Agita- mój pierwszy sezon :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Może ten pęd jest jeszcze młody i nie zdążył się wybarwić, i dlatego ma taki jasnozielony kolor? :roll:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Kupiłam w tamtym roku phalka z Biedronki.Dziwny byl ,bo miał liście i pedy kwiatowe strasznie mdłe,blade i zupelnie nijakie jakby brakowal mu nawozu i jakby rósl bez światła.Poza tym byl piekny.Zaryzykowałam ,strasznie oryginalne ma kwiaty.Po roku chodzenia kolo niego musze stwierdzic ,ze on wlasnie taką ma urodę,,ANGIELSKĄ,, Blondyn wśrod murzynów.Moze i u Ciebie anussko cos takiego jest.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Pestko, ale to nie o mój pęd tutaj chodzi, ale o Agity - ja tylko odpowiadałam na jej pytanie :lol: Niestety ja się pędów jeszcze nie doczekałam (w końcu tak szybko po zakupie storczyki nie wypuszczą), ale może już na wiosnę jakieś się pojawią :roll:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ups no widzicie dziewczyny jak to się mozna zamotać hihi.Wszystkie macie takie cudne storczyki ,ze nie wiadomo na ktore patrzeć i gdzie do nich wzdychać :wink:
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hi hi :D

Ale zdarza się, Anusska, że storczyk wypuszcza nowy pęd zanim poprzedni przekwitnie, więc czemu nie... :)
Ja na mój pierwszy "własny" czekam już ponad pół roku, dlatego tak się emocjonuję czy to może już ;) Napięcie rośnie, może za dzień-dwa coś się wyklaruje... Oby! :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Dla mnie to storczyki mogłyby cały czas pędy wypuszczać, ale jest jeden problem - skąd? :) Nie ma aż tyle kątów między liśćmi, a szkoda :lol: Ale moje raczej teraz nie wypuszczą pędu, bo jeszcze się chyba nie zaaklimatyzowały :( a poza tym chyba już trochę za późno na to. Prędzej na wiosnę :wink:
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Bez komentarza..... ;:191
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

ha ha, wiedziałam że po niego wrócisz :lol: :lol: :lol:
Prześliczny jest, życzę by zakwitł obficie już niebawem :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jednak... :) W sumie byłam tam przypadkiem, pojechaliśmy z moją mamą po osłonki, ale ten kwiatek czekał na mnie! Jak sprawdziłam cenę na czytniku wyskoczyło mi 29,99zł, dobrze że zapytałam pracownika o zniżkę- sprawdził i wyszło mu że ta partia dawno już była przeceniona, i w ogóle miał w systemie stan zerowy, że niby wszystko im zeszło (?!). Jak sam powiedział, kwiatek ten trafiłby niedługo do zgniatarki, bo tak traktują to co się nie sprzeda.
A on już był z boku, wciśnięty w kąt z takimi zdechlakami... Sprzedał mi go za 9,99zł.

Moja mama za to wybrała sobie piękny, dorodny okaz phalaenopsis z tej obecnej promocji, jasnożółty, miał kilka kwiatów rozwiniętych i ponad 20 pąków, i z niedowierzaniem patrzyła jak ja biorę tą moją drobną bidulkę i płacę za nią niewiele mniej niż ona za swój.
Co ja poradzę, że lituję się nad takimi zmarnowanymi roślinkami... :) Jak to ktoś już napisał, na te piękne zawsze znajdzie się nabywca. Ja najchętniej zaopiekowałabym się tymi wszystkimi ktore idą do zniszczenia.
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny... fajnie masz, że trafiłaś na takiego oryginalnego. też bym taki chciała, ale jeszcze nigdy takiego nie widziałam.
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

gratuluje zakupu jest sliczny i niepowatrzalny- a na pewno ladnie sie rozrosnie :)
gelka
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Gratuluję. Bardzo piękny egzemplarz. Na pewno w przyszłości odwdzięczy się obfitym kwitnieniem.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne storczyki.Gdzie kupiłas takie cudne oslonki????
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Teraz to bidulka, ale jak zakwitnie u Ciebie to jeszcze zobaczysz na co ją stać :wink: odwdzięczy się za uratowanie od zgniatarki (swoją drogą mogliby obniżać do 5 zł to czego nie sprzedadzą a nie tak bezsensownie niszczyć roślinki :twisted: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję wszystkim za miłe słowa, też się cieszę że jednak do mnie trafił i mam nadzieję że będzie mu dobrze. :) On już chyba pozostanie taki drobny, jego trzon główny jest cieńszy od ołówka! To chyba jakaś pół-miniaturka. Wcześniej widziałam takiego w castoramie, też tylko 1 sztukę, też był taki drobny (i już wtedy mi się podobał, ale był cały powykręcany przez jakąś chorobę). A ten wygląda jakby chciał przedłużyć pęd o 2 pączki :)

Pestko, osłonki kupiłam tydzień temu w obi w promocji za 7,99zł (firma Scheurich). A wczoraj kupowałam takie jeszcze z mamą, więc promocja jeszcze trwa. Wybór kolorów całkiem spory. Ale może to lokalna u nas, bo w gazetce jej nie ogłaszali.

Jeanne, właśnie wczoraj przez cały dzień gadałam o tym z mężem, przeżywałam że oni z taką łatwością te kwiaty marnują. Aż zgrzytam zębami ze złości, ale cóż, taka polityka, żeby nikt nic z tego nie miał, inaczej wszyscy czekaliby na przeceny i sklep by nie zarobił. Choć przez to niszczenie też mają straty, a mogliby sprzedać za te parę złotych i sobie trochę odbić. Ech, niepojęte dla mnie...
Pozdrawiam, Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”