Leśny ogród Moni68 cz.10
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.10
Monia,piękne masz prymulki,u mnie one znikają po jednym sezonie.Oby moje strony ominął grad,za to są szarugi deszczu.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jarku, u mnie natomiast wyjątkowo dobrze wyglądają azalie japońskie. Spodziewałam się, że bardziej ucierpią po tej zimie.
Na szczęście dzisiaj trochę popadało i mogłam dokończyć nawożenie.
Jadziu, kwitnące prymulki tegoroczne
Z lat ubiegłych na razie wypuszczają nowe liście.
Agatko, masz rację, że teraz każdy kwiatek cieszy, nawet najmniejszy
Podobno święta mają być już ciepłe
Aguś, dziękuję za odwiedziny
Jestem ciekawa, jakie posadziłaś rh.
Aniu, dziękuję za miłe słowa
Kule, o które pytasz, to mech.
Taruś, jestem ciekawa, co słychać na Twoich działkach
Zdjęcia sprzed dwóch dni.

Na szczęście dzisiaj trochę popadało i mogłam dokończyć nawożenie.
Jadziu, kwitnące prymulki tegoroczne

Agatko, masz rację, że teraz każdy kwiatek cieszy, nawet najmniejszy

Aguś, dziękuję za odwiedziny

Aniu, dziękuję za miłe słowa

Taruś, jestem ciekawa, co słychać na Twoich działkach

Zdjęcia sprzed dwóch dni.

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Iwonko, cieszę się, że zajrzałaś
Planuję zakup kolejnych miłków, skoro ten się utrzymał i zakwitł
Podoba mi się pomarańczowy, niestety, nazwa odmiany chwilowo wyleciała mi z głowy
Jacku, palczychę zawsze sadzę do gruntu. Jej liście bardzo atrakcyjnie wyglądaja na rabacie
Zeniu, ta zima była wyjątkowo paskudna
Mam nadzieję, że gros roślin odbije, jak zrobi się cieplej.
Janeczko, dzisiaj też kupiłam trochę wiosennych roślin, ale z sadzeniem trzeba poczekać na lepszą pogodę. Tydzień temu dostałam paczkę od Pajdy i też czeka
Aguś, ja również z utęsknieniem czekam na maj
Chociaż w tym roku jakby mniej, a to z powodu komunii P. Ciężko się dogadać w klasie i nie wiem, jak ta uroczystość będzie wyglądać
Pozdrawiam Cię serdecznie
Majko, dziękuję za odwiedziny
Małgosiu, cieszę się z deszczu, bo było u mnie bardzo sucho. Chociaż grad zupełnie niepotrzebny
Nie wiem, dlaczego masz problemy z prymulkami. U mnie dobrze rosną i łatwo się namnażają.
Pierisy zaczynają budzić się do życia.

Jacku, palczychę zawsze sadzę do gruntu. Jej liście bardzo atrakcyjnie wyglądaja na rabacie

Zeniu, ta zima była wyjątkowo paskudna

Janeczko, dzisiaj też kupiłam trochę wiosennych roślin, ale z sadzeniem trzeba poczekać na lepszą pogodę. Tydzień temu dostałam paczkę od Pajdy i też czeka

Aguś, ja również z utęsknieniem czekam na maj

Pozdrawiam Cię serdecznie

Majko, dziękuję za odwiedziny

Małgosiu, cieszę się z deszczu, bo było u mnie bardzo sucho. Chociaż grad zupełnie niepotrzebny

Nie wiem, dlaczego masz problemy z prymulkami. U mnie dobrze rosną i łatwo się namnażają.
Pierisy zaczynają budzić się do życia.

- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Moniko, dziękuję za odpowiedź. Dobrze, że u mnie takiego gradu nie było...
Twoje pierisy cudowne. Mój rośnie 3 rok, a nie ma zamiaru kwitnąć, jeszcze mu się nie zdarzyło. Chyba muszę jakieś dobre nawozy kupić, bo nie jestem pewna czy moje Rh zakwitną.
Twoje pierisy cudowne. Mój rośnie 3 rok, a nie ma zamiaru kwitnąć, jeszcze mu się nie zdarzyło. Chyba muszę jakieś dobre nawozy kupić, bo nie jestem pewna czy moje Rh zakwitną.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś widzę, ze kryształowy naszyjnik rozsypał Ci się po ogródku
A tak poważnie to u mnie dziś też padał grad, na szczęście nie miał jeszcze czego niszczyć, bo wszystkie roślinki jeszcze siedzą pod ziemią
U Ciebie już całe krokusowe łączki ....prześlicznie i te kolorowe wesołe prymuleczki
A ja jeszcze czekam na fotkę doniczkowych brateczków.....bardzo jestem ciekawa kolorków 

