Kolorowy ogród Geni - 2009r - 3cz.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Geniu! Co do gipsówki masz rację - moja sadzona do doniczki padła, a ta do gruntu i proszę - nie zmarzła nie okryta i już wypuszcza. Jestem bardzo zadowolony. Szkoda, że musisz wyrzucać te puste gipsówki. Ale rozumiem - na pewno nie masz miejsca.
Bratki ładne, ale mi kojarzą się z cmentarzem, bo u nas obowiązkowo kupowało się je na groby więc nie sadzę ich.
Piterek ma rację - nie ma to jak własna studnia
Bratki ładne, ale mi kojarzą się z cmentarzem, bo u nas obowiązkowo kupowało się je na groby więc nie sadzę ich.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Skarbie nie marudź tylko jak najszybciej zabierz się za załatwianie tego wszystkiego .Grzesik pisze:e-genia pisze:Geniu mogę, ale ta cała biurokracja i załatwianie, nie lubię tego. Nawet nie wiesz jak mnie to zniechęca.Grzesik pisze:
A nie możesz założyć innego licznika z woda na ogród ?.
Raz załatwisz i będziesz miał spokój .
- e-genia
Gdzie te następne kupiłeś i jakie kolory.piterek pisze:No tak to jakoś wyszło przypadkiem hehee-genia pisze:Witaj piterku u piterka,zauważyłeś że jesteś autorem mojego wątku?a ja widzę, że poczyniłaś kolejne zakupy! Ja się skusiłem na kolejne dwie jeżówki, to będzie już 10 nowych odmian - istne szaleństwo, ale cóż zrobić
- e-genia
A mnie bratki kojarzą się z domem mojej mamy tam zawsze od najwcześniejszej wiosny mam sadzi i sadziła bratki a na cmentarz sadzi się różne kwiaty .Jacek P.... pisze:Witaj Geniu! Co do gipsówki masz rację - moja sadzona do doniczki padła, a ta do gruntu i proszę - nie zmarzła nie okryta i już wypuszcza. Jestem bardzo zadowolony. Szkoda, że musisz wyrzucać te puste gipsówki. Ale rozumiem - na pewno nie masz miejsca.
Genia
- e-genia
Aniu ten wrzosiec w ogóle nie ma kwiatostanów tylko żółte igiełki ,a nazwy nie było na etykieciekubanki pisze:Geniu, widzę, że znowu piękne zakupy porobiłaś. Maki śliczne, te półpełne. Bylinowe też.
Wiesz może jaką masz odmianę wrzośca, bo też mam taki żółty i nazywa się Golden Starlet i kwitnie na biało. Czy to ten sam?
Czy bratki już posadziłaś w ogrodzie?
A Golden Starlet to chyba wrzos jesienią kwitnie kiedyś miałam i mi zginął.
Aniu powiedz jakie podłoże robisz pod wrzosy?
Bratki już w ziemi.
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Geniu, do wrzosów pod domem, które rosną drugi rok wsypałam ziemi do wrzosów ze sklepu zmieszanej z igliwiem i piaskiem. Do tych co teraz będę sadzić kupię torf, domieszam przekompostowanych gałęzi i igliwia spod sosen oraz żyznej ziemi z bagna.
Tobie radzę kupić ziemię do wrzosów i zrobić spore doły, wrzosy i wrzośce nie rosną na ciężkiej glinie, może dlatego tamten Ci zmarniał. Na dno dołka wsyp czegoś drenującego, żwiru grubego na przykład, potem tę ziemię do wrzosów.
Tobie radzę kupić ziemię do wrzosów i zrobić spore doły, wrzosy i wrzośce nie rosną na ciężkiej glinie, może dlatego tamten Ci zmarniał. Na dno dołka wsyp czegoś drenującego, żwiru grubego na przykład, potem tę ziemię do wrzosów.