Alutka dzięki za

ładnie dziś świeciło przez część dnia
Promocje ostatnio były we Floribundzie i Rozarium, ja skusiłam się na zakupy w tym drugim sklepie. Polecam
Zimno jest, to prawda, ale pracy tyle, że jeśli tylko nie pada to wychodzę coś porobić. Teraz na majówkę są u mnie rodzice, więc mam też więcej czasu na ogród, no i pomoc przy niektórych pracach rzecz jasna.
Magduś dla mnie cis to najładniejszy materiał na żywopłot, mam też tuje ale one się tak pięknie nie prezentują niestety.
Posadzony jest tak gęsto, żeby jak najszybciej się połączył i stanowił taki ekran odgradzający od drogi i sąsiadów.
W tunelu sadziłaś według planu czy poszłaś na żywioł? Ile pomidorów udało Ci się zmieścić?

dotarło, dziękuję
Jurku tak, cisy są piękne, niestety wolno przyrastają i na efekt dużego i gęstego żywopłotu trzeba trochę poczekać...
Wiolka inwestycje w tym roku rzeczywiście spore, ale to wszystko niestety kosztem wyrzeczeń i rezygnacji z innych wydatków, jak dotąd nie ustrzeliłam jeszcze wygranej w lotto

Cisy dostałam od rodziców
Drzwi są made in China, z alledrogo. Marzą mi się masywniejsze, ale jak na razie te muszą wystarczyć. Mam już takie w innej części ogrodu, stoją kilka lat i jak na razie dają radę.
Monia ja też uwielbiam Twoje żywopłoty cisowe
Anka cisy kupione w pobliskiej szkółce, to odmiana Hilli. Mam też Hicksi w innej części ogrodu.
Dziś kolejny pracowity dzień, zdjęcia cyknęłam późnym wieczorem, już po zakończeniu prac. Oto, co dzisiaj udało się zrobić:
Tadam! Wreszcie się doczekałam słonecznego dnia - można było zamontować folię na tunelu.
Posadziłam też ostatnio zakupione róże. Oprócz Madame Francoise Graindorge, która trafiła do donicy, wszystkie trafiły na nową rabatę z cisami.
Trafiły tam też lawendy, które zostały mi po dokończeniu obwódki rabaty przed domem oraz powojniki:Little Artist, Maidwell Hall, Justa i Diamond Ball.
Na razie mało widać, ale jak róże wystartują to będzie się to lepiej prezentowało.
Przed cisy na wschodniej rabacie trafiły czosnki i ostnica.
I jeszcze kilka zdjęć z wieczornego obchodu
Kiku shidare zakura, jest zjawiskowa
tu dobrze widać ją z daleka
Powojnik Josephine ma pierwszy pączek. Zwykle takie stadium obserwuję a potem dopada go uwiąd, zobaczymy jak będzie w tym roku
Na koniec widok na murek - migdałek cały czas w pąkach, nawet dzisiejsze słonko mu nie pomogło...