Agatko, Aluniu, Elu, Kamilko, Olu, kanapl, Stefanku ? dziękuję za odwiedzinki
Basiu ? bo ja taki
nocny marek jestem ( podobnie jak 'braciszek? - ale się dobraliśmy....

)
Za to rano... prawdziwa katastrofa, oczy na zapałki i wiśta wio 25 km do pracy

a potem przez godzinę ziewanko, kawunia

... i powoli powracam do żywych
A dziś
Basiu znowu się minęłyśmy...
aha ... Twoja paproć Basiu jest naprawdę wyjątkowa.

Wiem, że wzbudziłaś nią duże zainteresowanie i masz wielu chętnych na jej odnóżki ? proszę zapisz i mnie do tej listy, gdzieś na jej końcu, nie śpieszy mi się będę cierpliwie czekać
Gdybyś zobaczyła moją.....

...... a właściwie, co mi tam, pokażę...
UWAGA będzie STRASZNIE !!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A oto mój
oleander, którego dostałam od Baśki "Chrapki" w zeszłym roku
Bardzo go lubiłam, chociaż trochę mi chorował ale....

gdy zobaczyłam
oleandra Ani "mamafrania" to po prostu oniemiałam z wrażenia i polubiłam tego mojego kwiatucha z podwójną siłą

Niestety mam z nim mały kłopot - na listkach pokazuje się klejąca się maź, listki mają też białe kropeczki i ubytki na swoich obrzeżach. Coś mu dolega ale nie jestem pewna co. Podejrzewam jakiegoś robaczka, chociaż takowego nie widać. A ponieważ chcę doczekać się takiego okazu jak ten u Ani więc coś muszę z tym zrobić. Na początek postawię go w jaśniejszym miejscu, będę podlewać miękką wodą i przetrę listki wodą z mydłem ( aby wyeliminować ewentualne pasożyty)
Zobaczymy czy te zabiegi coś pomogą
Mój
_oleander_ Tyci.................................i...................................
Aleksander Wielki Ani "mamafrania"
UWAGA !!!Proszę się nie mylić !!!
Zdjęcie kwitnącego oleandra
nie jest moje...!!!
To jest oleander
ANIczyli
"mamafrania"
Chciałabym aby mój malutki oleander też kiedyś doczekał się takiego kwitnienia....