datury żółta i łososiowa
wiciokrzew pomorski serotina
jasnota plamista
i gratisek dzwonek skupiony

Datury zostaną w donicach w domu, a reszta jutro jedzie na działkę i hop do ziemi

A potem mam mroczki przed oczami
  A potem mam mroczki przed oczami  Do wiciokrzewów nawet nie podchodzę, to jeden z najpiękniejszych zapachów, jakie znam. Oj, będziesz wdychać, zacznij już ćwiczyć płuca
  Do wiciokrzewów nawet nie podchodzę, to jeden z najpiękniejszych zapachów, jakie znam. Oj, będziesz wdychać, zacznij już ćwiczyć płuca 

ale szybko ten tydzień minął!!! Już weekend. Bardzo jestem ciekawa, jak wygląda domek, bo panowie od środy zakładają mu ocieplenie i nowy deskowy kubraczek. Fotki z nową kreacją chałupki zamieszczę w poniedziałek
  ale szybko ten tydzień minął!!! Już weekend. Bardzo jestem ciekawa, jak wygląda domek, bo panowie od środy zakładają mu ocieplenie i nowy deskowy kubraczek. Fotki z nową kreacją chałupki zamieszczę w poniedziałek  

, właśnie zjechaliśmy do domu z działki. Pogoda w niedzielę fatalna
 , właśnie zjechaliśmy do domu z działki. Pogoda w niedzielę fatalna  Ale i tak sporo udało się zrobić. Zasiliłam róże, już puszczają ładne pąki
 Ale i tak sporo udało się zrobić. Zasiliłam róże, już puszczają ładne pąki  M rozrzucił nawóz na trawkę, a ja zajęłam się wysadzaniem  roślinek i skończyłam rabatę pod trawy. Już się na niej rozsiadły dumnie juki
  M rozrzucił nawóz na trawkę, a ja zajęłam się wysadzaniem  roślinek i skończyłam rabatę pod trawy. Już się na niej rozsiadły dumnie juki  

Żmudna robota niestety. Wysiałam  w warzywniaku buraczki, drugi rzut sałaty i rzodkiewki. Ładnie rośnie czosnek, który wsadziłam jesienią i dymka już pokazała zielone kiełki.
 Żmudna robota niestety. Wysiałam  w warzywniaku buraczki, drugi rzut sałaty i rzodkiewki. Ładnie rośnie czosnek, który wsadziłam jesienią i dymka już pokazała zielone kiełki.  Zapomniałam zrobić zdjęcia, pstryknę za tydzień i wstawię.
  Zapomniałam zrobić zdjęcia, pstryknę za tydzień i wstawię.

Współczuję pracy w dzisiejszy dzień, ale kiedy na działkę się dojeżdża, czasem nie ma innego wyjścia. Ja mogę sobie siedzieć w domu i marudzić, że brzydko i zimno, co niniejszym czynię
 Współczuję pracy w dzisiejszy dzień, ale kiedy na działkę się dojeżdża, czasem nie ma innego wyjścia. Ja mogę sobie siedzieć w domu i marudzić, że brzydko i zimno, co niniejszym czynię  
  Najpierw muszę przekopać żyto, a ziemia chlupie-nic z tego.
 Najpierw muszę przekopać żyto, a ziemia chlupie-nic z tego.