Dzięki za szybką reakcję. Przyrównałam trzmielinę zwyczajną i oskrzydloną, i raczej to jest ta pierwsza. Jak tylko opadną liście, to muszę się po nię wybrać ze szpadlem. Bo tam gdzie teraz rośnie to zaraz zostanie zagłuszona przez inne rośliny. A u mnie w ogrodzie znajdę jej dobre miejsce.
Pięknie masz w ogrodzie ..śliczne kwiaty i ciekawe kompozycje..bardzo podoba mi się kamień w ogrodzie...z czasem oglądnę cały:))Dzisiaj zajrzałam tylko na chwilkę..i już jestem pod wrażeniem..:)Dziękuję za odwiedziny..kwiaty są z mojego ogrodu )
Agnieszko, wpadłam z rewizytą i rumienię się ze wstydu, że mnie chwaliłaś ;)
Działkę masz świetną, ale też doskonale wiesz, co zrobić, żeby jak najbardziej podkreślić jej walory.
Oczko wodne cudne, zwłaszcza kamienna rzeczka. Może też się kiedyś skuszę, byłoby wspaniałe siedlisko dla wilgociolubnych.
No i córy śliczne, wszystkie trzy. A w jakim są wieku? Faktycznie ciężko musiało Ci być, jak były malutkie, bo widać, niewielkie różnice wieku. Za to teraz masz fajnie. Pomagają Ci w ogrodzie?
Aniu, chwaliłam Twój ogród, bo podziwiam Cię za konsekwencję i zacięcie. Ja tak dziubę po troszku Ale muszę przyznać, że podglądanie ogrodów bardzo mnie inspiruje.
Moje dziewczyny mają 6, 8 i 9 lat. Na razie pomagają w podlewaniu roślin doniczkowych. Ale interesują się roślinami i myślę, że ich wiedza jest całkiem spora. Zacząło się od zapoznawania z roślinami trującymi, żeby nie było kłopotów.
Przeglądam właśnie strony o trawach ozdobnych. Chciałabym posadzić nad oczkiem kępy niskich traw. Jednak zupenie się na nich nie znam. Może mi ciś doradzicie?? Takie max. do 50 cm. I nie piszcie, że takie rzeczy to tylko w Erze
Agnieś - z niskich traw to turzyca , jest mało wymagalna i fajnie wygląda ,jeśli chcesz to mogę jutro wrzucić Ci fotkę bo rośnie u mnie
No ale u Ciebie te pióropusze