Agnieszko chcesz więcej zdjęć? jesteś pewna?...obym tylko nie przesadziła

Może nie najlepszy ze mnie fotograf i sprzęt nie taki, ale mam nadzieję, że kwiaty wybronią się swoją urodą
Pierwiosnki omszone Temu gatunkowi pierwiosnka poświęciłam skrawek ogródka, gdzie przez cały dzień świeci

Razem z nimi rośnie pierwiosnek łyszczak i lewizja. O ile ten pierwszy wychyla już pierwsze pączki, to ta druga roślina drażni mnie gołymi rozetami
Grażynko zakup serduszki, to bardzo dobre posunięcie. Moje mam od 8 lat, ale jak wspomniałam wcześniej, kilkakrotnie zmieniały miejsce. Wiesz, jak to jest...nowa grządka...i jak ulał pasuje na niej serduszka
Ewo zaskoczyłaś mnie informacją o wodnych upodobaniach serduszki. Jeden z krzaczków pokazanych na zdjęciu rośnie pod ścianą domu, pod dachem i jeszcze w tym roku nie był podlewany, a zobacz jak świetnie sobie radzi. Pewnie ratuje go fakt, że jest to wystawa wschodnia i słońce nie świeci mu cały dzień w "oczy"
Elu/elik_49 u mnie przymrozki też dały się we znaki, ale o dziwo oszczędziły tulipany, dlatego cieszmy oczy moimi, bo za rok sytuacja może się odwrócić
Asiu...a chcesz
Marku bardzo mi miło, że zawitałeś do mojego ogródka. Widzisz Tobie nie wzeszła serduszka okazała, a ja nadal z lupą i łopatą szukam wspaniałej. Najgorsze, że nawet nie pamiętam, w którym miejscu ją posadziłam
Elu/elcia1974 uważaj, bo marzenia lubią spełniać się

i będziesz podobnie, jak ja spędzać więcej czasu w ogrodzie, niż w domu, i kto da pić Twojej ogromnej kolekcji roślin domowych
Kasiu twoja już kwitnie

...a ja ciągle szukam