A tulipanki
Mój kwiatowy azyl
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiatowy azyl
Serduszka śliczne, szczególnie te białe, ale to pewnie dlatego, że ja w ogóle lubię białe kwiaty.
A tulipanki
... ech, jak ja marzę o ogródku. 
A tulipanki
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Myślę,ze wspaniała wymarzła,bo moje w pełni kwitnienia
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Serduszki waspaniałe są naprawdę wspaniałe. A okazałe jeszcze bardziej okazałe. Dla swojej białej stale szukam towarzystwa. Bo gdy ona zanika po kwitnieniu, robi się pusto w pobliżu. A ty Iwonko co masz przy serduszce 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Agnieszko chcesz więcej zdjęć? jesteś pewna?...obym tylko nie przesadziła
Może nie najlepszy ze mnie fotograf i sprzęt nie taki, ale mam nadzieję, że kwiaty wybronią się swoją urodą 
Pierwiosnki omszone Temu gatunkowi pierwiosnka poświęciłam skrawek ogródka, gdzie przez cały dzień świeci
Razem z nimi rośnie pierwiosnek łyszczak i lewizja. O ile ten pierwszy wychyla już pierwsze pączki, to ta druga roślina drażni mnie gołymi rozetami

Grażynko zakup serduszki, to bardzo dobre posunięcie. Moje mam od 8 lat, ale jak wspomniałam wcześniej, kilkakrotnie zmieniały miejsce. Wiesz, jak to jest...nowa grządka...i jak ulał pasuje na niej serduszka

Ewo zaskoczyłaś mnie informacją o wodnych upodobaniach serduszki. Jeden z krzaczków pokazanych na zdjęciu rośnie pod ścianą domu, pod dachem i jeszcze w tym roku nie był podlewany, a zobacz jak świetnie sobie radzi. Pewnie ratuje go fakt, że jest to wystawa wschodnia i słońce nie świeci mu cały dzień w "oczy"

Elu/elik_49 u mnie przymrozki też dały się we znaki, ale o dziwo oszczędziły tulipany, dlatego cieszmy oczy moimi, bo za rok sytuacja może się odwrócić

Asiu...a chcesz

Marku bardzo mi miło, że zawitałeś do mojego ogródka. Widzisz Tobie nie wzeszła serduszka okazała, a ja nadal z lupą i łopatą szukam wspaniałej. Najgorsze, że nawet nie pamiętam, w którym miejscu ją posadziłam

Elu/elcia1974 uważaj, bo marzenia lubią spełniać się
i będziesz podobnie, jak ja spędzać więcej czasu w ogrodzie, niż w domu, i kto da pić Twojej ogromnej kolekcji roślin domowych
Kasiu twoja już kwitnie
...a ja ciągle szukam 
Pierwiosnki omszone Temu gatunkowi pierwiosnka poświęciłam skrawek ogródka, gdzie przez cały dzień świeci

Grażynko zakup serduszki, to bardzo dobre posunięcie. Moje mam od 8 lat, ale jak wspomniałam wcześniej, kilkakrotnie zmieniały miejsce. Wiesz, jak to jest...nowa grządka...i jak ulał pasuje na niej serduszka

Ewo zaskoczyłaś mnie informacją o wodnych upodobaniach serduszki. Jeden z krzaczków pokazanych na zdjęciu rośnie pod ścianą domu, pod dachem i jeszcze w tym roku nie był podlewany, a zobacz jak świetnie sobie radzi. Pewnie ratuje go fakt, że jest to wystawa wschodnia i słońce nie świeci mu cały dzień w "oczy"

Elu/elik_49 u mnie przymrozki też dały się we znaki, ale o dziwo oszczędziły tulipany, dlatego cieszmy oczy moimi, bo za rok sytuacja może się odwrócić

Asiu...a chcesz

Marku bardzo mi miło, że zawitałeś do mojego ogródka. Widzisz Tobie nie wzeszła serduszka okazała, a ja nadal z lupą i łopatą szukam wspaniałej. Najgorsze, że nawet nie pamiętam, w którym miejscu ją posadziłam

Elu/elcia1974 uważaj, bo marzenia lubią spełniać się
Kasiu twoja już kwitnie
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Witaj Iwonko
Pierwiosnek na 3 i 4 fotce rewelacyjny. Skąd zdobywasz takie okazy? Ja nie mogę trafić 
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Dostałam szoku
cudowne masz pierwiosnki i tyle kolorów
ja zaczynam z nimi przygodę
będę podglądać twoje
cudowne masz pierwiosnki i tyle kolorów
ja zaczynam z nimi przygodę
będę podglądać twoje
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko ale masz cudowne pierwiosnki. Mnie pytałaś czy chcę serduszka? Jeśli można kawałeczek
, to ja chętnie przyganę. A co byś chciała na wymianę?
-
heliofitka

Justynko czy chodzi Ci o tego?

