Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Wow...
Najpierw oplułam sie na lilie :D Iza, gratuluję! Coś pięknego!

A potem poczytałam o AGNESS...
Noooo....Aguś, załóż.
Ja nie mam jeszcze ogrodu ale uwielbiam pisać o moim ugorze.
Jak czegoś nie wiem, czytam wstecz i znajduję potrzebne porady!
Własnie dzięki forum, forumkom i pisaniu na moim wątku ugór ma szanse przestać być ugorem :?
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochane moje ,tak się cieszę, że motywujecie mnie do założenia wątku ogródkowego , ale tak mi głupio tylko z kilkunastoma zdjątkami, i widok ogólny ogrodu teraz taki szaro-bury, chciałabym zacząć ładnie :oops: myślę, że wytrzymam jeszcze te 2 miesiące :? Wprawdzie nie będzie mnie w domu w marcu, kiedy zaczną wyłazić z ziemi pierwsze kwiaciorki, ale moja córka już została zobligowana do robienia zdjęć wszystkiemu kolorowemu co w wychyli,,nos,, z ziemi :lol: i mam jej obietnicę, że będzie cykać, przez te 3 tygodnie ,jak mnie nie będzie :lol: A ja na początku kwietnia, jak tylko wrócę , podbudowana zdjęciami, zaproszę do swego ogródka :D
Izuś,Twoje lilie przepiękne, ja mam tylko kilka odmian, ale w tym roku zamówiłam kilkanaście w ,,cebulach,, i jestem bardzo ciekawa co z nich wyjdzie :lol:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza piękne lilie pieguska , różowa i żółta wow ;:111 , każda ma swój urok i to coś że chciałoby się mieć je u siebie .
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu, piękne lilie :D :D Czekam, kiedy u mnie zakwitną, bo w tym roku będę miała ponad dwadzieścia nowych odmian :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Izuniu, lilie cudne masz !!!
Ja w gruncie pozostawiłam z siedem lilii i ciekawa jestem czy nornice dają im spokój, nooo i będę sie mogła nimi zachwycać
:lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

tu.ja pisze: Jutro wybieram się do ogrodniczego.Trzymajcie za mnie kciuki bym nie wydała majątku ( którego z resztą nie mam :lol: ).
I co, wydałaś majątek? Na co?
Lilie dorodne, nie ma co.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dołączam się do liliowych zachwytów, Izo. Widać, że im bardzo dobrze u Ciebie :)
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

tu.ja pisze: Nic nie wskazuje na to by zima chciała szybko odejść. Więc proponuję mały "zastrzyk energii" by we względnym zdrowiu psychicznym doczekać wiosny - małe przypomnienie moich lilii:
Tymi liliami to chyba chcesz nam to zdrowie odebrać. Wzbraniam się jak mogę przed zakupami lilii (musze przygotować rabatki), a ty taka motywacja do zakupów (są już w OBI)!!!!!!!!
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Iza! Ja też dołączam się do kolejki "gapiów"! Poza tym jestem ciekawa co kupiłaś?

ps. ja nienawidzę liliowców i lilii. Ale. Ale... Forum. Będąc w Obi, nawet przystanęłam koło lilii...nawet przeczytałam co na torebce. Ona mnie się zawsze wydawały zbyt wytworne, nie miałam otoczenia, czy może pomysłu raczej an otoczenie dla nich.
Ale powiem Ci, że na nowo oglądałam Twoj wątek, i znalazłam inspirację u Ciebie! Mianowicie, leśna rabata, a potem lilie=baśń "kwiat paproci". Taki kwiat w lesie...gdzie się go nie spodziewamy, nagle- taki przepych...Bo one u Ciebie aż świecą , jakby własnym blaskiem.
Pomyślę zatem, jak kiedyś u siebie jedną lilię umieścić wśród paproci, w "chaszczowym" zakątku. (w przyszołości).

Bardzo ciekawam co jeszcze kupiłaś?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki wszystkim za wizytę! Była jakaś awaria i przez 48 godz. nie mieliśmy neta ( prawie tragedia w rodzinie :lol: ).
W ogrodniczym byłam, majątku nie wydałam, bo niewiele kupiłam. Tego na czym mi najbardziej zależało to jeszcze nie dostali m.in. frezji, białych kwiatów różnej maści.
A to moje środowe zakupki:

Obrazek

Z przykrością muszę stwierdzić,że nie znam odmian moich lilii. Na dobrą sprawę nawet nie wiem które są orientalne, azjatyckie czy inne. Wszystkie kupowałam pod wpływem impulsu - podobały mi się na zdjęciu. Niewiele o nich wiem i niewiele przy nich robię. Po prostu wkopałam cebule do ziemi i już :oops: Nawet ich nie wykopuję na zimę.

Nie wiem kiedy znajdę czas by nadrobić zaległości w Waszych ogródkach...Przez te dwa dni przynajmniej opanowałam umiejętność robienia kolaży. W tym roku obiecałam sobie robić lepszą dokumentację tego co u mnie rośnie, więc pewnie się przyda...
A to pierwsze próby...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj agrazko w moim nibyogródku! Niestety nie mogę Ci pomóc, bo moje lilie tak jak większość innych roślin są dla mnie NN. Może dzięki Forum to się zmieni...

Dzięki Ewo! Jestem pewna,że będziesz miała się czym pochwalić.

Martuś-miło,że wpadłaś z wizytą. Czy długa już ta lista?

Agnieszko72 - zakupy niezbyt imponujące, ale to jeszcze nie koniec. Trzeba dawkować sobie przyjemność.

Dzięki Agnieszka! Lilie są piękne to prawda i nawet niewielka ich ilość w ogrodzie przyciąga wzrok. Poza tym niektóre cudownie pachną.

Agness- ja też mam tylko kilka. Robisz nam taki apetyt na swój ogród,że w końcu jak go zobaczymy to padniemy z wrażenia :lol:

Elu ta pieguska pomarańczowa kwitła u mnie w październiku!

Moniko - ponad 20 odmian?! Z lasu zrobisz królewski ogród!

Dziękuję Halinko! Nie wiem czy dobrze czynię, ale moje wszystkie liliowe cebule zimują w gruncie. Mam nadzieję,że nornice nie skuszą się na Twoje lilie.

Aniu- nie wydałam i mam nadzieję, że nie wydam. Tyle jeszcze będzie okazji by coś kupić...

Nie wiem Jacku czy im dobrze, ale specjalnie chyba nie narzekają. Mimo mojej ogrodniczej ignorancji nagrodziły mnie kwitnieniem.

Magdo - jak możesz?! :lol: W życiu nikomu źle nie życzyłam. To dla Waszego dobra!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś piękne kolaże robisz, na coś się przydał ten brak internetu :lol: Nasionka też ciekawe, ja dziś byłam w ogrodniczym, ale z nasionek nie było tego co szukam, nowa dostawa ma być we wtorek, więc się nie spieszę, ponieważ wysiewam dopiero po 20 lutego
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga - pytanie za 100 punktów - dlaczego nie cierpisz liliowców i lilii :?: :?: :?: O ile lilie mogę jeszcze zrozumieć ( wytworność, wyniosłość, idealne piękno) to zupełnie nie mogę pojąć co masz do liliowców. Przecież to idealne kwiaty - same sobie radzą, mają niewielkie wymagania co do stanowiska i gleby, są typu "posadź i zapomnij" - a mimo tego ładne

Wiesz ten pomysł z lilią wśród paproci podoba mi się. Sama bym na to nie wpadła. Cieszę się,że jestem dla Ciebie inspiracją. Naprawdę cały wątek od początku tj.od sierpnia obejrzałaś? Ja też przemierzając forumowe ogrody i ogródki wpadłam na kilka ciekawych pomysłów. Już się nie mogę doczekać wiosny by można było zacząć kolejną przygodę z ogrodem. Mam spore plany na ten rok... Pewnie nie wszystko uda się zrealizować, ale co tam...Przed nami jeszcze wiele lat grzebania w ziemi :D
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Witaj Izuniu.
Lista jeszcze nie ma końca :P - a to dopiero początek zakupowych szaleństw.
Do realizacji moich pomysłów ( a mam już ich sporo ) potrzeba jeszcze sporo roślinek :P :P
Pozdrawiam cieplutko. Marta.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Iza świetne kolaże!!
W jakim programie robiłaś?
Ja też byłam w ogrodniczym na Maja,ale nie kupiłam żadnych nasion.
Mam w tym roku już sporo nasion,trochę zdobycznych i swoich.
Mam dla ciebie obiecane aksamitki,czekają na ciebie u mnie w pracy.
Wiesz bardzo żałuje,że nie kupiłam w Starym Polu na targach pustynnika.
Bardzo mi się spodobał w ogrodach forumowiczów,a szczególnie jego większa odmiana,
czyli Igła Kleopatry.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”