydawać na kobiety a my na roślinki i doniczki :) Zawsze to jakieś rozwiązanie i plan na budżet :)
Fakt, był środek nocy ale stanęłaś na wysokości zadania i pokazałaś ciekawe fotki-dziękuję ;:196
Swoją drogą-zawsze bywasz tu tak póżno? Ja często tu na Ciebie poluję ale jakoś się mijamy lub wskakujesz gdy ja już wyskakuję...
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

Chrapka pisze:Fiu, fiu... tek rzeczywiście wygląda...jak nazwa wskazuje :;230 Od początku myślałam, że to Aeschynantus ale nie chciałam się wypowiadać bo mam tylko 5 szt i wciąż się ich uczę :;230
Moje też w tym roku ruszyły z kopyta, także bądżmy dobrej myśli :)
A z doniczkami to masz rację-na coś trzeba resztki zaskórniaków wydawać... :) Faceci mogą je wydawać na kobiety a my na roślinki i doniczki :) Zawsze to jakieś rozwiązanie i plan na budżet :)
Fakt, był środek nocy ale stanęłaś na wysokości zadania i pokazałaś ciekawe fotki-dziękuję ;:196
Swoją drogą-zawsze bywasz tu tak póżno? Ja często tu na Ciebie poluję ale jakoś się mijamy lub wskakujesz gdy ja już wyskakuję...
Mam nadzieję ,że mój mąż nie wydaję zaskórniaków na kobiety!!! ;:202 ;:306 ;:306 ;:306
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Kasiu zależy jak kto co rozumie :)
Mężczyzna może wydawać na kobietę /czyt. na jej zachcianki-wiesz biżuterię, perfumy, bieliznę, lub kwiaty dla niej i to jest ta pożądana opcja/ lub na kobiety- i tu jest problem :;230 :;230 :;230
AleksandraBdg

Post »

No proszę jak pięknie się rozrasta! Niedługo będziesz miała gęściutką doniczkę-czego oczywiście życzę!
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Aeschynantus faina roslinka, trochę przypomina mi Hoykę Belle. ;:215 ;:138
Jeśli chodzi o kasę to nie wszyscy mężczyźni wydają na kobiety ;:108

:wit ;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Agatko, Aluniu, Elu, Kamilko, Olu, kanapl, Stefanku ? dziękuję za odwiedzinki ;:138

Basiu ? bo ja taki nocny marek jestem ( podobnie jak 'braciszek? - ale się dobraliśmy.... ;:42 ;:50 )
Za to rano... prawdziwa katastrofa, oczy na zapałki i wiśta wio 25 km do pracy ;:71 a potem przez godzinę ziewanko, kawunia ;:40 ... i powoli powracam do żywych ;:216
A dziś Basiu znowu się minęłyśmy... ;:145
aha ... Twoja paproć Basiu jest naprawdę wyjątkowa. ;:108 Wiem, że wzbudziłaś nią duże zainteresowanie i masz wielu chętnych na jej odnóżki ? proszę zapisz i mnie do tej listy, gdzieś na jej końcu, nie śpieszy mi się będę cierpliwie czekać ;:198
Gdybyś zobaczyła moją.....:?:...... a właściwie, co mi tam, pokażę... UWAGA będzie STRASZNIE !!!! ;:300 ;:301

Obrazek

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A oto mój oleander, którego dostałam od Baśki "Chrapki" w zeszłym roku ;:173
Bardzo go lubiłam, chociaż trochę mi chorował ale.... ;:oj gdy zobaczyłam oleandra Ani "mamafrania" to po prostu oniemiałam z wrażenia i polubiłam tego mojego kwiatucha z podwójną siłą ;:167 ;:168 Niestety mam z nim mały kłopot - na listkach pokazuje się klejąca się maź, listki mają też białe kropeczki i ubytki na swoich obrzeżach. Coś mu dolega ale nie jestem pewna co. Podejrzewam jakiegoś robaczka, chociaż takowego nie widać. A ponieważ chcę doczekać się takiego okazu jak ten u Ani więc coś muszę z tym zrobić. Na początek postawię go w jaśniejszym miejscu, będę podlewać miękką wodą i przetrę listki wodą z mydłem ( aby wyeliminować ewentualne pasożyty)
Zobaczymy czy te zabiegi coś pomogą ;:131
Mój _oleander_ Tyci.................................i................................... Aleksander Wielki Ani "mamafrania" ;:138
Obrazek Obrazek
;:17 UWAGA !!!Proszę się nie mylić !!!
Zdjęcie kwitnącego oleandra nie jest moje...!!!
To jest oleander ANIczyli "mamafrania"Obrazek
Chciałabym aby mój malutki oleander też kiedyś doczekał się takiego kwitnienia.... ;:174
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

;:oj ;:oj ;:oj Co ja widzę ;:306 ;:306 zdziwiłam się że Olus Tyci tak szybko Ci zakwitł ;:306 a tu psikus :;230 :;230 Umnie to całą zimę stoi na południowym parapecie.Oczywiście codzienne podlewanie Aleksandra, to ulubione zajęcie Franka ;:306
Napisz jak się dba o takiego Łukaszowca, bo ja nie potrafię się ze swoim dogadać :?
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nooooooo kochana, jestem w kropce

bo taka jestem mądra, a takiego pełnego olka jeszcze nie widziały moje oczęta.

Świetny jest, a kolorek wprost idealny, majtkowy róż zawsze pięknie wygląda w pełni kwitnienia.

Gdyby nie listki, powiedziałabym że to camelia :oops: :oops:
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Agatko teraz to mnie zastrzeliłaś...Dostałam to jako oleandra...chyba sprawdzę co to ta camelia... :oops:
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Na pewno to nie camelia.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold