Mój wiejski bałagan.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wiejski bałagan.

Post »

W zasadzie jeśli jest sucho, można by siać, ale może warto jeszcze tydzień poczekać. Ziemia jest jeszcze zimna. Naparstnice można teraz porozsadzać, w przyszłym roku mogą ich być miliony, czego Ci życzę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anetko piękny wiejski ogród,super kuchnia węglowa ,12 lat temu też na takiej gotowałam rosołek pyszny i kapustka tez.Kociaczki słodkie mnie też co roku podrzucają małe kotki ludzie są bez serca .Pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Witajcie :wit Ja już nogami przebieram. Jeszcze tylko szkoła i potem pędem zapakować zwierzyniec do autka i na działeczkę. Weekend pięknie się zapowiada ;:3 A sporo zajęć mnie czeka. Biorę się za warzywniak-sadzenie i sianie. Muszę wykończyć rabaty, które zaczęłam w ubiegły weekend. Dostałam informację, że paczka z clematiskami wysłana, więc może dotrze zanim wyjadę na działkę. Jeśli tak, to posadzę clematiski. Już się nie mogę doczekać. Miłego weekendu życzę spędzonego w ogrodach :heja
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Anetko u mnie tez zapowiada sie już ładnie , wyszło sliczne słońce ;:138 ooo clematiski ;:167 ja tez zamówiłam....zrób koniecznie fotki ;:108
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Keetee, miło że mnie odwiedziłaś :D Gdzie zamawiałaś clemki?
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

zamówiłam e-clematis :wink:
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

To tam, gdzie ja :D
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Bardzo spodobała mi się kompozycja z lobelią na tle starego muru. Nic dziwnego, że zachwyciała też Irminę, bo jest w typie jej zdjęć.
Ale ja najbardziej podziwiam Twoich domowników, że tolerują tyle doniczek z sadzonkami. Mój mąż nabawił się alergii na nie w domu rodzinnym. I jak kiedyś rosło, a potem czekało na wysadzenie 200 aksamitek, to nie mógł doczekać się połowy maja. Potem z 50 z nich zeżarły w ogrodzie ślimaki. Żeby było mi solidniej i żeby łatwiej się z nimi bawić, dostałam zamówiony specjalnie stół do przedadzania roślin w ogrodzie. A ja w tym czasie przerzuciłam się na byliny. Jakoś to znósł.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Anetko, (nie) dziękuję, wszystko doszło i jest super. Niech Ci ogród kwitnie cały sezon ;:196 ;:196
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj było pięknie, ale dziś nic się nie da zrobić, bo wiatr głowę urywa :evil: Nie żebym miała zaraz kopać, ale mogłabym coś przyciąć czy wyrwać, ale nie mam zamiaru zostać bez głowy :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

akl62 cieszę się, że spodobały Ci się lobelki. W tym roku też wysiałam, ale połowę plantacji doniczkowej załatwiły kocie nicponie. Całe szczęście, że połowa ocalała. Teraz już po pikowaniu ładnie się rozkrzewia. Mam nadzieję, że i w tym roku będzie urozmaiceniem i ozdobą kompozycji doniczkowych :D
Eminenta nich Ci pięknie rosną i cieszą oczy. U mnie rosły bezproblemowo, choć gleba uboga. Zasilałam je gnojowicą i kanny pięknie kwitły :D
Ewuniu, weekend bardzo pracowity.
Przygotowałam rabaty pod clematisy. M wykopał doły :;230 Sąsiad, jak zobaczył M przy pracy, myślał, że studnię kopie. Zabezpieczyłam je siatką przed nornicami, bo doczytałam, że te opryszki uwielbiają podgryzać korzenie clemków. Do dołów poszedł na spód obornik, a resztę wypełniłam ziemią wymieszaną z kompostem. Futro wraca już do formy i nadzorowało pracę

Obrazek

Obrazek

Niestety paczka z clemkami nie dotarła przed wyjazdem na działkę, więc posadzę je na następny weekend.
Ładnie podrosły cebulowe. Już nie mogę się doczekać kwitnienia

Obrazek

Obrazek

Na razie zakwitły bratki sadzone na jesień i pierwsze krokusiki ;:138

Obrazek

Obrazek

Icek robił wiosenny przegląd gniazd

Obrazek

A Mosiek pomagał przy rabatkach

Obrazek

Z tarasu wszystkimi pracami kierowała Szelma

Obrazek

Udało mi się wysadzić dymkę i wysiać marchewkę, rzodkiewkę, sałatę i pietruszkę :tan
Weekend bardzo pracowity i udany. Niestety następny zapowiada się deszczowo, więc pewnie nie uda mi się zrobić, tego co zaplanowałam. Ale i tak cieszę się i mam nadzieję, że popada, bo bardzo sucho jest na działce.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Dziewczyny, miałam zapytać. Nie wiem, co to za krzew. Ubiegłą zimę przetrwał bezproblemowo, ale po tej wygląda kiepsko. Nie wiem, czy wyciąć mu te gałązki z zbrązowiałymi listkami, czy może jeszcze się wstrzymać i zobaczyć, jak to będzie wyglądało, gdy zacznie wypuszczać świeże pąki.

Obrazek
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wygląda jak laurowiśnia. Trzeba wyciąć przemarznięte gałązki, a na zimę zabezpieczać. Tylko w osłoniętych miejscach ma szansę zakwitnąć. Nie uprawiam właśnie z tego powodu, że u mnie nie miałaby szans na normalne życie :wink: Sąsiadki sadziły i przestały.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Ewuniu, był zabezpieczony :( i tak właśnie wygląda po zdjęciu agrowłókniny
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Witaj Anetko, kocham takie sielskie-wiejskie widoczki, sama do nich uciekłam. Będe Cię często odwiedzać jeśli pozwolisz, zapraszam też do mnie. :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”