Pierwsze egzemplarze kupiłam cztery lata temu na Wystawie Kwiatów w Chorzowie, a potem to już poszło... Czytałam na forum, że wiele osób z powodzeniem wyhodowało pierwiosnki z nasion
Jeżeli zatem nie uda Ci się spotkać roślinki (życzę powodzenia), to może warto poeksperymentować z nasionkami
Dzidziu obiecuję Ci, że będzie to atrakcyjna przygoda
boję się tylko, że jak zaczniesz, to będziesz chciała więcej i więcej...

Witaj kylon To miłe, że na początku swojej przygody z forum trafiłeś właśnie do mojego ogrodu :P
Wandziu na pierwszej stronie mojego wątku widać, w jakim towarzystwie obraca się moja serduszka
...są to głównie funkie, które zasłonią puste miejsce po serduszce, a także jasnota i odętka wirginijska w trzech kolorach

Wprawne oko pewnie dojrzało niebieską plamkę wśród pierwiosnków, to goryczka szykuje się do kwitnienia

Asieńko nie pamiętam, czy mam twój adres, więc szybciutko mi przyślij, to jutro Ci wyślę

Pierwsze egzemplarze kupiłam cztery lata temu na Wystawie Kwiatów w Chorzowie, a potem to już poszło... Czytałam na forum, że wiele osób z powodzeniem wyhodowało pierwiosnki z nasion
Dzidziu obiecuję Ci, że będzie to atrakcyjna przygoda

Witaj kylon To miłe, że na początku swojej przygody z forum trafiłeś właśnie do mojego ogrodu :P
Wandziu na pierwszej stronie mojego wątku widać, w jakim towarzystwie obraca się moja serduszka

Wprawne oko pewnie dojrzało niebieską plamkę wśród pierwiosnków, to goryczka szykuje się do kwitnienia

Asieńko nie pamiętam, czy mam twój adres, więc szybciutko mi przyślij, to jutro Ci wyślę
Iwonko, cudowne kwiecie u Ciebie! pierwiosnki zachwycające! z wielką przyjemnością pospacerowałam u Ciebie z poranną kawą... nie wiem dlaczego, ale moja serduszka jakoś w tym roku nie wybujała... rośnie, ale bardzo wolno... może się jeszcze doczekam. Miłego dnia 
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Odętka w trzech kolorach?Mam białą i fioletową,a jaki jest trzeci kolor?
Pierwionski piękne,u mnie coś nie jest im za dobrze
Pierwionski piękne,u mnie coś nie jest im za dobrze
Witam wstyd się przyznać ale dawno mnie u Ciebie nie było
.Tak patrzę i patrzę i podziwiam te twoje cudne tulipany mam nadzieje że za rok moje będą równie piękne, śliczne masz serduszka
.
Pozdrawiam Jowita.
Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- elila
- 1000p

- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Iwonko, serduszka jest the best, też muszę sobie taką sprawić, pierwiosnki powalające!
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iwonko, o tego jasnego w tle. Cudo. Będę szukała. To kolejne chciejstwo 
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
-
heliofitka

Spaceruję po Waszych ogrodach i podglądam, co sadzicie do skrzynek. U mnie jeszcze królują bratki i stokrotki, ale chyba najwyższy czas pomyśleć o zmianie dekoracji

Agusiu szkoda, że nie mogłam wypić z Tobą porannej kawusi (sama rozumiesz, obowiązki), ale mam nadzieję, że będzie ku temu jeszcze nie jedna okazja

Kasiu

Jowito ja nie sprawdzam listy obecności i każdy jest zawsze mile widziany. Ja sama podglądam wiele ogrodów, a posty zostawiam tylko w nielicznych

Ewelinko

- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Iwonko wszystko u Ciebie tak bajecznie piękne i pierwiosnki i bratki.
I bardzo spodobały mi się kompozycje zasadzone w wiklinowych koszach. Dają wrażenie takiej wiejskiej sielskości i przytulności.
I bardzo spodobały mi się kompozycje zasadzone w wiklinowych koszach. Dają wrażenie takiej wiejskiej sielskości i przytulności.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.