Mój kwiatowy azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl

Post »

Serduszka śliczne, szczególnie te białe, ale to pewnie dlatego, że ja w ogóle lubię białe kwiaty. :D
A tulipanki :roll: ... ech, jak ja marzę o ogródku. ;:151
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Myślę,ze wspaniała wymarzła,bo moje w pełni kwitnienia
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Serduszki waspaniałe są naprawdę wspaniałe. A okazałe jeszcze bardziej okazałe. Dla swojej białej stale szukam towarzystwa. Bo gdy ona zanika po kwitnieniu, robi się pusto w pobliżu. A ty Iwonko co masz przy serduszce :?:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agnieszko chcesz więcej zdjęć? jesteś pewna?...obym tylko nie przesadziła ;:224 Może nie najlepszy ze mnie fotograf i sprzęt nie taki, ale mam nadzieję, że kwiaty wybronią się swoją urodą :roll:

Pierwiosnki omszone Temu gatunkowi pierwiosnka poświęciłam skrawek ogródka, gdzie przez cały dzień świeci ;:3 Razem z nimi rośnie pierwiosnek łyszczak i lewizja. O ile ten pierwszy wychyla już pierwsze pączki, to ta druga roślina drażni mnie gołymi rozetami :twisted:

Obrazek

Obrazek

Grażynko zakup serduszki, to bardzo dobre posunięcie. Moje mam od 8 lat, ale jak wspomniałam wcześniej, kilkakrotnie zmieniały miejsce. Wiesz, jak to jest...nowa grządka...i jak ulał pasuje na niej serduszka :;230

Obrazek

Ewo zaskoczyłaś mnie informacją o wodnych upodobaniach serduszki. Jeden z krzaczków pokazanych na zdjęciu rośnie pod ścianą domu, pod dachem i jeszcze w tym roku nie był podlewany, a zobacz jak świetnie sobie radzi. Pewnie ratuje go fakt, że jest to wystawa wschodnia i słońce nie świeci mu cały dzień w "oczy" :D

Obrazek Obrazek

Elu/elik_49 u mnie przymrozki też dały się we znaki, ale o dziwo oszczędziły tulipany, dlatego cieszmy oczy moimi, bo za rok sytuacja może się odwrócić :roll:

Obrazek

Obrazek

Asiu...a chcesz ;:170

Obrazek

Obrazek

Marku bardzo mi miło, że zawitałeś do mojego ogródka. Widzisz Tobie nie wzeszła serduszka okazała, a ja nadal z lupą i łopatą szukam wspaniałej. Najgorsze, że nawet nie pamiętam, w którym miejscu ją posadziłam :lol:

Obrazek

Obrazek

Elu/elcia1974 uważaj, bo marzenia lubią spełniać się ;:108 i będziesz podobnie, jak ja spędzać więcej czasu w ogrodzie, niż w domu, i kto da pić Twojej ogromnej kolekcji roślin domowych ;:80

Kasiu twoja już kwitnie :shock: ...a ja ciągle szukam :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witaj Iwonko :wit Pierwiosnek na 3 i 4 fotce rewelacyjny. Skąd zdobywasz takie okazy? Ja nie mogę trafić :cry:
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Dostałam szoku :shock:
cudowne masz pierwiosnki i tyle kolorów ;:138 ;:138 ;:138
ja zaczynam z nimi przygodę :wink:
będę podglądać twoje ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko ale masz cudowne pierwiosnki. Mnie pytałaś czy chcę serduszka? Jeśli można kawałeczek :oops: , to ja chętnie przyganę. A co byś chciała na wymianę?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko czy chodzi Ci o tego?

