Olu, na szczęście na razie jeszcze mieszkam w domku, ale do ogródka daleko nie mam
Co nie zmienia faktu, że jak jest taka paskudna pogoda, to podziwiam swoje roślinki tylko przez okno...
Dyskrecjo, witam Cię z radością w moim ogrodzie i cieszę się, że Ci się tu podoba
Z niecierpliwością będę czekać na Twój wąteczek

Różami chyba nie musisz się martwić - jeśli nie będzie większych mrozów to takie temperatury nie powinny im zaszkodzić...
Danielu, ej, chyba przesadzasz - nie mieszkasz przecież na Syberii

Jestem pewna, że mnóstwo roślinek u Ciebie kwitnie i wypuszcza listeczki :P
Dorotko, wcale nie wiem, czy to dobrze, że drzewa owocowe tak się rwą do kwitnienia - n.p. moje morelki już przekwitły i powinny mić zawiązane owoce, ale czy mają? Czy jak jest tak zimno to pszczółkom chce się latać i zapylać

A jeśli zdarzyło się, że zapyliły, to czy młodziutkim owockom nie zaszkodzą takie niskie temperatury?
Ulo, no, sama widzisz, co ten czakram na Ślęży wyrabia

Forsycje już przekwitają, morelki przekwitły, czereśnie i wiśnie ozdobne w pełni kwitnienia

Inna sprawa to czy za bardzo się nie spieszą, bo coś w ogóle pszczół nie widzę...
Grażynko, ta najszybciej kwitnąca czereśnia to majówka - owocuje już w drugiej połowie maja i ma wielu miłośników, również wśród...szpaków, dla których stanowi o tej porze niezły rarytasik...
Paulo, ale czy roślinka, której szukasz ma zadarniać przestrzeń czy tylko ładnie kwitnąć; do cienia i półcienia jest mnóstwo fajnych, niewysokich roślinek - runianka, miodunka, kopytnik, konwalie, mniejsze funkie...to tak na szybko przyszło mi do głowy.
Jeśli piwonie ładnie rosną, a nie chcą kwitnąć, sprawdź czy nie są za głęboko posadzone - one właśnie wtedy nie kwitną.
Marto, to nie ogrzewanie podłogowe, to CZAKRAM - całkowicie bezpłatny i w dodatku magiczny
Alinko, i u mnie się ochłodziło, więc jest sprawiedliwość na tym świecie

Od wczoraj siedzę w domku i na ogród tylko przez okienko spoglądam.
A widzę m.in. pięknie przystrojoną w białe kwiaty śliwę ozdobną Hessei :