Dala- mój piękny ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Zbyszek444
100p
100p
Od: 30 sty 2009, o 19:41

Post »

Witaj Dala. Wpadłem zobaczyć tą śnieżną zimę, a tu wiosna i to taka bardzo późna skoro tulipany już przekwitają.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuje za poprawienie humorku . :wink: :wink: :wink:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Geniu jakas ty dowcipna. :lol: Dalo nie obawiaj sie nie zrobie Ci najazdu jak Geni. :!: A moż :wink: :?: e
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Piękne te żółte tulipany....
Wspaniała wiosna .......szkoda żę tylko na zdjęciach :cry:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

ida74 pisze:Geniu jakas ty dowcipna. :lol: Dalo nie obawiaj się nie zrobie Ci najazdu jak Geni. :!: A moż :wink: :?: e
Ida to są żarty ja bardzo jestem zadowolona z Twojej wizyty u mnie i nie mogę doczekać się do następnej .I nie uważam że zrobiłaś mi najazd ;:1 ;:2
x-d-a

Post »

Dziewczynki, nie ma sprawy, wiosną możemy zrobić zjazd ogrodomaniaków w moim ogrodzie!
A tymczasem wyczytałam, że dzisiaj jest Dzień Kotka, więc przedstawiam moją wiekową kocicę Bubę (ma 19 lat, ale jest w niezłej formie). Obrazek
A dla równowagi jeden z moich piesków ze swoją kumpelką (oj, chyba na czymś ich przyłapałam) Obrazek
Awatar użytkownika
dtlissa
200p
200p
Od: 29 mar 2007, o 22:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam,
nie będę powtarzac, ze piekny ogrod :wink: bo pewnie juz tego czytac nie mozesz hihi.
Ja w innej sprawie -> piekny domek! Wprawdzie ocieplony ale zostala widoczna podmurowka i oryginalne drewniane okna- brawo, ze nie zmienilas stolarki okiennej i drzwi :)
Te drewniane okna i drzwi tworza dodatkowy, niepowtarzalny klimat.

Serdecznosci!
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry, Dalo :) Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Dalo, dopiero dzisiaj trafiłam na Twój ogród - jest piękny :D Na dodatek masz sędziwego yoreczka, jak ja - moja sunia ma już 10 lat, trzyma się dziarsko, ale coraz więcej śpi i szybciej się męczy podczas szalenstw na działce. Chciałabym, żeby była ze mną jak najdłużej, bo to cudowny psiak :wink: Maltanczyk też śliczniutki, ale ta biała sierść pewnie trochę bardziej kłopotliwa. Pozdrawiam Cię serdecznie i jeśli nie masz nic przeciwko, będę zaglądać do Ciebie :wink:
x-d-a

Post »

dtlissa pisze:Witam,
nie będę powtarzac, ze piekny ogrod :wink: bo pewnie już tego czytac nie mozesz hihi.
Ja w innej sprawie -> piekny domek! Wprawdzie ocieplony ale zostala widoczna podmurowka i oryginalne drewniane okna- brawo, ze nie zmienilas stolarki okiennej i drzwi :)
Te drewniane okna i drzwi tworza dodatkowy, niepowtarzalny klimat.

Serdecznosci!
dtlissa, dzięki, że odwiedziłaś mój ogród, a przy okazji zwróciłaś uwagę na domek. Ja, kupując go kilka lat temu, też zachwyciłam się jego bezpretensjonalną urodą. Został zbudowany w 1930 r przez naczelnika poczty, a wiem to stąd, że niemiecka rodzina, która w nim mieszkała zostawiła piękny, oprawiony w skórę album ze zdjęciami. Niektóre z nich (głównie zdjęcia dzieci) oprawione wiszą u mnie w pokoju. Domek architektonicznie jest bardzo prosty - ot, bryła ze spadzistym dachem, na podmurówce z granitu z tych okolic, ale moim zdaniem, to stanowi o jego uroku. Remontując go bardzo staraliśmy zachować ten jego urok (n.p. zostawiliśmy przedwojenne, skrzynkowe okna) i to zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz. Robotnicy byli bardzo zdziwieni, że nie chcemy żadnych gładzi na ścianach, tylko powierzchnię jak najbardziej chropowatą.
Vertigo, twój 10letni piesek, to jeszcze młodzieniaszek; małe pieski żyją długo, zwłaszcza w dobrych warunkach. Jeszcze będziesz się nim cieszyła wiele lat. Mój Dyzio jeszcze do wakacji był w świetnej formie, "posypał" się w taki widoczny sposób dopiero po nowym roku. A maltańczyk rozrabia za dwóch. Jest uroczy, chociaż masz rację, ten biały włos, żeby go utrzymać w pięknym stanie wymaga wiele pracy (min. 30minut czesania dziennie) i dobrych kosmetyków.
Moniko, i ja Cię serdecznie pozdrawiam. Zaraz do Ciebie wpadnę.
x-d-a

Post »

Dzień dobry wszystkim! Jak już pisałam, zasypało mnie i ciągle pada! Wprawdzie zarzekałam się, że nie robię więcej zimowych zdjęć, ale dzisiaj jest tak pięknie, że się złamałam... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalo, pocieszę Cię, że u mnie też tyle śniegu...Jak długo to jeszcze będzie padać???
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Jak to dobrze, że ogród potrafi również być piękny zimą, niewiele jest w nim pracy, a cieszy oko :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Dalo - piękna zima, a psiurek ginie na tle śniegu :lol: :lol:
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dalo! i ja zajrzałam do Twojego magicznego ogrodu.
Miło było powspominać piękno letnich ogrodów i nasycić się tym pięknem dzięki wspaniałym fotkom z Twojego ogrodu.
Zima u Ciebie równie malownicza.
U mnie niestety, mimo,że prószy od kilku dni, nie mogę utrwalić na zdjęciach krzewów ubranych w puszyste poduchy śnieżne ,które tak mnie zachwyciły u Ciebie w ogrodzie.Tak więc nie zarzekaj się ,że nie zrobisz więcej zimowych zdjęć ,bo są i tacy ,którzy czekają na takie wspaniałości.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”