U Ciebie już całe krokusowe łączki ....prześlicznie i te kolorowe wesołe prymuleczki

Cieszę się, że wpadłaś Moniczko do mnie. U Ciebie też widzę gradem sypnęło - paskudztwo. Najbardziej mi szkoda tulipanów i szczypiorku, który cały się położył a już ma z 5 cm.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Moniko, sporo tego gradu u Ciebie spadło. Fajnie wyglądają prymulki w tej biżuterii
Ja akurat jechałam samochodem jak lunęło, ale z mojej strony było go troche mniej. Mam nadzieję że nic nie ucierpiało. Moje zeszłoroczne prymule dopiero wystawiają listki.
Jaką odmianę masz pierisa że tak cudnie kwitnie?
Ja mam z całymi zielonymi listkami. Od 2 lat nie kwitnie. W zeszłym roku przesadziłam w bardziej osłonięte miejsce bo początkowo zupełnie zmarzł.

Jaką odmianę masz pierisa że tak cudnie kwitnie?
Ja mam z całymi zielonymi listkami. Od 2 lat nie kwitnie. W zeszłym roku przesadziłam w bardziej osłonięte miejsce bo początkowo zupełnie zmarzł.

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko..śliczny okaz z tego pierisa.
. Widać już duży i taki dorodny.
. Prymulki pięknie przyozdabiają...tylko ten grad.
. Oby do mnie nie przyszedł, bo nigdy nie doczekam się wiosny. Deszczyk mógł by popadać..póki co zimno i wietrznie. Prace działkowe przerwane. 

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Pierisy Moni to piękne, duże krzewy, Moniu - zazdroszczę! 
Ten grad u Ciebie mnie zaskoczył, już jakoś nastawiłam się na wiosnę i słońce, a teraz zapowiadają ochłodzenie i przymrozki. Chyba wyjdę sprawdzić, czy czegoś nie powinnam zabezpieczyć...

Ten grad u Ciebie mnie zaskoczył, już jakoś nastawiłam się na wiosnę i słońce, a teraz zapowiadają ochłodzenie i przymrozki. Chyba wyjdę sprawdzić, czy czegoś nie powinnam zabezpieczyć...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Leśny już się obudził, przepięknie ale pogoda wstrętna u mnie też choć odpukać grad mnie nie odwiedził.
Pierisy kilkakrotnie zataczam w ogrodnictwie kolo nich kolo, ale jakoś jak dla mnie za delikatne do mojego ogrodu, czekam na kwitnące Rh i azalie w leśnym, pozdrawiam
Pierisy kilkakrotnie zataczam w ogrodnictwie kolo nich kolo, ale jakoś jak dla mnie za delikatne do mojego ogrodu, czekam na kwitnące Rh i azalie w leśnym, pozdrawiam
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniczko witaj w tą zimną niedzielę,
u nas dzisiaj śniegu napadało, biedne roślinki, dużo strat po zimie i wiosna nie ciekawa.
Ślicznie miłek Ci kwitnie, spotkałam tylko raz w sklepie ogrodniczym i nie kupiłam, gdyż wydał mi się drogi, a teraz bardzo żałuję .
Pieris okazały, z pewnością już wieloletni, mój niestety zmarzł.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Ślicznie miłek Ci kwitnie, spotkałam tylko raz w sklepie ogrodniczym i nie kupiłam, gdyż wydał mi się drogi, a teraz bardzo żałuję .
Pieris okazały, z pewnością już wieloletni, mój niestety zmarzł.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Moniko jak już kolorowo sie zrobiło na twoich włościach 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Monika - nie sadziłam żadnych rarytasów
bo dwa RH posadziłam przed domem, a że nie mamy płotków itp więc obawiam się różnorakich zniszczeń i kupiłam takie zwykłe, które były w tutejszym lidlu. Nawet nie znam ich nazw
Bo jak to w markecie: naklejka: rhododendron różowy, rh fioletowy
Jedynie mam nazwy tych posadzonych w ogrodzie, ale muszę zerknąć na etykiety bo jakoś nie pamiętam
Chciałam jeszcze zapytać o nawożenie - czy powinnam je nawozić w tym roku ? CO jest najlepsze że je utrzymać w dobrej kondycji ???

Jedynie mam nazwy tych posadzonych w ogrodzie, ale muszę zerknąć na etykiety bo jakoś nie pamiętam

Chciałam jeszcze zapytać o nawożenie - czy powinnam je nawozić w tym roku ? CO jest najlepsze że je utrzymać w dobrej kondycji ???
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj wiosennie, Moniu! Mimo,że temperatura nie wskazuje na tę wymarzoną porę roku...
ładnie po zimie wyglądają Twoje pierisy - czy Ty je okrywasz na zimę?
ładnie po zimie wyglądają Twoje pierisy - czy Ty je okrywasz na zimę?