Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariola, a gdybyś tak wkopała jakieś 10 cm od siatki drewniany trejaż, albo drugą siatkę np. leśną, które stanowiłyby podporę dlaTwoich roślin? Miałabyś zielony parawan odgradzający Cię od wzroku ciekawskich przechodniów i tym samych służbowa siatka nie doznałaby uszczerbku na swojej nieskazitelnej zapewne powłoce malarskiej :lol: A jeszcze ile miejsca na dodatkowe pnącza... :wink:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W odległości 10 cm od siatki już zaczynają sie moje roślinki :P Gdybym miała coś dodać ( np. siatkę ) to musiałabym ich więcej wykopać i się pozbyć :P
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witaj :) Mam nadzieję ,że na kiermasz liliowców wybierasz się z aparatem foto ?No i pewnie poczynisz jakieś zakupy ? Życzę ,żeby były udane :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witak Mariolu
Trochę mnie nie było na forum a tu tyle nowości.Twoja hortensja jest piękna,a wydaje mi się,że przy tak "przyjaznym"zarządzie ciągle będziesz się stresować ich uwagami.Zrób tak jak ci radzi Magdalena i będziesz ich miała w "głębokim poważaniu"
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Mariolu
ale masz piękną działeczkę ,też chciałabym mieć taki busz.a mam pustynie u mnie za dobrych kilka lat tak będzie a co do tych robótek to jestem chętna wiem ,że na tym forum też jest wątek temu poświęcony ale nie umiem go znależć.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko - dobrze że się zapytałaś bo jakoś.... zapomniałabym pewnie :P

Haniu - jestem spokojną osobą i dość spolegliwą więc nie powinnam mieć większych kłopotów. Mają rację - "zarastam" na siatkę i coś musze wymyłśić. Liczę na wizytę w sobotę forumowiczów, może ocs doradzą....?

Bożenko - a ja znalazłam na naszym forum :P Resztę napisałam na PW
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=14188
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

mag pisze:Mariola, a gdybyś tak wkopała jakieś 10 cm od siatki drewniany trejaż, albo drugą siatkę np. leśną, które stanowiłyby podporę dlaTwoich roślin? Miałabyś zielony parawan odgradzający Cię od wzroku ciekawskich przechodniów i tym samych służbowa siatka nie doznałaby uszczerbku na swojej nieskazitelnej zapewne powłoce malarskiej :lol: A jeszcze ile miejsca na dodatkowe pnącza... :wink:
Dokładnie to samo chciałam zaproponować, czytając poprzednie wątki
o prześladowaniu Cię, przez nadgorliwych działkowców.
Wystarczy nawet zwykła plastikowa, zielona siatka po 4zł/ mb i parę prętów/ gałęzi.
I juz zatkasz buzię, glęgołom!
Oni chyba tak z czystej zazdrości i zawiści, bo przeciez takie angielskie ogrody
nie są u nas popularne.

Obrazek
A poprzedzające to zdjęcie folxy, które chcesz wykopac Mariolu, pachną mocniej niz jaśmin i akacja razem wziete i kosztują - majątek.
Ja, kupowałam po 1 kłączu, słownie- po jednym kłączu, za 4 zł +koszt wysyłki!
Trzeba paru lat, by te pachnące cuda stworzyły takie łany :P

U nas króluje chłopski zwyczaj = grządek pod sznurek, zagony zamienione w kwiatowe rabatki.
Nie daj się dziewczyno zastraszyć złym trollom i utrzymuj ten piekny przepych swobodnie rosnących roślin.
A nich im oko bieleje !
Howk! :lol:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu - myślę że skoro tak lubisz floksy to się dogadamy - mam ich sporo :P Ale skoro tak dobrze o nich mówisz to zatrzymam sobie trochę :P Tylko nie w tym miejscu bo wiosną właśnie w tym miejscu ruszy rozbudowa mojej mikroskopijnej altanki, a własciwie to składzika.....

