Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Daluś nieprawdopodobnie kolorowo i pięknie w Twoim ogrodzie. U mnie wciąż pochmurno i przez to smutno i szaro, już bardzo tęsknię do słoneczka. Kwiecień w tym roku jest u mnie wyjątkowo nieładny, całą zimę czekamy na słoneczko...a tu wciąż szarówa z krótkimi przebłyskami słoneczka :roll: Twoje piwonie mają już pąki....moje dopiero wystawiają noski z ziemi :roll: Cieszy mnie, że chociaż forsycja zaczyna kwitnąć, już pękają pąki i będzie można poprzycinać róże :D
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie również forsycja w głębokich pąkach... Daleko jej do kwitnięcia...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie dziwię Ci się Dalu, że nie masz ochoty wracać do domu skoro wszystko tak pięknie u Ciebie kwitnie.
Ja w takim czasie też najchętniej siedziałabym w ogrodzie od rana do wieczora.
Niestety znów się u mnie rozpadało i zrobiło zimno, teraz tylko 5 stopni. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
x-d-a

Post »

Santio, róznice w egetacji między wschodem a zachodem sięgają kilku tygodni i nic na to nie poradzimy...Ale kiedy ja już będę tęsknić za przekwitłymi forsycjami, Ty się będziesz cieszyć swoimi :P

Agnieszko, po kilku bardzo wietrznych dniach dla odmiany zrobiło się okropnie zimno :evil: Jakoś nie możemy doczekać się ładnej, pogodnej, słonecznej wiosenki ;:3 Ale jest pocieszająca wiadomość - weekend ma być piękny :heja

Paulo, tak, te małe żółte kwiatuszki to kwitnący ziarnopłon; on lubi przede wszystkim wilgotną glebę, a rośnie i w słońcu, i w półcieniu...Te piwonie z widocznymi już pąkami to piwonie lekarskie, popularne w moich stronach "majówki". Rosną w moim ogrodzie "od zawsze" , są piękne i niezawodne :D

Danielu, niebawem zakwitnie i Twoja forsycja ;:108 A po mojej zostanie wtedy już tylko piękne wspomnienie :lol:

Ulo, nie zapominaj, że na mój ogród działa magiczna siła czakramu ;:224

Dorotko, na pocieszenie powiem Ci, że u mnie też zimno, wietrznie i wilgotno :evil: Podobno od weekendu zmieni sie pogoda i będziemy już w końcu mieć prawdziwą wiosnę!

Grazynko, u mnie też piekielnie zimno, więc dzisiaj mało byłam w ogrodzie :(

A roślinki nic sobie nie robią z pogody ;:224
Kwitną szafirki i ...czereśnie

Obrazek Obrazek
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Dalu .jak u ciebie kolorowo . u nas na południu ta wiosna gdzieś leniwa .
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

AGNESS pisze:Daluś nieprawdopodobnie kolorowo i pięknie w Twoim ogrodzie.
No właśnie! NIEPRAWDOPODOBNIE! To ogrzewanie podłogowe w ziemi musi sporo kosztować! :;230
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ah to półcień. Szukam czego nowego co dosyć sporego cienia (ze 3-4 godz porannego słońca), niskiego właśnie. No razie mam kilka roślin ale cały czas szukam :wink:
U mnie nigdy piwonie nie chciały rosnąc :( Szły zawsze w liście. Piękne kępy były... i tylko tyle
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

O matulu... :shock: kwitnąca czereśnia !
U mnie dopiero pąki się otwierają z przylistków, nawet dzikuska za płotem jeszcze nie ma pączków .
Faktycznie inny klimat u was. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No nie mogę - naprawdę - czereśnia kwitnie a u mnie forsycja ma tylko dwa kwiatuszki ;:223 reszta w pąkach , jabłonie mają malutkie właściwie maciupkie listeczki .
Siła czakramu ;:180
Pozdrawiam ;:3
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Ja dziś zauważyłam z okna, że na gruszy zaczął się jakiś ruch w pąkach. Muszę sprawdzić po południu, czereśnie tez zaczynają pękać i pokazały się pierwsze kolory na mojej magnolii. Tyle, że zimno brrr
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49