Obrazek

Pierwsze egzemplarze kupiłam cztery lata temu na Wystawie Kwiatów w Chorzowie, a potem to już poszło... Czytałam na forum, że wiele osób z powodzeniem wyhodowało pierwiosnki z nasion ;:108 Jeżeli zatem nie uda Ci się spotkać roślinki (życzę powodzenia), to może warto poeksperymentować z nasionkami ;:170

Dzidziu obiecuję Ci, że będzie to atrakcyjna przygoda ;:333 boję się tylko, że jak zaczniesz, to będziesz chciała więcej i więcej... :;230

Obrazek

Witaj kylon To miłe, że na początku swojej przygody z forum trafiłeś właśnie do mojego ogrodu :P

Wandziu na pierwszej stronie mojego wątku widać, w jakim towarzystwie obraca się moja serduszka ;:224 ...są to głównie funkie, które zasłonią puste miejsce po serduszce, a także jasnota i odętka wirginijska w trzech kolorach :-D

Obrazek

Wprawne oko pewnie dojrzało niebieską plamkę wśród pierwiosnków, to goryczka szykuje się do kwitnienia :heja

Obrazek

Asieńko nie pamiętam, czy mam twój adres, więc szybciutko mi przyślij, to jutro Ci wyślę ;:113
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Iwonko, cudowne kwiecie u Ciebie! pierwiosnki zachwycające! z wielką przyjemnością pospacerowałam u Ciebie z poranną kawą... nie wiem dlaczego, ale moja serduszka jakoś w tym roku nie wybujała... rośnie, ale bardzo wolno... może się jeszcze doczekam. Miłego dnia :)
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Odętka w trzech kolorach?Mam białą i fioletową,a jaki jest trzeci kolor?
Pierwionski piękne,u mnie coś nie jest im za dobrze :oops:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Witam wstyd się przyznać ale dawno mnie u Ciebie nie było :oops: .Tak patrzę i patrzę i podziwiam te twoje cudne tulipany mam nadzieje że za rok moje będą równie piękne, śliczne masz serduszka ;:167 .
Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

Iwonko, serduszka jest the best, też muszę sobie taką sprawić, pierwiosnki powalające!
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iwonko, o tego jasnego w tle. Cudo. Będę szukała. To kolejne chciejstwo :;230
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Spaceruję po Waszych ogrodach i podglądam, co sadzicie do skrzynek. U mnie jeszcze królują bratki i stokrotki, ale chyba najwyższy czas pomyśleć o zmianie dekoracji :D Bratki bardzo lubię, ponieważ kojarzą mi się nieodzownie z wiosną. Zresztą zobaczcie same, czy nie są urocze :D

Obrazek

Obrazek

Agusiu szkoda, że nie mogłam wypić z Tobą porannej kawusi (sama rozumiesz, obowiązki), ale mam nadzieję, że będzie ku temu jeszcze nie jedna okazja ;:196 Serduszką nie przejmuj się. Może w tym roku potrzebuje złapać oddech, aby w przyszłym roku zachwycić Cię swoją urodą ;:108

Obrazek

Kasiu ;:196 ja mam białą, jasnoróżową i różowofioletową. Słyszałam, że jest również czerwona, ale jeszcze takiej nie spotkałam. Jeżeli chodzi o pierwiosnki pokazane w ostatnim poście, to preferują one przepuszczalną glebę, więc jeżeli masz glinę, to musisz ją rozluźnić :wink:

Obrazek

Obrazek

Jowito ja nie sprawdzam listy obecności i każdy jest zawsze mile widziany. Ja sama podglądam wiele ogrodów, a posty zostawiam tylko w nielicznych :oops: wpadaj zawsze, kiedy masz czas i ochotę. Zapraszam ;:196

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Ewelinko ;:196 niby mam mnóstwo roślin, ale czasami, kiedy wędruje po forum i spotykam coś intrygującego lub pięknego, to serce zaczyna mi mocniej bić. Och... gdyby była taka możliwość, to pewnie wyrwałabym sobie to i owo :;230

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Iwonko wszystko u Ciebie tak bajecznie piękne i pierwiosnki i bratki. ;:138
I bardzo spodobały mi się kompozycje zasadzone w wiklinowych koszach. Dają wrażenie takiej wiejskiej sielskości i przytulności. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”