Kolorowy ogród Geni cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Geniu!
Jak zwykle nas rozpieszczasz widoczkami ze swojego kolorowego ogrodu!
Piękne te żółto -fioletowe tulipany, ciekawe zestawienie.
Geniu, nie martw się o rozsadę, teraz wszystko b. szybko rośnie i Twoje roślinki nadgonią!
Ja jutro dopiero posieję bazylię i cząber, a lewkonie które posadziłam do gruntu były posiane pod k. stycznia.
Pozdrawiam.
:wit
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Geniu! Śliczne te szafirki. Magnolię żółtą też już w tym roku widziałem. Twoja jest bardzo ładna. Geniu, dostałem cebulki ranników, więc nie chciałbym Cię już fatygować...
Za to ciemierniki jak najbardziej, bo masz cudne :!: Ciekawe czy jeszcze kwitną? Mój błekitnawy teraz pięknie się rozrasta. Mówiłaś, że dużo tulipanów Ci nie wyszło. Ale i tak widzę, że sporo ich kwitnie u Ciebie. Moje już powoli przekwitają. Ciągłe problemy z logowaniem się na forum nie pozwalają mi wkleić zdjęć.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacek P.... pisze:Witaj Geniu! Śliczne te szafirki. Magnolię żółtą też już w tym roku widziałem. Twoja jest bardzo ładna. Geniu, dostałem cebulki ranników, więc nie chciałbym Cię już fatygować...
Za to ciemierniki jak najbardziej, bo masz cudne :!: Ciekawe czy jeszcze kwitną? Mój błekitnawy teraz pięknie się rozrasta. Mówiłaś, że dużo tulipanów Ci nie wyszło. Ale i tak widzę, że sporo ich kwitnie u Ciebie. Moje już powoli przekwitają. Ciągłe problemy z logowaniem się na forum nie pozwalają mi wkleić zdjęć.
Witaj Jacku te szafirki są pełne mam ich trochę ,ciemiernik jest posadzony w doniczce ten ciemny a biały rośnie w ziemi mam nadzieje że nic mu nie będzie jak go latem wykopiemy
Ranniki mam w doniczce przygotowane też dla Ciebie więc nie ma problemu najwyżej będziesz miał więcej . Gęsiówki też wsadziłam do doniczek ale chyba coś się z nimi stało bo zginęły choć długo ładnie wyglądały być może to przez tę suszę . Tulipanów mam tylko z 1/3 co zawsze ale jesienią odbuduję. Moje tulipany kwitną jeszcze pięknie z dziś są te ostatnie zdjęcia. Ciemierniki już przekwitają
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pelagia72 pisze:Witaj Geniu!
Jak zwykle nas rozpieszczasz widoczkami ze swojego kolorowego ogrodu!
Piękne te żółto -fioletowe tulipany, ciekawe zestawienie.
Geniu, nie martw się o rozsadę, teraz wszystko b. szybko rośnie i Twoje roślinki nadgonią!
Ja jutro dopiero posieję bazylię i cząber, a lewkonie które posadziłam do gruntu były posiane pod k. stycznia.
Pozdrawiam.
:wit
Ja posiałam aksamitki ,lewkonie i kapustę ozdobną.
No i mieszankę maków ale to bylina
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Gieniu u ciebie jeszcze bardzo kolorowo ogrodzie bo u mnie już powoli wszystko przekwita .
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izabelo u mnie najczęściej tulipany kończą kwitnienie po tych wolnych dniach ,dziś jeszcze jest pięknie bo te ostatnie zdjęcia robione są dziś do południa.
Genia
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Geniu, wreszcie udało mi się wejść i pooglądać Twoje zdjęcia. Wczoraj do wieczora późnego miałam gości, dziś z Kubą do szkółki zaraz wyjeżdżamy.
Żółta magnolia jest piękna, ale zdjęcie jednak w pełni tego koloru naturalnego nie oddaje. Wieczorem postaram się wkleić zdjęcie mojej-Twojej magnolii, bo też rozwija się.
Miłego dnia
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

geniu1 Tet uje to tymczsowo ,czy na stałe posadzllaś ?bo u mnie wyeleminowały kwiaty na na metr.Ale je zostawiłam,bo mam dużo miejsca
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Takiej żółtej magnolii to też jeszcze nie widziałam. U nas same takie fioletowe w okolicy.
Wygląda tak delikatnie. Te żółte kwiatki też mi się widzą. Mam jakieś żółte ale jeszcze nie kwitną , może to te same.
Milego dnia Geniu :D
Sabina

Moje linki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Geniu :) Piękna kolekcja irysów :) Moje magnolie też powoli zaczynają kwitnąć.
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Cieszę się Geniu, z tego, co przygotowałaś :) Jeszcze Cię poproszę o żagwin, jeśli będziesz miała, bo w starym ogrodzie nie chce się rozrastać, a Twój ma piękny kolor. Geniu, miała to być niespodzianka, ale już Ci powiem, byś jej nie szukała. Będę miał dla Ciebie cieszyniankę :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kubanki pisze:Geniu, wreszcie udało mi się wejść i pooglądać Twoje zdjęcia. Wczoraj do wieczora późnego miałam gości, dziś z Kubą do szkółki zaraz wyjeżdżamy.
Żółta magnolia jest piękna, ale zdjęcie jednak w pełni tego koloru naturalnego nie oddaje. Wieczorem postaram się wkleić zdjęcie mojej-Twojej magnolii, bo też rozwija się.
Miłego dnia
Aniu witaj a magnolia z żółtej zrobiła się kremowa ,żółto-zielone były pąki a kwiat jest kremowy tak jak na obrazku. Cieszę się że magnolia ode mnie będzie miała kwiatki pąki będą ciemne a jak się rozwinie to będzie dużo jaśniejszy kwiat.
Po co jedziesz do szkółki?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewa f pisze:geniu1 Tet uje to tymczsowo ,czy na stałe posadzllaś ?bo u mnie wyeleminowały kwiaty na na metr.Ale je zostawiłam,bo mam dużo miejsca
Te tuje są na zawsze u mnie działce okropnie wiatr hula więc muszę zrobić zacisze dla roślin .
Trochę to potrwa niż tuje urosną a potem będę musiała pogodzić się z tym że troszkę roślin trzeba będzie przesadziać
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

roslynn pisze:Takiej żółtej magnolii to też jeszcze nie widziałam. U nas same takie fioletowe w okolicy.
Wygląda tak delikatnie. Te żółte kwiatki też mi się widzą. Mam jakieś żółte ale jeszcze nie kwitną , może to te same.
Milego dnia Geniu :D
Sabino ja myślę że masz smagliczkę ona tez teraz zacznie kwitnąć a to żółte o czym mówisz to omieg

Moniko u mnie magnolie już przekwitają.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacek P.... pisze:Cieszę się Geniu, z tego, co przygotowałaś :) Jeszcze Cię poproszę o żagwin, jeśli będziesz miała, bo w starym ogrodzie nie chce się rozrastać, a Twój ma piękny kolor. Geniu, miała to być niespodzianka, ale już Ci powiem, byś jej nie szukała. Będę miał dla Ciebie cieszyniankę :)
Jacku oczywiście oprócz tych wymienionych no i żagwin też to liliowce i iryski też będą dla Ciebie ale to będziemy kopać jak przyjedziesz.
A z cieszynianki bardzo się cieszę bo do tej pory nie kupiłam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”