Ja się na zarząd ogródków nie irytuję, nie przeszkadza mi to że się czepiają - zrobię co trzeba i będzie spokój :P Większośc wystarczy poprzycinać solidnie i będzie dobrze. Tylko niewielką część muszę naprawdę wykopać bo faktycznie rosną "na płocie" :P

Kiedy właśnie w tym problem że mi się podobają uporządkowane ogródki :P
Mam w sumie wzdłuż 3 boków ogródka zarośnięty kwiatami teren - i niech tak zostanie :P Ale w tym miejscu na zdjęciu chcę mieć tylko trawnik + okrągłe albo lepiej jajowate rabatki kwiatowe. Nie wiesz nawet jak trudno jest się poruszać po takim ogrodzie - zawsze coś przydeptuję albo po prostu nie da się przejść.... Podeptałam już sporo kwiatów i źle się z tym czuję. No i ta dobudowa do altanki też wymaga wolnej przestrzeni.....

Obrazek Obrazek

Trudno w to uwierzyć ale na obu zdjęciach jest ścieżka, która czasami naprawdę muszę przejść :P
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Piękny busz masz Mariolu :lol:
Ciekawa jestem co wyłopatkują forumki bo jak widać masz tego sporo oj masz :P .
Zagoń ich też troszkę do roboty żeby ci pomogli ładnie wszystko uporządkować :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Ale uporządkowane już nie będzie miało takiego klimatu :?
Wiolu a może ścieżkę wyznacz wrzucajac między rośliny kawałki płyt albo płaskich kamieni :?
Juz nawet nie tyle dla łopatkowania ale dla zaspokojenia ciekawości będe starała sie zawitac w sobotę. Ale chyba nie będziesz miała ze mnie pozytku, bo ja również lubię tzw zamierzony nieład, do którego u siebie dążę :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu jeśli lubisz zamierzony nieład to na pewno sporo u mnie znajdziesz.....
Zauważyłam że rośliny się powtarzają w różnych miejscach ogrodu. Jeśli coś już rośnie to na pewno w kilku róznych miejscach...
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Marioluś. Bardzo ciekawa jestem jak ten ostrokrzew wygląda rozrosniety jak masz podaj fotkę. A tak przy okazji to chociaż te wykopane u Ciebie roślinki nie pójdą na zmarnowanie, bo ucieszą z pewnością nowych właścicieli, którzy w sobotę do Ciebie zawitają. Pozdrawiam, ale i tak jestem zła na ten zarząd. Na szczęście u mnie nie ma takich problemów, bo bym sie ostro z nimi kłóciła.Pa
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam :lol: Pochodziłam po Twoim ogrodzie jest taki tajemniczy ,a ile ciekawych roślin co do foksów to Hania 55 ma rację pachną bardzo intensywnie ja też mam taki kolor jak Twój i białe piękne kwity bardzo je lubię
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Giguś - jak mi się uda w końcu dobrać do aparatu mojej córki to ci spróbuję pokazać ten ostrokrzew:P Nie ręczę za efekty bo na mojej działce nie jest tak jak na innych - trudno czasem coś sfotografować bo jedno rośnie na drugim....

Jadziu - gdyby nie komentarze to nawet bym nei wiedziała ze mam floksy... Taki ze mnie ogrodnik ;:64
MalgorzataBa
50p
50p
Od: 27 lut 2008, o 12:44
Kontakt:

Re

Post »

Witaj Mariolu :) Ja w ramach rewizyty trafiłam do Ciebie i proszę nie likwiduj tych kwiatków bo potem będziesz marzyła o nich :( wyrywa się szybko a rosna bardzo wolno :( a jeśli coś naprawde Ci przeszkadza to podziel się z furomowiczami, ja też jestem chętna :) wtedy jest szansa że jak kiedyś zamarzysz o jakimś kwiatuszku to może on do Ciebie wrócić :P
Gośka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”