Asiu, mam ich więcej, dużo więcej.
Różanka Fridy
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różanka Fridy
Obsługa miła, życzliwa i kompetentna; sadzonki zdrowe i dorodne. Ceny od 9 do 25 za szt.

- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu,
Przy tak dużym terenie to można stracić rachubę, zresztą jak się samemu sadzi to się pamięta co i jak, a tak u kogoś to trudno określić na oko ile tego jest posadzone mmmm bardzo dużo,
Danusiu tylko pozazdrościc tych piękności, pracy już nie
Pozdrowionka
Przy tak dużym terenie to można stracić rachubę, zresztą jak się samemu sadzi to się pamięta co i jak, a tak u kogoś to trudno określić na oko ile tego jest posadzone mmmm bardzo dużo,
Danusiu tylko pozazdrościc tych piękności, pracy już nie
Pozdrowionka
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu, jakbyś miała mało miejsca, to masz chyba dwie róże Reine des Violettes - Królowe Cienia jak piszesz.
Mogłabym Ci zrobic miejsce na jedną u siebie w ogrodzie

Mogłabym Ci zrobic miejsce na jedną u siebie w ogrodzie
- Frida

Beatko, jedną Violetkę już wydałam w dobre ręce, wiosną sie rozejrzę i pewnie jeszcze jednej sie pozbędę, bo nowe nabytki mam zadołowane, więc miejsce potrzebne pilnie.
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
A czemu się pozbywasz Reine?
Chorowała Ci może?
Chorowała Ci może?
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Danusiu!
Piękna różanka i imponująca ilość różyc!Widać że masz koncepcję , wiesz co sadzić i ogród pięknieje w oczach!
Sama mam spora działkę , ale dopiero częściowo zagospodarowaną, nie mam pomysłów
A róże rosną tylko na kilku różanych rabatach. Ale śledząc wątki takie jak Twój , na pewno to sie zmieni
Pozdrawiam serdecznie
Piękna różanka i imponująca ilość różyc!Widać że masz koncepcję , wiesz co sadzić i ogród pięknieje w oczach!
Sama mam spora działkę , ale dopiero częściowo zagospodarowaną, nie mam pomysłów
A róże rosną tylko na kilku różanych rabatach. Ale śledząc wątki takie jak Twój , na pewno to sie zmieni
Pozdrawiam serdecznie
- Frida

Kasiu, dziękuję!
Oliwko, one są zdrowe, ba, wytrzymałe i mogą rosnąć w cieniu, ale miałam je aż 4, dlatego zmniejszam "areał", nie pozbywam się, bo to ładna i wartościowa róża.
Oliwko, one są zdrowe, ba, wytrzymałe i mogą rosnąć w cieniu, ale miałam je aż 4, dlatego zmniejszam "areał", nie pozbywam się, bo to ładna i wartościowa róża.
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu,
To szkoda że jej nie upchnęłam u siebie, u mnie tyle cienia było by jej dobrze,
Pozdrowionka
To szkoda że jej nie upchnęłam u siebie, u mnie tyle cienia było by jej dobrze,
Pozdrowionka
- Inka10
- 100p

- Od: 14 maja 2009, o 22:24
A moja Reine jakaś anemiczna jest, kwitła ładnie, lecz niezbyt obficie-może za duzo słońca miała. Wiosną przesadzę w cień. A zakupy różane piękne- ja czekam (przyjadą w piatek) i posadzę w donice-miejsca muszę im poszukać
.
Pozdrawiam -Iza
Pozdrawiam -Iza
-
Marysia II
- 200p

- Od: 8 mar 2008, o 22:59
Frido, dzięki Twojej informacji o szkółce w Łomiankach zamówiłam przez "umyślnego" Pink Peace i Rhapsody in blue. Teraz latam po ogródku i myślę, gdzie je wetknąć. Ale widzę, że to dobrze zaopatrzony sklep. Wiosną będę chciała się tam wybrać.Pozdrawiam, Marysia
Jak Pan Bóg dopuści to i z kija wypuści
- Atka-a1

Koleżanka u nich w maju kupowała róże w doniczkach, kwitnące. Nie pamiętam cen za doniczkowane, ale krzaki były bardzo ładne i mieli duży wybór. Mówiła, że potrafią doradzić, jeżeli chodzi o różę na konkretne stanowisko - u niej piaski przeważnie.
- Atka-a1

Danusiu, róża od Ciebie już na miejscu
Wykopałam lej jak po bombie - nie przesadzam, metr średnicy, dałam worek obornika, trochę kompostu i posadziłam różę. Mam nadzieję, że miejsce się jej spodoba. Podlałam porządnie i teraz reszta należy do niej.
Wiosną będę robiła wokoło kolejne nasadzenia. Miejsca tam za dużo nie ma, ale myślę zrobić ładny zakątek.
Jeszcze raz "nie" dziękuję
Wykopałam lej jak po bombie - nie przesadzam, metr średnicy, dałam worek obornika, trochę kompostu i posadziłam różę. Mam nadzieję, że miejsce się jej spodoba. Podlałam porządnie i teraz reszta należy do niej.
Wiosną będę robiła wokoło kolejne nasadzenia. Miejsca tam za dużo nie ma, ale myślę zrobić ładny zakątek.
Jeszcze raz "nie" dziękuję
- Frida

Cieszę się, że poszła w dobre ręce. Mam nadzieję, że będzie się dobrze spawować. Ciemierniki też sobie już mieszkają w nowym domku, sadziłam je w niedzielne południe.
A później zrobiłam kilka fotek - więcej się nie dało, bo obiektów nie stało.
Otello

Charles Austin

Dame de Cour

Heritage

Zdecydowana większość róż stoi sobie zdobna w zieloniutkie liscie, które nie zamierzają opadać. Posadzone jesienią wypuszczają pączki. Czekam z okrywaniem na mróz. Trawa się zieleni i rośnie, chwasty rosną również.
A później zrobiłam kilka fotek - więcej się nie dało, bo obiektów nie stało.
Otello

Charles Austin

Dame de Cour

Heritage

Zdecydowana większość róż stoi sobie zdobna w zieloniutkie liscie, które nie zamierzają opadać. Posadzone jesienią wypuszczają pączki. Czekam z okrywaniem na mróz. Trawa się zieleni i rośnie, chwasty rosną również.
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Danusiu, u mnie także zielono i co-nieco (jak to się pisze ?) kwitnie. Będą grudniowe róże
- może zima w tym roku je ominie?
Spaceruję kolejny raz po twoim ogrodzie, i coraz nowe pięknoty wypatruję
Jak na imię ma biała kaskada z rosarium i jak się sprawuje?
Pozdrawiam listopadowo
Spaceruję kolejny raz po twoim ogrodzie, i coraz nowe pięknoty wypatruję
Pozdrawiam listopadowo