Post »

A u mnie prawie wszystko jeszcze śpi ;)
My name is Daniel
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Witaj Dalu!
Od dawna podziwiam Twój ogród, jest piękny o każdej porze roku. U Ciebie kwitną drzewa owocowe a u mnie dziś pada śnieg, góry przybielone.
Zastanawiam się czy ten spadek temperatury nie zaszkodzi różom, które już powypuszczały drobniutkie listeczki.
Pozdrawiam i zapowiadam się na dalsze odwiedziny, jak będzie co pokazać to może założę własny wątek w czerwcu lub w lipcu.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Nadrobiłam zaległości. :!: :!:
Przy spadku temperatury trochę przeciągnie się kwitnienie niektórych roślinek.
Ale jak jeszcze pada to wyjść się nie chce.
Jesteś szczęściara , że mieszkasz w ogródku.
x-d-a

Post »

Olu, na szczęście na razie jeszcze mieszkam w domku, ale do ogródka daleko nie mam :;230
Co nie zmienia faktu, że jak jest taka paskudna pogoda, to podziwiam swoje roślinki tylko przez okno...

Dyskrecjo, witam Cię z radością w moim ogrodzie i cieszę się, że Ci się tu podoba :!:
Z niecierpliwością będę czekać na Twój wąteczek ;:65 Różami chyba nie musisz się martwić - jeśli nie będzie większych mrozów to takie temperatury nie powinny im zaszkodzić...

Danielu, ej, chyba przesadzasz - nie mieszkasz przecież na Syberii ;:224 Jestem pewna, że mnóstwo roślinek u Ciebie kwitnie i wypuszcza listeczki :P

Dorotko, wcale nie wiem, czy to dobrze, że drzewa owocowe tak się rwą do kwitnienia - n.p. moje morelki już przekwitły i powinny mić zawiązane owoce, ale czy mają? Czy jak jest tak zimno to pszczółkom chce się latać i zapylać :?: A jeśli zdarzyło się, że zapyliły, to czy młodziutkim owockom nie zaszkodzą takie niskie temperatury?

Ulo, no, sama widzisz, co ten czakram na Ślęży wyrabia ;:224 Forsycje już przekwitają, morelki przekwitły, czereśnie i wiśnie ozdobne w pełni kwitnienia :lol: Inna sprawa to czy za bardzo się nie spieszą, bo coś w ogóle pszczół nie widzę...

Grażynko, ta najszybciej kwitnąca czereśnia to majówka - owocuje już w drugiej połowie maja i ma wielu miłośników, również wśród...szpaków, dla których stanowi o tej porze niezły rarytasik...

Paulo, ale czy roślinka, której szukasz ma zadarniać przestrzeń czy tylko ładnie kwitnąć; do cienia i półcienia jest mnóstwo fajnych, niewysokich roślinek - runianka, miodunka, kopytnik, konwalie, mniejsze funkie...to tak na szybko przyszło mi do głowy.
Jeśli piwonie ładnie rosną, a nie chcą kwitnąć, sprawdź czy nie są za głęboko posadzone - one właśnie wtedy nie kwitną.

Marto, to nie ogrzewanie podłogowe, to CZAKRAM - całkowicie bezpłatny i w dodatku magiczny :heja

Alinko, i u mnie się ochłodziło, więc jest sprawiedliwość na tym świecie :wink: Od wczoraj siedzę w domku i na ogród tylko przez okienko spoglądam.
A widzę m.in. pięknie przystrojoną w białe kwiaty śliwę ozdobną Hessei :

Obrazek Obrazek
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Piękna ta śliwa .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”